Lazard: Τα κοράκια των υπερχρεωμένων κρατών μόνιμοι θαμώνες της Λέσχης Bilderberg!

Αφού πρώτα “αρρωστήσουν” τις οικονομίες των χωρών μετά φωνάζουν τους γιατρούς – τα ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, την ΕΚΤ και κάτι ‘ωραίους’ τύπους, όπως τους αδελφούς Lazard


Αργεντινή, Αίγυπτος, Ινδονησία, Ιράκ, Ακτή Ελεφαντοστού, Κύπρος, Αιθιοπία, αλλά και Ελλάδα -ξανά- αλλά και η Ουκρανία από τους καλούς πελάτες της Lazard Ltd.
Μπορεί η εταιρεία να είναι φειδωλή ως προς τη δημοσιοποίηση στοιχείων, ωστόσο η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε κυβερνήσεις της απέφερε μόνο για το 2014 λειτουργικά έσοδα 1,2 δις ευρώ.

Για τα κέρδη του β΄τριμήνου, η εταιρεία ανακοίνωσε, ότι υπερδιπλασιάστηκαν, καθώς τα έσοδα από τη διαχείριση ενεργητικού και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών αυξήθηκαν και υποχώρησαν οι δαπάνες. Τα αποτελέσματα υπερέβησαν τις προσδοκίες.
Η εταιρεία απολαμβάνει ισχυρά αποτελέσματα από τις δραστηριότητες παροχής συμβουλευτικών περιοχών, εξαιτίας της εμπλοκής της σε μια ισχυρή αγορά για συγχωνεύσεις και εξαγορές. Τα λειτουργικά έσοδα από την παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών αυξήθηκαν 6,8% στα 281 εκατ. δολάρια, ενώ τα έσοδα από δραστηριότητες εξαγορών και συγχωνεύσεων και άλλων συμβουλευτικών υπηρεσιών, αυξήθηκαν στα 233,3 εκατ. δολάρια, επίσης υψηλότερα κατά 6,8%.
Η εταιρεία δεν ρισκάρει κεφάλαια, η βασική δραστηριότητα είναι η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε υπηρεσίες και η διαχείριση κεφαλαίων.

Η ομάδα της Lazard, με επικεφαλής τον τραπεζίτη Ματιέ Πιγκάς, που εδρεύει στο Παρίσι παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες στην προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση. Ο Πιγκάς είναι ιδιοκτήτης της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde».


Μεγάλη “ευκαιρία” η Ελλάδα για την εταιρεία!
Η εταιρεία έχει ως επίσημη έδρα τις Βερμούδες (φοροδιαφυγή;) και μεγάλα γραφεία στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη. Οι τιμές των συμβούλων που προσλαμβάνουν οι χώρες καθορίζονται με βάση τη μείωση χρέους που επιτυγχάνεται και το ποσοστό των πιστωτών που συμμετέχουν στην αναδιάρθρωση. Η Lazard κέρδισε έως 25 εκατ. ευρώ μέσα σε δύο χρόνια για υπηρεσίες που παρείχε στην Ελλάδα, όπως ανέφερε το 2012 η προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας. Για την τωρινή δεν ξέρουμε.
Οι δραστηριότητες της Lazard την έφεραν στο Μπουένος Αϊρες μετά τη χρεοκοπία της Αργεντινής το 2001 αλλά και στη Βαγδάτη μετά την ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν από τις ΗΠΑ.
Η Lazard έχει αποκτήσει ιστορία στην παροχή βοήθειας προς κυβερνήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ομως «είναι ένα ευαίσθητο παιχνίδι» δηλώνει ο Τσαρλς Νταλλάρα, πρώην διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF). «Και πιστεύω ότι η επιτυχία και η επιρροή τους διαφέρει πολύ από περίπτωση σε περίπτωση» πρόσθεσε.
Η δραστηριοποίηση της Lazard στην Αργεντινή είναι δύσκολο να χαρακτηριστεί απόλυτα πετυχημένη. Η χώρα, που θεωρείται ως μια με τον μεγαλύτερο πλούτο παγκοσμίως, παραμένει ως επί το πλείστον αποκλεισμένη από τις αγορές μία δεκαετία μετά τη χρεοκοπία της ύψους 95 δισ. δολαρίων.
Απορίες AllNewz:
Ποιος είναι ο κος Βαρουφάκης; (πέρα από το γνωστό βιογραφικό)
Γιατί έγινε υπουργός οικονομικών;
Υπήρξε μέλος ή στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν έχει οικονομολόγους-στελέχη ο ΣΥΡΙΖΑ;
Αν είναι τόσο σπουδαίος όσο κανένας άλλος, τότε γιατί προσέλαβε την Lazard;
Ειπώθηκε προεκλογικά ότι θα πληρώσουμε συμβούλους ή ότι έχουν τη γνώση να κάνουν τις συνεννοήσεις και διαπραγματεύσεις μόνοι τους; Ο Βενιζέλος επικροτεί την πρόσληψη της Lazard, αφού και ο ίδιος την είχε φωνάξει ενώ ο Τσίπρας κατέθετε τις αντιρρήσεις του στη Βουλή, τότε γιατί να μην μας κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ αφού έχουν τα ίδια μυαλά, ή… μήπως μας κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ;
7 Τράπεζες είναι μόνιμοι καλεσμένοι της λέσχης Bilderberg δια αντιπροσώπων τους
1. Josef Ackermann, former chief executive of Deutsche Bank
2. Marcus Agius, ex-chairman of Barclays
3. Roger Altman, chairman of Evercore Partners
4. Peter Sutherland, Goldman Sachs
5. Douglas Flint, chairman of HSBC
6. Henry Kravis, co-founder KKR
7. Kenneth Jacobs, chief executive of Lazard
Τρέξε στην επόμενη ειρηνική συγκέντρωση που θα έχει διοργανώσει ο Σόρος για να δείξεις τη συμπαράσταση σου στη κυβέρνηση. Τρέξε! Ακόμα εδώ είσαι;
© AllNewz.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *