Novartis: 28 νέα αιτήματα δικαστικής συνδρομής

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Νέα αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και στην Ελβετία, όπου εδρεύει η μητρική εταιρεία της Novartis, απέστειλε η Εισαγγελία Διαφθοράς με την έναρξη του νέου έτους, προκειμένου να λάβει λεπτομερή στοιχεία για τις τιμολογήσεις στις χώρες αυτές συγκεκριμένων σκευασμάτων της εταιρείας, για τα οποία και εδώ γίνεται έρευνα για την τιμολόγησή τους. Συνολικά, σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα αιτήματα με αντικείμενο τα στοιχεία τιμολόγησης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αριθμούν τα 28, ενώ στο παρελθόν και κατά τη μακρά πορεία της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση της Novartis, συνολικά έχουν αποσταλεί 50 αιτήματα δικαστικής συνδρομής για λογαριασμούς που αφορούν την εταιρεία ή ελεγχόμενα πρόσωπα. Πάντως, σε ό,τι αφορά τις έρευνες για τα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία η υπόθεση είναι ακόμα ανοικτή, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη δεν έχει ακόμα καταλήξει σε κάποια απόφαση, καθώς περιμένει στοιχεία από δικαστικές συνδρομές αλλά και πορίσματα που είναι, κατά την κρίση της, απαραίτητα για την αξιολόγηση της όλης υπόθεσης.

Οι δύο πολιτικοί για τους οποίους η υπόθεση ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, είναι ο υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης αλλά και ο πρώην Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Παράλληλα, από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου οι έρευνες για τους δικαστικούς και πολιτικούς χειρισμούς της υπόθεσης συνεχίζονται από τους αντεισαγγελείς του ανωτάτου δικαστηρίου Ευ. Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη, ενώ στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου η προανακριτική επιτροπή της Βουλής συνεχίζει και πάλι τις εργασίες της. Η έρευνα της Βουλής αφορά τους χειρισμούς του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου και αναμένονται προσεχώς σημαντικές καταθέσεις μαρτύρων μεταξύ των οποίων της αντεισαγγελέως Εφετών και πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου.

Έντυπηkathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *