Mundo Deportivo: “Ο Ντιλέινι εκτόξευσε το μπάτζετ της Μπαρτσελόνα στα 40 εκατ.”

Mundo Deportivo: "Ο Ντιλέινι εκτόξευσε το μπάτζετ της Μπαρτσελόνα στα 40 εκατ."

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την απόκτηση του Μάλκολμ Ντιλέινι, σε μια μεταγραφή που -σύμφωνα με τη Mundo Deportivo- εκτόξευσε τον προϋπολογισμό των μπλαουγκράνα στα 40 εκατ. ευρώ!

Ο τραυματισμός του Τομά Ερτέλ στη διάρκεια της προετοιμασίας της Γαλλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο υποχρέωσε την Μπαρτσελόνα να βγει άρον άρον στην αγορά για έναν ακόμη γκαρντ. Μόνο που στη Βαρκελώνη δεν πήγαν… συντηρητικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα χρήματα που διέθεσαν! Το αντίθετο, έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και το πρωί της Πέμπτης (12/9) ανακοίνωσαν την απόκτηση του Μάλκολμ Ντιλέινι για τα επόμενα δύο (1+1) χρόνια.

Η Mundo Deportivo εστίασε στο χρονικό της συγκεκριμένης μεταγραφής, που "ψηνόταν" εδώ και δύο καλοκαίρια. Ο έμπειρος γκαρντ είχε πει δις το "όχι" στην ισπανική ομάδα, πριν αποφασίσει να επιστρέψει στην Ευρώπη για να αγωνιστεί ξανά υπό τις οδηγίες του Σβέτισλαβ Πέσιτς (σ.σ.: οι δύο άνδρες συνεργάστηκαν στο παρελθόν στην Μπάγερν Μονάχου).

Το σημαντικότερο κομμάτι της συγκεκριμένης ιστορίας όμως έχει να κάνει με το ποσό που δαπανήθηκε για να πειστεί ο παίκτης να υπογράψει. Η Mundo Deportivo αναφέρει λοιπόν ότι ο Μάλκολμ Ντιλέινι θα εισπράττει 2.000.000 ευρώ ετησίως (καθαρά) για την επόμενη διετία, ποσό που αντίστοιχα αυξάνει σημαντικά τον προϋπολογισμό της ισπανικής ομάδας.

Σύμφωνα με τους… υπολογισμούς, η Μπαρτσελόνα θα βγάλει από τα ταμεία της περί τα 40 εκατ. ευρώ για τον επόμενο χρόνο προκειμένου να πληρώσει τις υποχρεώσεις της: παίκτες, προπονητές, επιτελείο, υπαλλήλους, εφορία, ταξίδια.

Κάπως έτσι, δεν αποκλείεται πλέον να βρίσκεται πάνω από τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ό,τι έχει να κάνει με τον ετήσιο προϋπολογισμό. Την ίδια ώρα που μέχρι πρότινος επίσημα χείλη των μπλαουγκράνα τόνιζαν ότι η "Βασίλισσα" είναι αυτή που… προηγείται σε επίπεδο προϋπολογισμού για τη νέα αγωνιστική περίοδο -θέλοντας προφανώς να βάλουν τέλος στην κουβέντα περί του μεγαλύτερου μπάτζετ στην Ευρώπη.

Photo Credits: Eurokinissi

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *