Κίνητρα από το ιταλικό κράτος για την παραγωγή της Lamborghini Urus

Η ιταλική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να δώσει οικονομικές διευκολύνσεις άνω των €100 εκατ. για να μπει σε παραγωγή το SUV της Lamborghini και να μειωθεί η ανεργία.

Μολονότι υψηλόβαθμα στελέχη είναι βέβαια για τη δρομολόγηση της παραγωγής ενός νέου SUV που θα βασίζεται στο πρωτότυπο Urus του 2012, συνεχίζουν να υπάρχουν φόβοι ότι αυτό θα κανιβάλιζε τις πωλήσεις των άλλων μελών του Volkswagen Group ή ίσως υποβάθμιζε το στάτους των επιδόσεων της Lamborghini.

Ωστόσο, ερχόμενη αντιμέτωπο με το ποσοστό ανεργίας του 12,5%, η ιταλική κυβέρνηση θα ήθελε να δει τη Lamborghini να δρομολογεί αυτό το πρότζεκτ και σύμφωνα με αναφορές θα μπορούσε να φανεί γενναιόδωρη σε κίνητρα προκειμένου να πείσει τους υψηλά ισταμένους της VW.

Το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγή που γνωρίζει το θέμα, αναφέρει ότι η ιταλική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προσφέρει μέχρι και €100 εκατ. σε φορολογικές ελαφρύνσεις, αλλά και άλλα κίνητρα, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες εγκαταστάσεις στο στρατηγείο της Lamborghini στη Sant’Agata Bolognese που θα στεγάσουν την παραγωγή του SUV. Το πρότζεκτ πιστεύεται ότι θα χρειαστεί περίπου 300 εργαζομένους και αρκετούς ακόμη σε υποστηρικτικούς ρόλους.

Η Lamborghini ελπίζει να πάρει το πράσινο φως για το νέο SUV τον Ιούνιο, αλλά το χρονοδιάγραμμα και η κατάληξη των συζητήσεων είναι δύσκολο να προβλεφθούν, αναφέρει η ίδια πηγή. Το ζήτημα δε περιπλέκεται, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με τα συνδικάτα για την εφαρμογή ενός πιο ευέλικτου ωραρίου.

Στην περίπτωση που δοθεί το πράσινο φώς, η νέα Lamborghini θα υποστηρίζεται από την έκδοση SUV της πλατφόρμας MLB Evo, που μέχρι στιγμής χρησιμοποιείται στο πρόσφατο Audi Q7 και προορίζεται να υποστηρίξει το Bentayga της Bentley, καθώς και τις επόμενες εκδόσεις των Porsche Cayenne και VW Touareg.

Το βασικό αμάξωμα θα κατασκευάζεται στο ίδιο σλοβακικό εργοστάσιο απ’ όπου προέρχονται και άλλα αμαξώματα για τα SUV του VW Group.

Για να πετύχουν τις επιδόσεις που προσδοκούν από μια Lamborghini με αυτό το σασί, οι μηχανολόγοι της εταιρείας αναμένεται να χρησιμοποιήσουν ανθρακόνημα στη θέση ατσάλινων και αλουμινένιων τμημάτων, με προφανή στόχο τη μείωση του βάρους. Οι κύριοι αντίπαλοι του SUV της Lamborghini, περιλαμβανομένου του SUV που ετοιμάζει η Aston Martin και που βασίζεται στο πρωτότυπο DBX, θα είναι οι κορυφαίες εκδόσεις της Maserati Levante και Porsche Cayenne.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *