Nέο σκάνδαλο με όργια κερδοσκοπίας σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων

Nέο σκάνδαλο με όργια κερδοσκοπίας σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία πληρώνουν κάθε χρόνο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για υπηρεσίες που δεν χρειάζονται και δεν πραγματοποιούνται. Και όλα αυτά τα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος !!!

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών χωρίς ελαφρυντικό επιβλήθηκε προ
μηνών στον κ. Αχιλλέα Νταβέλη, Πρόεδρο του Δ.Σ και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Κέντρου Αποκατάστασης & Αποθεραπείας «ANIMUS» και της ιδιωτικής κλινικής «ANIMUS-ΚΥΑΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ», οι οποίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Λάρισας, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας με χρήση και απάτης κατ’ εξακολούθηση ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας. Συγκεκριμένα οι υπάλληλοι του ως άνω Κέντρου, κατ’ εντολή του κ. Νταβέλη, υπέγραφαν και σφράγιζαν ιατρικές βεβαιώσεις για δαπάνες ασθενών ημερήσιας νοσηλείας (εκτέλεση συνεδριών-φυσικοθεραπειών από εξωτερικούς ασθενείς) τις οποίες προσκόμιζαν στο ΙΚΑ. Οι δαπάνες όμως αυτές ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν από το ανωτέρω Κέντρο, με αποτέλεσμα να παραπλανούνται οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΙΚΑ και να καταβάλλουν στον κ. Νταβέλη τα αιτούμενα από αυτόν ποσά δαπανών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η πρόταση του Εισαγγελέως της έδρας ήταν να επιβληθεί στον κ. Νταβέλη ποινή φυλάκισης 2 ετών για την απάτη και 15 μηνών για την πλαστογραφία.  

Πότε θα σταματήσει επιτέλους η ασυδοσία; Ως πότε οι επιτήδειοι θα κερδοσκοπούν σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων; Και με την ανοχή ποίων ελεγκτικών μηχανισμών και με τι ”ανταλλάγματα” ;

Ως πότε οι αρμόδιοι θα καλύπτουν τέτοιου είδους σκάνδαλα, συνεχίζοντας να «επιδοτούν» τέτοιες επιχειρήσεις;

Το ΙΚΑ διεκδίκησε ποτέ τα χρήματα από τον κ. Νταβέλη, ο οποίος μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να απολαμβάνει της ευνοϊκής μεταχείρισης των διοικούντων; Μετά την καταδικαστική απόφαση θα έπρεπε αυτεπάγγελτα να κινηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Πότε λοιπόν πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος και ποια είναι τα τελικά πορίσματα. Πόσα χρήματα επεστράφησαν στα ταμεία και αν έγινε αναστολή των συμβάσεων και για πόσο χρονικό διάστημα.

Ο ΕΟΠΥΥ σαν ανάδοχος ασφαλιστικός φορέας, έχει ασκήσει ελέγχους για το ποιόν των Παρόχων Υγείας στους οποίους κάθε μήνα καταθέτει υπέρογκα ποσά;

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *