Mεγάλο ενδιαφέρον για τη ρύθμιση των 120 δόσεων της εφορίας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ισχυρό είναι το ενδιαφέρον των οφειλετών για την υπαγωγή τους στη ρύθμιση των 120 δόσεων της εφορίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΑΑΔΕ, μέχρι χθες το απόγευμα είχαν υποβληθεί 3.800 αιτήσεις ένταξης στη ρύθμιση.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να μη χάσουν την ευκαιρία που τους προσφέρει η νέα βελτιωμένη ρύθμιση.

Εν τω μεταξύ, επικρατεί συνωστισμός τις τελευταίες εβδομάδες και στην πλατφόρμα για τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Εως τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου ο συνολικός αριθμός των οφειλετών είχε ανέλθει στις 113.427, ενώ το ποσό που ρυθμίστηκε έφθασε το 1.666.830.032 ευρώ. Οι συνολικές εισπράξεις του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) έφθασαν τα 128.398.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως οι οφειλέτες έχουν προθεσμία έως τις 30 Σεπτεμβρίου για να υποβάλουν αίτηση. Δικαίωμα υπαγωγής έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα. Εάν η καθαρή οφειλή είναι έως 1 εκατ. ευρώ μπορεί να ρυθμιστεί σε έως 120 δόσεις, ανάλογα με εισοδηματικά κριτήρια. Για παράδειγμα, φυσικό πρόσωπο με εισόδημα έως 10.000 ευρώ εξασφαλίζει τον μέγιστο αριθμό δόσεων. Καθαρές οφειλές μεγαλύτερες του 1 εκατ. ευρώ ρυθμίζονται σε έως 36 μηνιαίες δόσεις. Η ρύθμιση χάνεται εάν ο οφειλέτης δεν καταβάλει δύο συνεχόμενες δόσεις, δεν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις ή υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις.

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *