New York Times: Αυτά τα βασανιστήρια υπέστησαν ο Φόλεϊ και οι όμηροι της ISIS πριν αποκεφαλιστούν

1Τις φοβερές αποκαλύψεις κάνει η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη «αυτόπτη μάρτυρα», τον 19χρονο πρώην τζιχαντιστή Τζέτζοεν Μποντινκ, των περιστατικών αυτών.

Ο 40χρονος Φόλεϊ, σύμφωνα με την πηγή αυτή, υπέστη τα χειρότερα βασανιστήρια, λόγω του ότι ήταν Αμερικανός: «Μου είπε ότι έδεναν με αλυσίδες τα πόδια του σε μια μπάρα και τον κρεμούσαν ανάποδα από το ταβάνι. Μετά τον άφηναν εκεί».

«Όταν δεν βλέπαμε αίμα, τότε ξέραμε ότι είχε υποστεί τα χειρότερα βασανιστήρια» λέει στους New York Times πρώην συγκρατούμενός του. Τα απάνθρωπα παιχνίδια με το μυαλό των κρατουμένων ήταν το πιο αβάσταχτο είδος βασανιστηρίου, λέει ο ίδιος: «Μας πρόσφεραν σοκολάτες και μας ρωτούσαν πράγματα που μόνο εμείς ξέραμε, δημιουργώντας μας την ελπίδα ότι διαπραγματεύονται με τις οικογένειές μας την απελευθέρωσή μας. Κάτι που για κάποιους δεν έγινε ποτέ».

Πολλοί από τους κρατουμένους ασπάζονται το Ισλάμ, θεωρώντας πως θα τύχουν καλύτερης μεταχείρησης, λένε οι μαρτυρίες, αλλά μάταια.

Ειδικά για τον Φόλεϊ, ο πρώην συγκρατούμενος διηγείται ακόμα μια ιστορία από τα περασμένα Χριστούγεννα όταν ο ίδιος οργάνωσε μια «μυστική ανταλλαγή δώρων» μεταξύ τους, φτιαγμένα απο τα σκουπίδια της φυλακής τους – μόνο και μόνο για να διασκεδάσουν την απελπισία τους.

Μερικές φορές, οι τζιχαντιστές προβάλλουν στους κρατούμενους τα βίντεο της εκτέλεσης των πρώην συγκρατούμενών τους, αναφέρει το δημοσίευμα των New York Times.

Όμηροι των τζιχαντιστών κρατούνται περισσότεροι από 20 πολίτες δυτικών χωρών, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *