Nαρκωτικά, πάρτυ και νέες “Σκουριές” στη “Βίλα Αμαλίας” των νοτίων προαστίων

Εφιαλτικό ήταν το περασμένο Σάββατο για τους κατοίκους της Βούλας αλλά και για τους γλυφαδιώτες που έχουν τα σπίτια τους…
κοντά στο κάμπινγκ της Βούλας.

Οι καταληψίες του χώρου σε συνεργασία με το αναρχο-αυτόνομο κίνημα “ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ”, διοργάνωσαν συναυλία φέρνοντας σε νευρική κρίση σχεδόν ολόκληρη την κάτω Βούλα και μεγάλο κομμάτι της Γλυφάδας καθώς η shyckedelic trance μουσική “βαρούσε” έως της 8 το πρωϊ.

Ολόκληρη η περιοχή “μύριζε” ναρκωτικά καθώς σύμφωνα με ρεπόρτερ του vimaonline.gr που βρέθηκε στην συναυλία, οι διακινητές μαριχουάνας και άλλων ναρκωτικών έκαναν χρυσές δουλειές πουλώντας την πραμάτεια τους σε εκστασιασμένους νεαρούς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι υπήρχαν τσιλιαδόροι στην είσοδο του κάμπιγκ που θα ειδοποιούσαν σε τυχόν επέμβαση της αστυνομίας.

Μετά από τη συναυλία του Σαββάτου και οι πλέον δύσπιστοι έχουν καταλάβει ότι οι καταληψίες του κάμπινγκ χρησιμοποιούν τις δράσεις τους για “ελεύθερες παραλίες” ως μανδύα νομιμοποίησης στα μάτια της κοινωνίας των δράσεών τους, που κάθε άλλο παρά αυτές που θέλουν να εμφανίζουν, είναι.

Όπως υποστηρίζουν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ο χώρος θα πρέπει σε συνεργασία με την ΕΤΑΔ να σφραγιστεί άμεσα, και να βρεθεί το νομικό πλαίσιο ώστε η διαχείρηση να περάσει αποκλειστικά στο δήμο και όχι σε αναρχο-αυτόνομες ομάδες.

Κλείνοντας σας παραθέτουμε μια φωτογραφία από τον χώρο της κατάληψης με ένα σύνθημα που περιγράφει γλαφυρά τι ακριβώς συμβαίνει στον συγκεκριμένο χώρο. Τα σχόλια δικά σας.

Προσπαθούν να εδραιωθούν στο χώρο

Όπως είχαμε επισημάνει παλαιότερα, οι καταληψίες του κάμπινγκ Βούλας θα προσπαθήσουν να ριζοσπαστικοποιήσουν τις δράσεις τους, προκειμένου να προασπίσουν την μόνιμη κατάληψη στον χώρο, και την διατήρηση της λαθρο-επιχειρηματικότητας που φέρεται να έχουν αναπτύξει.


Δύο από τα υπό κατάληψη κτίρια στην παραλία της Βούλας

Δεν είναι τυχαίο γεγονός η αναφορά της αναρχικής ομαδας ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ η οποία συνεργάζεται με τους καταληψίες, ότι η αυτοδιαχειριζόμενη παραλία της Βούλας θα πρέπει να ενταχθεί στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τύπου Σκουριών Χαλκιδικής, Κερατέας και άλλων υπο κατάληψη χώρων.

Στο σημείο αυτό θα θυμίσουμε ότι στην Χαλκιδική και στην Κερατέα υπήρξαν πυροβολισμοί κατά αστυνομικών, μολότωφ, τρομοκρατία ενάντια σε πολίτες κ.α.

Στο δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, ήδη σημειώθηκε η πρώτη κίνηση τρομοκρατίας όταν καταληψίας του κάμπινγκ απείλησε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ότι θα του “πάρει το κεφάλι”.

Θερινή “Βίλα Αμαλία” στο “αυτοδιαχειριζόμενο” κάμπινγκ Βούλας

Όταν είχαμε χαρακτηρίσει την κατάληψη του πρώην κάμπινγκ Βούλας ως θερινή “Βίλα Αμαλία” κάποιοι μας είχαν χαρακτηρίσει υπερβολικoύς ως προς τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό.

Είχαμε επίσης πει ότι πίσω από το “οικολογικό προφίλ” που χτίζουν οι καταληψίες, ενδεχομένως να κρύβονται άλλα πράγματα. Είχαμε μιλήσει συγκεκριμένα για “μπίζνα” που στήνεται στον “αυτοδιαχειριζόμενο” χώρο. Σιγά – σιγά και μετά και την τελευταία συναυλία, επαληθευόμαστε.

Το ιστορικό

Με αφορμή το ψήφισμα που είχε πάρει το Δ.Σ. για ν’ ανοίξει το κάμπινγκ Βούλας προκειμένου οι δημότες να έχουν πρόσβαση στην παραλία, ακολούθησε μία σειρά από γεγονότα.

Οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως “εθελοντές” αρχικά κατέλαβαν αυθαίρετα τα κτίσματα που βρίσκονται μέσα στον χώρο και έβαλαν λουκέτα στα κτίρια που κατέλαβαν χρησιμοποιώντας τα ως γραφεία.

Στη συνέχεια προσπάθησαν να στήσουν παράνομο δίκτυο υδροδότησης τροφοδοτώντας τα κτίρια με νερό από ρολόι του δήμου, με αποτέλεσμα τρεις εξ αυτών να βρεθούν στο αυτοόφωρο.

Απαίτησαν από τον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης να τους τροφοδοτήσει με δημοτικό ρεύμα και νερό προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις δράσεις τους με την υποστήριξη ορισμένων δημοτικών συμβούλων του δήμου, οι οποίοι ευελπιστούν στην αλίευση ψηφοφόρων στις δημοτικές εκλογές.

Κατά τη διάρκεια όλων αυτών, οι καταληψίες οργάνωσαν και μια σειρά συναυλιών με κορυφαία αυτή για την “αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών”. Ο φορέας που έδωσε την άδεια για να γίνει αυτή η εκδήλωση εκεί μέσα ακόμα παραμένει αδιευκρίνιστος.

Το vimaonline.gr στάθηκε σταθερά κατά της διοργάνωσης τέτοιου είδους συναυλιών μέσα στην παραλία του κάμπινγκ. Δεχθήκαμε ανηλεή πόλεμο από τους καταληψίες του πρώην κάμπινγκ Βούλας με αποκορύφωμα την απειλή θανάτου στον εκδότη μας.


Οι καταληψίες του πρώην κάμπινγκ Βούλας σε στιγμές χαλάρωσης…

Αναρωτηθήκαμε σε συγκεκριμενο μας άρθρο μήπως όλες αυτές οι αθώες δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν εκεί μέσα (λαχανόκηποι, προβολές ταινιών, σεμινάρια αρχαιοελληνικής ιστορίας κλπ.), σκοπό είχαν να λειτουργήσουν ως προπέτασμα για εκδηλώσεις, φεστιβάλ κ.α., προκειμένου κάποιοι καταληψίες να βγάλουν εύκολο κέρδος, όχι από την είσοδο σε αυτό, καθώς όπως υποστηρίζουν οι εκδηλώσεις τους έχουν δωρεάν είσοδο, αλλά από την κατανάλωση που γίνεται μέσα σε αυτές. (μπύρες, σουβλάκια κ.α). Φυσικά να μην μιλήσουμε για αποδείξεις, ΦΠΑ, κτλ…

Χαρακτηριστικό είναι πως, στο διήμερο φεστιβάλ “νομιμοποίησης της χρήσης των ναρκωτικών¨ που διοργάνωσαν στις αρχές του Ιουνίου, υπολογίστηκε ότι τον συγκεκριμένο χώρο επισκέφτηκαν περίπου 20.000 επισκέπτες.

Αν υπολογίσουμε τα 10 ευρώ ως μέσο όρο κατανάλωσης ανά άτομο στις εμπορικές χρήσεις που είχαν αναπτύξει μέσα στον υπό κατάληψη χώρο, καταλαβαίνουμε όλοι για τι τζίρο μιλάμε.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού διοργάνωσαν και άλλες εκδηλώσεις με μικρότερη επιτυχία με αποκορύφωμα την συναυλία του Σαββάτου.

Υ.Γ.1: Να σημειώσουμε ότι κοινή συνισταμένη όλων των συναυλιών είναι το ξενύχτι ολόκληρης τις περιοχής μέχρι τα ξημερώματα.

Υ.Γ.2: Ο πολυδιαφημιζόμενος αγρός που είχαν κατασκευάσει έχει ξεραθεί αφού οι καταληψίες είναι απασχολημένοι με “άλλες δράσεις…”

http://www.vimaonline.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *