Mας πάνε σε συναίνεση για να μπορέσουν πιο εύκολα να ξεπουλήσουν την χώρα!

Σημάδια σύγκλισης στο δύσκολο δρόμο προς τη συναίνεση αναδείχθηκαν χθες. Μιλώντας σε συνέδριο του Economist, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «νέα εθνική συνεννόηση, χωρίς εξωραϊσμούς» ενώ ο Αντ. Σαμαράς λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δήλωνε με νόημα ότι θα στηρίξει κάθε καλό μέτρο για την πατρίδα, επιβεβαιώνοντας πλήρως το…..
χθεσινό δημοσίευμα του «Εθνους», που ανέφερε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα… καταψηφίσει επί της αρχής το μεσοπρόθεσμο, αλλά θα υπερψηφίσει αρκετές από τις διατάξεις του.

Ενα πρώτο ουσιαστικό βήμα, για να σπάσει την κομματική λογική και να διαμορφώσει πεδίο εθνικής συνεννόησης, έκανε χθες η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.
Με αποδέκτη ειδικά τη ΝΔ και την ηγεσία της, το Μέγαρο Μαξίμου εξυφαίνει ένα σχέδιο για την έξοδο από την κρίση, εκτιμώντας, επιδιώκοντας και προσπαθώντας να πείσει στο εσωτερικό για την ανάγκη μιας «νέας εθνικής συνεννόησης, χωρίς εξωραϊσμούς της κατάστασης και με εμβάθυνση συνεργασίας».
Η φράση -την απέδωσε στα ελληνικά, ενώ μιλούσε στα αγγλικά στο συνέδριο του Economist- του πρωθυπουργού ήρθε, αφού μέσα στην ίδια μέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε ήδη «επικαιροποιήσει» την πρόσκληση-πρόκληση προς τον Αντ. Σαμαρά για συναίνεση.
Το άνοιγμα ήταν σαφές και μάλιστα ο κ. Πεταλωτής όταν δέχθηκε εμμέσως πρόσκληση από τον γαλάζιο βουλευτή Π. Παναγιωτόπουλο να συζητήσουν οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς εκ του σύνεγγυς, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο. Το πότε αφορά τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης. Το σίγουρο είναι ότι το πλαίσιο είναι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, στο οποίο, ως φαίνεται, αρκετές από τις «παραγράφους» έχουν στην ουσία… προβλεφθεί από προτάσεις της ΝΔ.
Η συναίνεση για την οικονομία παρότι αναδεικνύεται ως προϋπόθεση από την ΕΕ, είναι στην πραγματικότητα ζητούμενο για την ελληνική κυβέρνηση εδώ και μήνες, ενώ τώρα το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι πρέπει να επανέλθει με νέα πρόταση. Θα καλέσει σε συνάντηση τον κ. Σαμαρά ο πρωθυπουργός; Οι γνωρίζοντες απλώς τονίζουν ότι «οποιοσδήποτε στη θέση του κ. Παπανδρέου δεν θα έκλεινε ραντεβού με τον κ. Σαμαρά προβλέποντας εκ των προτέρων ότι δεν υπάρχει… ίχνος στην τακτική του συνεννόησης κι ότι μετά τη συνάντηση θα το επεσήμανε με δήλωση απόρριψης…».

http://epanastasi-gr.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *