Oλυμπιακός: Η απίστευτη επίδοση της δεκαετίας απέναντι στην ΑΕΚ

Oλυμπιακός: Η απίστευτη επίδοση της δεκαετίας απέναντι στην ΑΕΚ

Επί ημερών Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός μετράει μία απίστευτη επίδοση στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" με αντίπαλο την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα.

Μια απίστευτη επίδοση μετράει ο Ολυμπιακός απέναντι στην ΑΕΚ, όσον αφορά στις εντός έδρας αναμετρήσεις του, επί ημερών του Βαγγέλη Μαρινάκη! Σίγουρα τα ματς του Κυπέλλου μπορεί να δημιουργούν μια άλλη αίσθηση, αλλά στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός τα καταφέρνει περίφημα.

Από τη σεζόν 2010-11 και με εξαίρεση δύο σεζόν που η ΑΕΚ βρέθηκε στα γήπεδα Γ’ και Β’ Εθνικής κατηγορίας, ο Ολυμπιακός έχει αναμετρηθεί με την ΑΕΚ επτά φορές. Σε αυτές, μετράει έξι νίκες και μόλις μία ήττα. Αυτή της σεζόν 2017-18, όταν είχε στον πάγκο του τον Όσκαρ Γκαρθία. Τη χρονιά που η ΑΕΚ έφυγε νικήτρια από το Καραϊσκάκη, κατέκτησε και το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Σε όλα τα άλλα ματς επί ημερών Βαγγέλη Μαρινάκη, ο ηγέτης του Ολυμπιακού είδε την ομάδα του να κατακτά τρίποντα! Εύκολα μάλιστα, με μεγάλες βραδιές! Όλες οι νίκες με το λιγότερο δύο γκολ διαφορά και αριθμούς που… ζαλίζουν. Από το 2010-11 ως και τη σεζόν 2018-19, τα τέρματα στο Καραϊσκάκη είναι 23-3… Ας τα πάρουμε από την αρχή, όμως, να δούμε πως «χτίστηκε» αυτή η επίδοση στο πρωτάθλημα.

Στην πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό, στην 27η αγωνιστική, ο Βαγγέλης Μαρινάκης βλέπει την ομάδα του να συντρίβει την ΑΕΚ με 6-0. Τζιμπούρ (2), Μέλμπεργκ, Φουστέρ, Μιραλάς, Χολέμπας σκοράρουν, σε μια ονειρική βραδιά για τους Πειραιώτες! Με το τελικό σκορ να έχει διαμορφωθεί στο 71ο λεπτό μάλιστα!

Την σεζόν 2011-12, ο Ολυμπιακός με γκολ από Μέλμπεργκ και Μιραλάς, φτάνει στη νίκη με 2-0, για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος τότε. Το 2012-13 στην 25η αγωνιστική, μια ώρα παιχνιδιού είναι αρκετή για να «καθαρίσουν» οι «ερυθρόλευκοι». 3-0 με δύο γκολ του Αβραάμ Παπαδόπουλου και ένα του Αμπντούν.

Ακολούθησε ένα διάλειμμα για δύο σεζόν, λόγω του υποβιβασμού της ΑΕΚ στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Οι δύο ομάδες, ξανασυναντήθηκαν σε επίπεδο μεγάλης κατηγορίας τη σεζόν 2015-16. Μια ακόμη μεγάλη βραδιά για τον Ολυμπιακό, για την 7η τότε αγωνιστική. 4-0 το τελικό σκορ, με τους Μποτία, Ιντέγε, Φορτούνη (2) να σκοράρουν.

Το 2016-17, για την 6η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός φτάνει σε μια ακόμη νίκη με 3-0. Ιντέγε, Μάρτινς και Φορτούνης σκοράρουν. Ακολούθησε η ήττα τη σεζόν 2017-18, η μοναδική επί ημερών Μαρινάκη εντός έδρας, για το πρωτάθλημα. Στην 20ή αγωνιστική, ο Ανσαριφάρντ άνοιξε το σκορ, αλλά το «μπλακ άουτ» και δύο γκολ της ΑΕΚ με Τσιγκρίνσκι και Γιακουμάκη έφεραν το «διπλό».

Πιο πρόσφατη αναμέτρηση, η περσινή. Για την 21η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός συνέτριψε την ΑΕΚ 4-1, παρότι έχανε 0-1 στο ημίχρονο. Καμαρά, Χασάν και δύο φορές ο Φορτούνης, σκόρπισαν χαμόγελα στον κόσμο που πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη. Κάπως έτσι προκύπτει το 6-0-1 και 23-3 γκολ! Με τον ηγέτη του Ολυμπιακού να περιμένει αύριο μια ακόμη νίκη και να αυξηθεί και άλλο αυτή η επίδοση.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΒΑΛΒΕΡΔΕ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ

Ο Πέδρο Μαρτίνς, θα γίνει ο πρώτος προπονητής επί Μαρινάκη, που θα παίξει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, σε εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ! Ένα ακόμη δείγμα της στήριξης στον Πορτογάλο τεχνικό. Μόνο ο Βαλβέρδε το είχε καταφέρει αυτό, το 2010-11 και το 2011-12.

Ματς απέναντι στην ΑΕΚ έχουν παίξει δύο ακόμη Ισπανοί (Μίτσελ και Γκαρθία), όπως και δύο Πορτογάλοι (Μπέντο και Σίλβα). Ο μόνος που ηττήθηκε, ήταν ο Όσκαρ Γκαρθία, τη σεζόν 2017-18.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Τα σχέδια Μαρτίνς – Κωστένογλου

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *