Εύκολα “πέρασε” το LIDL ο Τζανής!!!!

Έχει γίνει τεράστια επικοινωνιακή προσπάθεια και εν μέρει επιτυχημένη εκ μέρους της αντιπολίτευσης, για να παρουσιαστεί η επενδυτική πρόταση του LIDL, ως το ύψιστο πολιτικό και επικοινωνιακό ατόπημα της δημοτικής αρχής του Λουκά Τζανή.
Το γιατί «πέρασε» επικοινωνιακά η άποψη της αντιπολίτευσης είναι ένα θέμα που θα πρέπει να δώσει τροφή για σκέψη και….
συζήτηση στους κόλπους της επικοινωνιακής ομάδας (υπάρχει;;;;!!!) της διοίκησης του Δήμου.
Το διακύβευμα όμως είναι άλλο… Τελικά ο Δήμος είχε άλλες επιλογές;
Καταρχήν το οικόπεδο είναι ιδιοκτησίας της Eurobank, ο Δήμος το έχει χαρακτηρίσει πράσινο και ως εκ τούτου οι επιλογές του περιορίζονται δραματικά.
Είτε ο Δήμος θα πρέπει να μπει στη λογική της προσέλκυσης ιδιωτικού επενδυτικού ενδιαφέροντας στην πόλη, βάζοντας ο ίδιος τους όρους του (όπως έκανε πολύ πετυχημένα ο Γιώργος Ιωακειμίδης στο Δήμο του Ρέντη), είτε θα μπει στη λογική της κάθετης άρνησης ιδεολογικού περιεχομένου και των ανέξοδων επικοινωνιακών ακτιβισμών (όπως έκανε ο Στέλιος Μπενετάτος στη Νίκαια), με αποκλειστικό σκοπό να καθυστερήσει απλά το LIDL (να το ματαιώσει δεν μπορει).
Το ποιος πρόσφερε περισσότερο στην πόλη του, δηλαδή ο Ιωακειμίδης ή ο Μπενετάτος, μπορεί να το κρίνει ο καθένας και από τη δική του οπτική γωνία.
Ο κ. Τζανής επέλεξε ν’ ακολουθήσει τη λογική Ιωακειμίδη. Επειδή η οικονομική συγκυρία είναι η χειρότερη που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει, οι δημόσιες επενδύσεις περιορίζονται στο ελάχιστο, τα οικονομικά του Δήμου που κληρονόμησε είναι κάτι παραπάνω από άσχημα, ο Δήμαρχος έχει ξεκινήσει αγώνα για να μπορέσει να προσελκύσει επενδυτές, που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή πορεία της πόλης.
Σίγουρα η κατασκευή Σούπερ Μάρκετ δεν αποτελεί την καλύτερη αναπτυξιακή πρόταση. Αλλά το γεγονός ότι ο Τζανής ΚΑΤΑΦΕΡΕ, σε ένα οικόπεδο που δεν του ανήκει, να πάρει 1200 μέτρα ιδιοκτησία κτίσματος και εκμετάλλευσης ταράτσας, σηματοδοτεί μια λογική. Την λογική της σκληρής διαπραγμάτευσης με τον ιδιώτη και της ανταπόδοσης προς όφελος του δήμου και των δημοτών. Κάτι που δεν έκανε ΚΑΝΕΝΑΣ από τους προκατόχους του, οι οποίοι έδωσαν άδειες σε 51 (!!!) σούπερ μάρκετ, χωρίς να κερδίσουν ένα τούβλο…
Η υπόθεση στο οικόπεδο που θα γίνει το LIDL ήταν εξ’ αρχής χαμένη. Και γι’ αυτό δεν φταίει ούτε ο Τζανής, ούτε ο Μελάς, ούτε η κακούργα η κοινωνία. Φταίει το γεγονός πως για να το κάνει αυτό το οικόπεδο ο Δήμος πράσινο, χρειάζονται γύρω στα 4 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου!!! Αυτά τα χρήματα δυστυχώς δεν υπάρχουν και ούτε θα υπάρξουν στο ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ.
Το LIDL δίνει περιουσία στο Δήμο, παρόλο που θα μπορούσε να μην του δώσει τίποτα, γιατί φοβάται την «ελληνική πραγματικότητα», όσον αφορά τις ιδιωτικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Φοβούνται οι Γερμανοί, την γραφειοκρατία, τα «μεσιτικά», γενικώς το greek way…
Ο Τζανής επέδειξε πρωτοφανή πολιτική ωριμότητα και αποτελεσματικότητα. Παρά το γεγονός ότι γνώριζε πως θα έχει απέναντι του τον Εμπορικό Σύλλογο, πολύ δε περισσότερο αυτή την εποχή που ο πρόεδρος του κ. Νίκος Πέτσας προαλείφεται για υποψήφιος Δήμαρχος, παρά το γεγονός ότι γνώριζε πως η αριστερή πλευρά της παράταξης του θα αντιδρούσε, όπως κι έγινε, παρά το γεγονός ότι είχε απέναντί του σύσσωμο το πολιτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο της πόλης, κατάφερε (όχι επικοινωνιακά), να περάσει την πρόταση του LIDL, εντελώς βελούδινα και αναίμακτα.
Στην επιτροπή διαβούλευσης μάλιστα οι 49 από του 50 φορείς της πόλης ΕΙΠΑΝ ΝΑΙ στη δωρεά του LIDL προς το Δήμο. Ο μόνος που είπε ΟΧΙ ήταν ο Εμπορικός Σύλλογος. Στο Δημοτικό Συμβούλιο όλοι οι παρόντες σύμβουλοι ΕΙΠΑΝ ΝΑΙ, ενώ όσοι έλειπαν ήταν δικαιολογημένα απόντες. Αντιθέτως στην αντιπολίτευση υπήρχαν διαρροές, αφού ο Γιώργος Τσιρίδης ψήφισε την πρόταση, ενώ η απούσα Τζένη Μπαρμπαγιάννη είχε ψηφίσει ΝΑΙ στην Οικονομική Επιτροπή, χαρακτηρίζοντας ευστοχότατα το LIDL, ως αναγκαίο κακό…
Στο δια ταύτα η πλειοψηφία της πόλης δεν ΕΙΠΕ ΝΑΙ στο LIDL… Είπε ΝΑΙ στην ανάπτυξη και όχι στην θεσμική άρνηση. Θα αποτελούσε ανδρεία εκ μέρους και της παράταξης του κ. Χρυσού και αυτής του κ. Μελά να ψήφιζαν ΝΑΙ. Διότι αν εκείνοι ήταν στη διοίκηση του Δήμου θα πανηγύριζαν πολύ περισσότερο, αν κέρδιζαν 1200 μέτρα, από μια χαμένη υπόθεση.
Και επειδή η ιστορία γράφει… να θυμίσουμε ότι 31 Δεκεμβρίου του 2002, δύο μέρες πριν παραδώσει το Δήμο στον Δημήτρη Σαράφογλου, ο κ. Μελάς είχε δώσει άδεια επέκτασης στον Σκλαβενίτη, άνευ ανταλλάγματος για το Δήμο. Στην υπόθεση CARREFOUR-Ξυδιά-Καχραμάνογλου επί Σαράφογλου, η οποία δεν ήταν καθόλου συμφέρουσα για το Δήμο, αφού και το οικόπεδο και το κτίσμα ήταν ιδιοκτησία του Δήμου, ο μόνος από την συμπολίτευση που το είχε καταψηφίσει ήταν ο ΛΟΥΚΑΣ ΤΖΑΝΗΣ. Όλοι οι άλλοι οι σημερινοί «ακτιβιστές» είχαν πει ένα μεγαλοπρεπέστατο ΝΑΙ…

Ο Λούτσος

http://drake2011.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *