Mackmyra AI Whisky: Το πρώτο ουίσκι στον κόσμο που φτιάχτηκε με τεχνητή νοημοσύνη

Mackmyra AI Whisky: Το πρώτο ουίσκι στον κόσμο που φτιάχτηκε με τεχνητή νοημοσύνη

«To τέλειο μείγμα: Γνωρίστε το πρώτο ουίσκι στον κόσμο που φτιάχτηκε με τεχνητή νοημοσύνη» προτρέπει το αποστακτήριο Mackmyra Whisky, το οποίο εδρεύει στη Σουηδία.

Σε συνεργασία με τη φινλανδική εταιρεία τεχνολογίας Fourkind και τη Microsoft, το αποστακτήριο αναφέρει πως συνδύασε τεχνικές απόσταξης που πάνε σχεδόν 1.000 χρόνια πίσω με τεχνολογία του 21ου αιώνα. «Για να κατανοήσουμε καλύτερα τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τι δίνει στο ουΐσκι τον ξεχωριστό του χαρακτήρα. Τα ουίσκι δεν διαφοροποιούνται απλά από τα διαφορετικά τους συστατικά, αλλά επίσης από τα ξύλινα βαρέλια στα οποία αποθηκεύονται. Αντί για απλά δοχεία, τα ίδια τα βαρέλια παίζουν ζωτικής σημασίας ρόλο στο να δίνουν στο κάθε μείγμα το μοναδικό του άρωμα» αναφέρουν οι δημιουργοί του.

Όταν γίνεται αρχικά η απόσταξη, είναι ένα καθαρό υγρό που μπορεί να πάρει διάφορους «χαρακτήρες». Για να αποκτήσει το άρωμα, τη γεύση και το χρώμα που έχει το τελικό προϊόν, πρέπει πρώτα να περάσει χρόνια σε ξύλινα βαρέλια: Πρόκειται για το στάδιο της «ωρίμανσης».

Οι «μετρ» του ουΐσκι, που αναλαμβάνουν την ευθύνη της απόσταξης, περνούν χρόνια δοκιμάζοντας και «πειράζοντας» το ουΐσκι για να πετύχουν τις καλύτερες δυνατές γεύσεις, μετατρέποντας τη χημεία σε τέχνη- και εδώ είναι που το Machmyra Whisky φέρνει στην «εξίσωση» την τεχνητή νοημοσύνη. Τα μοντέλα machine learning του αποστακτηρίου χρησιμοποιούν την cloud πλατφόρμα Azure της Microsoft και ΑΙ cognitive υπηρεσίες για να παίρνουν τις συνταγές της Mackmyra, δεδομένα πωλήσεων και προτιμήσεις πελατών έτσι ώστε να παράγουν νέες συνταγές που αναμένεται να είναι δημοφιλείς στους πελάτες. «Αυτό δεν είναι απλά πιο γρήγορο από το να κάνει ένα άτομο τη διαδικασία αυτή χειροκίνητα, αλλά χάρη στη δυνατότητα του αλγορίθμου να κάνει διαλογή και υπολογισμούς σε έναν τεράστιο όγκο δεδομένων, νέοι και καινοτόμοι συνδυασμοί μπορούν να βρεθούν, που αλλιώς μπορεί να μη σκεφτόμασταν ποτέ» γράφει στην ιστοσελίδα του Mackmyra AI Whisky.

Παρόλα αυτά, υπογραμμίζεται πως σκοπός της συγκεκριμένης λύσης τεχνητής νοημοσύνης δεν είναι η αντικατάσταση του ανθρώπου ειδικού- Master Blender, καθώς, αν και η συνταγή δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη, πάντα αξιοποιείται η εμπειρία του ανθρώπου. «Πιστεύουμε πως το ουίσκι παράγεται από την ΑΙ, μα το επιμελείται ο άνθρωπος. Εν τέλει, η απόφαση λαμβάνεται από άνθρωπο» λέει η Άντζελα Ντ'Όράτσιο, Master Blender της Mackmyra.

To «ουίσκι τεχνητής νοημοσύνης» του αποστακτηρίου θα είναι διαθέσιμο από το φθινόπωρο του 2019.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *