LJ-1: Κινεζικό drone για συνοδεία επανδρωμένων μαχητικών

LJ-1: Κινεζικό drone για συνοδεία επανδρωμένων μαχητικών

twitter/Steve Trimble

Το Βορειοδυτικό Πολυτεχνικό Πανεπιστήμιο της Κίνας (NPU) και μια κινεζική εταιρεία υπό την ονομασία CCKW παρουσίασαν στην αεροπορική έκθεση MAKS Air Show στη Ρωσία το μοντέλο ενός (φαινομενικά) υψηλών ταχυτήτων και ενδεχομένως stealth χαρακτηριστικών drone το οποίο προορίζεται να λειτουργεί ως συνοδός- «wingman» για τα επανδρωμένα μαχητικά στο κοντινό μέλλον.

Όπως αναφέρει το Aviation Week, το μοντέλο σε κλίμακα του LJ-1 παρουσιάστηκε στο περίπτερο του NPU, ωστόσο έχει αναπτυχθεί από κοινού με τη CCKW, για την οποία δεν έγινε γνωστό κάτι άλλο πέρα από το όνομά της. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην έκθεση, το LJ-1 είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί ως drone- στόχος, αλλά είναι ικανό να αναλαμβάνει ένα εύρος αποστολών τακτικής/ επιχειρησιακής φύσης: Μέσω αλλαγών στο φορτίο εξοπλισμού του, υποτίθεται, σύμφωνα με τους σχεδιαστές του, πως θα είναι σε θέση να λειτουργεί ως πλατφόρμα ηλεκτρονικού πολέμου για παρεμβολές σε ραντάρ ή ως πύραυλος κατά στόχων επιφανείας/ drone αυτοκτονίας. Επίσης, υποτίθεται πως θα μπορεί να αναλαμβάνει αποστολές «παρεμβολής σε υπέρυθρους ανιχνευτές» (αν και, όπως σημειώνει το Aviation Week, δεν ξεκαθαρίστηκε τι ακριβώς σημαίνει αυτό).

Εκπρόσωποι του NPU δεν αποκάλυψαν περαιτέρω στοιχεία για την κατάσταση του προγράμματος ή τους πιθανούς πελάτες.

Σύμφωνα με τους Global Times, το LJ-1 είναι τακτικό drone- στόχος με υψηλές επιδόσεις, μακρά αντοχή, stealth χαρακτηριστικά και δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης, που είναι ικανό να προσομοιώνει μαχητικά αεροσκάφη τρίτης, τέταρτης ή πέμπτης γενεάς.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *