Mε μαύρες σημαίες στο περιφερειακό συμβούλιο οι Λασιθιώτες (BINTEO)

Παράσταση στο περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης, το οποίο είχε προγραμματισμένη συνεδρίαση για τις 2 το μεσημέρι στο δημαρχείο Ηρακλείου, κάνουν οι φορείς και οι κάτοικοι του Λασιθίου, οι οποίοι συνεχίζουν τον αγώνα τους.

Την ώρα που η κατάληψη στην ΔΥΠΕ συνεχίζεται, πενήντα περίπου Λασιθιώτες…

με πορεία κατευθύνθηκαν στη Λότζια φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό με τα αιτήματά τους.

Οι φορείς και οι κάτοικοι του Λασιθίου θα επιδώσουν ψήφισμα στο περιφερειακό συμβούλιο ενώ επιμένουν να μπουν τα αιτήματά τους αναφορικά με τις επικείμενες συγχωνεύσεις των νοσοκομείων της περιοχής στην ατζέντα του ΚΕΣΥΠΕ, συντονιστικού οργάνου των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας το οποίο θα συνεδριάσει παρουσία του υπουργού την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτή η εξέλιξη έγινε γνωστή νωρίς το μεσημέρι ενώ η Επιτροπή Αγώνα των Λασιθιωτών συνεδρίασε προκειμένου να συνταχτεί το έγγραφο το οποίο θα αποσταλεί στο ΚΕΣΥΠΕ και θα συμπεριληφθεί στην ατζέντα της συνεδρίασης.

Tα αιτήματα


Oι Λασιθιώτες κάνουν σαφές στο ψήφισμά τους ότι ζητούν την διοικητική αυτοτέλεια όλων των νοσοκομείων του νομού με παράλληλη αύξηση του προϋπολογισμού τους και διασφάλιση όλων των απαραίτητων μόνιμων προσλήψεων του προσωπικού. Μάλιστα τονίζουν ότι η κατάληψη θα λήξει μόλις πάρουν έγγραφες διαβεβαιώσεις από το υπουργείο.

Οι Λασιθιώτες που παραμένουν στο κτήριο ζητούν επίμονα να έχουν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργο Δεικτάκη καθώς χτες η συνάντηση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι λεωφορείο από την Ιεράπετρα έφτασε στο Ηράκλειο προκειμένου να ενισχυθεί η κατάληψη.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *