O Λευκός Οίκος προτείνει κανόνες για την τεχνητή νοημοσύνη

O Λευκός Οίκος προτείνει κανόνες για την τεχνητή νοημοσύνη

REUTERS/YURI GRIPAS

Ο Λευκός Οίκος πρότεινε την Τρίτη κανόνες/ ρυθμιστικές αρχές για την ανάπτυξη και χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, με σκοπό να περιοριστούν πιθανές «υπερβολές» από τις αρχές και ανέφερε πως θα επιθυμούσε οι ευρωπαϊκές αρχές να αποφύγουν και αυτές αντίστοιχα πιθανές επιθετικές προσεγγίσεις στο θέμα.

Σύμφωνα με το Reuters, σε ένα fact sheet, ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα έπρεπε να «πραγματοποιούν αξιολόγηση κινδύνου και αναλύσεις cost-benefit πριν από οποιεσδήποτε ρυθμιστικές ενέργειες πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη, με έμφαση στην εδραίωση ευέλικτων πλαισίων αντί για “one size” κανονισμούς».

Η εξέλιξη αυτή λαμβάνει χώρα ενώ εταιρείες του χώρου της τεχνολογίας και μη επιδίδονται σε «κούρσα» για την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης και του deep machine learning στις δραστηριότητές τους, προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Ωστόσο, υφίστανται ηθικής φύσης ζητήματα σχετκά με τα επίπεδα ελέγχου, ιδιωτικότητας, κυβερνοασφαλείας και το μέλλον της εργασίας γενικότερα.

Η κυβέρνηση Τραμπ υποστήριξε πως οι κυβερνήσεις θα έπρεπε να «προωθούν την αξιόπιστη τεχνητή νοημοσύνη» και πρέπει να εξετάζουν θέματα όπως η δικαιοσύνη, η αποφυγή διακρίσεων, ο ανοιχτός χαρακτήρας, η διαφάνεια και η ασφάλεια. Ως παράδειγμα ο Λευκός Οίκος παρουσίασε τη Food and Drug Administration, που εξετάζει αυτή τη στιγμή κανόνες ως προς τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και machine learning από κατασκευαστές ιατρικών συσκευών.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο «η Ευρώπη και οι σύμμαχοί μας θα έπρεπε να αποφύγουν τα βαριά μοντέλα που καταπνίγουν την καινοτομία». Όπως πρόσθεσε, «ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση απολυταρχικών χρήσεων τεχνητής νοημοσύνης είναι να διασφαλίσουμε πως η Αμερική και οι διεθνείς μας εταίροι παραμένουν παγκόσμια κέντρα καινοτομίας».

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *