«Mυστικές υπηρεσίες» γερμανίδας αριστοκράτισσας στην Ισπανία

Ο αρχηγός της αντικατασκοπίας θα καταθέσει για την υπόθεση στο ισπανικό κοινοβούλιο
Ο επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Αντικατασκοπίας της…

Ισπανίας (CNI) πρόκειται να ενημερώσει το Κοινοβούλιο για το εάν διατηρούσε συνεργασία με μία στενή φίλη του βασιλιά Χουάν Κάρλος.

Κοινοβουλευτικές πηγές ανέφεραν ότι ο Φέλιξ Σανθ Ρολδάν πρόκειται να καταθέσει στις 19 Μαρτίου σε ειδική ακρόαση ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής που ασχολείται με τα κρατικά μυστικά.

Η γερμανίδα αριστοκράτισσα Κορίνα τσου Ζάιν-Βίτγκενσταϊν, η οποία διευθύνει εταιρεία συμβούλων και είναι στενή φίλη του βασιλέα, είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή της πως είχε παράσχει «εμπιστευτικές» υπηρεσίες στην κυβέρνηση και δεν είχε ζητήσει ανταμοιβή γι’ αυτές.

«Υπήρξαν απόρρητες υποθέσεις, στιγμιαίες καταστάσεις τις οποίες βοήθησα να επιλυθούν για το καλό της χώρας» είχε δηλώσει η Ζάιν-Βίτγκενσταϊν στην εφημερίδα El Mundo.

Πάντως, η κυβέρνηση έχει αρνηθεί πως η γερμανίδα ευγενής παρέσχε υπηρεσίες στο κράτος.

Το κόμμα Ενωμένη Αριστερά (Izquierda Unida) υποστηρίζει πως θα ήταν «πολύ σοβαρό» θέμα εάν κάποιος να προσφέρει μυστικές υπηρεσίες χωρίς επίσημη εξουσιοδότηση και όπως πρόσθεσε ο εκπρόσωπός της Χοσέ Λούις Θεντέλια σε περίπτωση που αποδειχθεί πως η Ζάιν-Βίτγκενσταϊν ψεύδεται θα πρέπει να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *