Τι γράφει ο ευρωπαϊκός Τύπος για το θρίαμβο της Merkel

Στον εκλογικό θρίαμβο της Merkel αλλά και στην επόμενη ημέρα αναφορικά με το σχηματισμό κυβέρνησης επικεντρώνονται τα δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου σχολιάζοντας τις εκλογές στη Γερμανία…
«Η Μέρκελ αγγίζει την απόλυτη πλειοψηφία» είναι ο τίτλος της ισπανικής εφημερίδας El Pais, η οποία κάνει λόγο για ένα «χωρίς προηγούμενο αποτέλεσμα από την εποχή του καγκελαρίου Κόνραντ Αντενάουερ (CDU) πριν από 50 χρόνια».

Η κεντροδεξιά El Mundo τονίζει ότι πρόκειται για μια «ιστορική νίκη» ενώ για «θρίαμβο της Μέρκελ κάνει λόγο η συντηρητική ABC.

Για την ιταλική Corriere della Sera, η νίκη της ‘Μέρκελ είναι «ιστορική», ενώ η Stampa αναφέρει ότι η Γερμανία «έστεψε την Angela Merkel».

Στη Βρετανία, η συντηρητική Daily Mail εκτιμά ότι εξασφαλίζοντας μια τρίτη θητεία η Μέρκελ «έγινε η (Μάργκαρετ) Θάτσερ της Γερμανίας» ενώ στη Γαλλία η Le Figaro χαιρετίζει «το θρίαμβο της Μέρκελ».

Για τη βρετανική εφημερίδα The Financial Times, η προοπτική ενός συνασπισμού θέτει το κόμμα της κας Μέρκελ ενώπιον ενός «μεγάλου διλήμματος» καθώς όπως αναφέρουν τα ιδανικά του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος «θα συγκρουστούν με την κα Μέρκελ για να μην ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο της λιτότητας».

«Είναι ένας θρίαμβος που μπορεί να καταλήξει σε πικρία», προειδοποιεί από την πλευρά της η αυστριακή Die Presse, τονίζοντας ότι «ο θρίαμβος της Μέρκελ έγινε σε βάρος του εταίρου της του κυβερνητικού συνασπισμού. Το φιλελεύθερο κόμμα κατέρρευσε. Και εάν η Μέρκελ δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνη, τα περιθώρια ελευθερίας της θα στενέψουν».

bankingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *