ME EΞΩΔΙΚΟ ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜCO ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Κλειστή είναι η θεσσαλονικιώτικη εταιρεία ειδών υγιεινής της «AMCO B.Αμβροσιάδου και Σία Ο.Ε.» μετά από εξώδικη ανάκληση της διαχειρίστριας Θεοδώρας Αλεξίου που υπέβαλαν οι δυο κόρες του Ι. Αμβροσιαδη και μέτοχοι , στις οποίες ουδέποτε λογοδοτούσε ή επέτρεπε έλεγχο της εταιρείας παρότι τους ανήκει το 66%.

Οι λόγοι της ανακλήσεως με βάση το εξώδικο των αδελφών Αμβροσιάδου είναι σειρά ετών κακοδιαχείρισης της εταιρείας .Μεταξύ αυτών καταλογίζονται η συστηματική και…
συνεχής άρνησή της θεοδώρας Αλεξίου- χήρας Ι. Αμβοσιάδη να λογοδοτεί , να επιτρέπει οικονομικό έλεγχο , να εφαρμόζει την φορολογική νομοθεσία ,να εφαρμόζει σύννομο τρόπο διανομής κερδών ,και να συνδιαχειρίζεται χρηστά με τις κόρες του .

Στο εξώδικο αναφέρονται μεταξύ άλλων σειρά οικονομικών παραπτωμάτων.

Πρόκληση ζημίας στην εταιρία από επιβολή φορολογικών προστίμων λόγο παράλειψης αναμορφώσεως των οικονομικών καταστάσεων και υποβολή ανακριβούς φορολογικής δηλώσης. Διατήρηση σταθερών υποχρεώσεων προς συνδεδεμένες επιχειρήσεις, ύψους περίπου 3.5 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2006-2011.Μη φορολογική/λογιστική αναμόρφωση των κερδών κατά την υποβολή φορολογικής δήλωσης της εταιρικής χρήσης του 2007- υποβολή ανακριβούς φορολογικής δηλώσεως. Παραποίηση στοιχείων και εικονική μείωση της κερδοφορίας- επιβλαβείς ενέργειες σε βάρος του ελληνικού δημοσίου . Άρνηση παραχωρήσεως σχετικών πληροφοριών. Καταστροφή των βιβλίων και στοιχείων της εταιρίας. Άρνηση συγκλήσεως Γενικής Συνελεύσεως εταιρίας .Άρνηση ενημερώσεως για ζητήματα που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις της επιχειρήσεως είναι μόνο μερικά από τα αναφερόμενα στο εξώδικο. Aξίζει να σημειωθεί ότι τα φορολογικά πρόστιμα ξεπερνούν τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ . Οι εταίροι ζητούν να διαχειριστικό έλεγχο , αποτύπωση της αληθινής κατάστασης της εταιρείας και ανάληψη της διαχείρισης.

Βασίλης Κούτρας
Δημοσιογράφος

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *