Πτυχία Αγγλικών Lower – Proficiency

Η ολοκληρωμένη και πιστοποιημένη γνώση της Αγγλικής γλώσσας είναι αναμφισβήτητα ένα από τα βασικότερα εφόδια στην προσπάθεια κάθε ενήλικου για εύρεση εργασίας.

Οι απαιτήσεις των επιχειρήσεων είναι συγκεκριμένες: ζητούν προσωπικό που να μπορεί να κατανοεί από καλά έως άριστα την Αγγλική γλώσσα σε γραπτό και ακουστικό επίπεδο. Αλλά, κυρίως, ζητούν προσωπικό που να μπορεί να μιλάει και να γράφει Αγγλικά σε ανάλογο επίπεδο.

Για το λόγο αυτό, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας πρέπει να αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στην ενεργητική χρήση της Αγγλικής γλώσσας (γραφή και ομιλία) και όχι μόνο στην παθητική χρήση της (κατανόηση γραπτού λόγου και ακουστικών κειμένων).

Η απόκτηση των πτυχίων Lower και Proficiency πιστοποιεί ότι ο κάτοχος του πτυχίου μπορεί να μιλάει, να γράφει και να καταλαβαίνει Αγγλικά σε καλό και άριστο αντίστοιχα επίπεδο, καθώς έχει εξεταστεί επιτυχώς και στους 4 παρακάτω τομείς:

– Παραγωγή προφορικού λόγου (interview / oral examination)
– Παραγωγή γραπτού λόγου (composition / essay writing)
– Κατανόηση γραπτού λόγου (reading comprehension)
– Κατανόηση προφορικού λόγου / ακουστικού κειμένου (listening comprehension)

Επιλογή πτυχίου: η επιλογή ενός πτυχίου Αγγλικών όπως το Lower Michigan (ECCE) και το Proficiency Michigan (ECPE), τα οποία έχουν μεγάλη αναγνωρισιμότητα στην αγορά εργασίας και περιλαμβάνουν εξέταση και στις τέσσερεις γλωσσικές δεξιότητες που αναφέρθηκαν παραπάνω, προφανώς αποτελεί μία ασφαλέστερη επιλογή

α) σε σχέση με ένα λιγότερο αναγνωρίσιμο πτυχίο

β) σε σχέση με ένα πτυχίο που δεν περιλαμβάνει εξέταση σε όλες τις παραπάνω γλωσσικές δεξιότητες.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *