Τι είπε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα Mega”

“ O κ. Καμίνης ήταν ένας υπηρεσιακός δήμαρχος, 3,5 χρόνια μετά δεν έχει να δείξει ούτε ένα έργο.»…

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Αρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Mega και στους δημοσιογράφους Γιώργο Οικονομέα και Δημήτρη Καμπουράκη.

Συγκεριμένα ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε: « Σε όλες τις συνεντεύξεις του κυρίου ΚΑΜΙΝΗ δεν άκουσα θέσεις, δεν άκουσα προτάσεις. Επαναλαμβάνει μονότονα αυτά που είχε υποσχεθεί την προηγούμενη φορά. Είχε μια θητεία ας τα έκανε. Δοκιμάστηκε και δεν τα έκανε. Η πόλη δεν άλλαξε. Δεν έγινε ούτε ένα έργο στα 3,5 χρόνια που είναι δήμαρχος ο κύριος Καμίνης. Θα σας έλεγα ότι είναι η πιο υπηρεσιακή θητεία που έχω δει.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος επισήμανε ότι δεν αρκεί να ασκείς λογιστική διαχείριση εφαρμόζοντας μνημονιακές εντολές, αλλά να έχεις πολιτική δράση και να μπορείς να διεκδικείς από την κεντρική εξουσία για την πόλη σου, να βρίσκεις πόρους από ευρωπαικά προγράμματα και να δημιουργείς θέσεις εργασίας. Η Αθήνα πρέπει να γίνει κέντρο επιχειρηματικότητας, μια πόλη ελκυστική για τους Τουρίστες, να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο, να είναι μια πόλη φωτεινή που θα λειτουργεί αποτρεπτικά στην παραβατικότητα και στην εγκληματικότητα.

Επίσης αναφερόμενος στη δήθεν «ανεξάρτητη» υποψηφιότητα του κ. Καμίνη, ο κ. Σπηλιωτόπουλος υπενθύμισε ότι το 2010, την εποχή που η χώρα έμπαινε στο Μνημόνιο ο απερχόμενος Δήμαρχος Αθηναίων πανηγύριζε τη νίκη του με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Παράλληλα κατηγόρησε τον κ. Καμίνη ότι έκλεινε το μάτι στους καταληψίες της Πλατείας Συντάγματος για μήνες χωρίς με αποτέλεσμα το κέντρο της Αθήνας να παρουσιάζει μια εικόνα ντροπής που έκανε το γύρο του κόσμου.

Αναφερόμενος στο θέμα της αστυνόμευσης ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε ότι θα καταθέσει πρόταση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ.Νίκο Δένδια οι 600 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που από το Δήμο Αθηναίων μετακινήθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία αφού πρώτα εκπαιδευτούν, να ενισχύσουν την αστυνόμευση της πόλης.

Ερωτηθείς γιατί θεωρεί ως μόνο του αντίπαλο τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη, υποστήριξε ότι είναι ο μόνος που έχει παρουσιάσει συγκεκριμένο πρόγραμμα, έστω κι αν είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με το δικό του. Χαρακτηριστικό σημείο διαφωνίας του με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανέφερε το θέμα της παρουσίας Αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «εγώ δεν συμφωνώ με την άποψη να μην υπάρχει αστυνόμευση στο κέντρο της πόλης».

Για τον κ. Κακλαμάνη δήλωσε εκ νέου ότι δεν του είναι ευχάριστο που δεν δίνουν ενωμένοι τον αγώνα για τον δήμο πρόσθεσε πως ο ίδιος αν δημοσκοπικά έβλεπε ότι δεν τραβάει δεν θα τραυμάτιζε μια άλλη προσπάθεια.

Για τις πιέσεις, τέλος, να παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξιώμα, ο κ. Σπηλιωτόπουλος έκανε λόγο για εκ του πονηρού συζήτηση, η οποία υποκρύπτει μικροσκοπιμότητες.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *