Microsoft: Σύστημα 3D Touch για το νέο Lumia

28H νέα συσκευή θα ενσωματώνει χαρακτηριστικά δανεισμένα από τον αισθητήρα Kinect, που αναπτύχθηκε για την αναγνώριση κινήσεων στις παιχνιδοκονσόλες της Microsoft (φωτογραφία αρχείου).Η Microsoft ετοιμάζει μία νέα συσκευή Lumia smartphone, με την ονομασία McLaren, η οποία θα ενσωματώνει λειτουργίες χειρισμού μέσω κινήσεων, χωρίς να είναι απαραίτητη η επαφή του δακτύλου του χρήστη με την οθόνη της συσκευής.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Verge, η νέα συσκευή θα ενσωματώνει χαρακτηριστικά δανεισμένα από τον αισθητήρα Kinect, που αναπτύχθηκε για την αναγνώριση κινήσεων στις παιχνιδοκονσόλες της Microsoft.
Βασικό χαρακτηριστικό της συσκευής McLaren θα είναι το σύστημα 3D Touch, το οποίο φέρεται να έχει αναπτυχθεί από τη Nokia τα τελευταία χρόνια. Το 3D Touch θα αποτελείται από έναν αριθμό αισθητήρων, που θα αναγνωρίζουν τη θέση της συσκευής και θα ενεργοποιούν ανάλογες λειτουργίες.
Για παράδειγμα, όταν το McLaren θα τοποθετείται σε επίπεδη επιφάνεια θα ενεργοποιείται το ηχείο, όταν το φέρνουμε κοντά στο αυτί θα γίνεται αυτόματη απάντηση μίας κλήσης ή ακόμη θα απορρίπτεται μία κλήση, αν η συσκευή τοποθετηθεί μέσα στην τσέπη μας. Επίσης, οι αισθητήρες θα αναγνωρίζουν τη θέση στην οποία βρίσκεται ο χρήστης π.χ. αν είναι ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι, αν είναι όρθιος ή καθιστός.
Επιπρόσθετα, οι πλευρές της συσκευής θα χρησιμοποιηθούν για αλληλεπίδραση με το λειτουργικό σύστημα, έτσι η κάμερα θα μπορεί να ζουμάρει απλά τραβώντας το δάκτυλο κατά μήκος της πλευράς του κινητού. Στόχος όλων των παραπάνω είναι η απλοποίηση των μελλοντικών συσκευών και η απαλοιφή των φυσικών πλήκτρων, ακόμη και του πλήκτρου ενεργοποίησης και απενεργοποίησης της συσκευής.
Άλλο σημείο αναφοράς του 3D Touch θα είναι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα WP Central, το νέο MixView που θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν κινήσεις πάνω από ένα Live Tile του περιβάλλοντος χρήσης και να δίνουν εντολές στη συσκευή, χωρίς να χρειάζεται να αγγίξουν την οθόνη.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Microsoft φέρεται να σχεδιάζει το λανσάρισμα της συσκευής Lumia McLaren τον προσεχή Νοέμβριο, σε συνδυασμό με νέες εφαρμογές που θα προέρχονται από τρίτους κατασκευαστές και θα εκμεταλλεύονται τα χαρακτηριστικά του συστήματος 3D Touch.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *