O BlackBerry Messenger ρίχνει οριστικά την αυλαία

O BlackBerry Messenger ρίχνει οριστικά την αυλαία

Η Emtek είχε προαναγγείλει το τέλος του BlackBerry Messenger, αλλά τώρα έχει φτάσει η οριστική στιγμή του αποχαιρετισμού.

Είναι γεγονός ότι το BlackBerry Messenger ως υπηρεσία σταδιακά έχανε ολοένα και περισσότερους συνδρομητές του και δεν μπορούσε να προσελκύσει νέους. Όσοι ήθελαν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων των BlackBerry μπορούσαν να επιλέξουν το BBM Enterprise, το οποίο απευθυνόταν σε όσους ήθελαν έναν Messenger με ισχυρά εργαλεία κρυπτογράφησης για προσωπική χρήση. Το εργαλείο αυτό είναι ακόμα διαθέσιμο σε συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android, iOS, Windows και Mac.

Υπήρξε μία προσπάθεια να επιστρέψει ο BlackBerry Messenger, αλλά ο ανταγωνισμός αποδείχθηκε εξαιρετικά ισχυρός και το κοινό απρόθυμο να τον επιλέξει. Ούτε η προσθήκη του Uber μέσα στον BlackBerry Messenger δεν ήταν αρκετή για να βοηθήσει τη χρήση της υπηρεσίας, παρόλο που προσέφερε την ευκολία του να μπορεί κανείς να καλέσει ταξί απευθείας μέσα από το ΒΒΜ.

Η ανακοίνωση για το οριστικό τέλος του BlackBerry Messenger έγινε με πλήρη επισημότητα, ενώ η εταιρεία σημειώνει ότι όποιος το επιθυμεί μπορεί να χρησιμοποιήσει την εναλλακτική του BlackBerry Messenger Enterprise. O ανταγωνισμός, πάντως, όπως το έχει σημειώσει και το Engadget, κατάφερε να γίνει σαφώς πιο ελκυστικός από την πρόταση της BlackBerry. Το γεγονός ότι η BlackBerry μήνυσε το Twitter, το Facebook και το Snap για παραβίαση ευρεσιτεχνιών δε στάθηκε ως ικανή συνθήκη για να βοηθήσει το BlackBerry Messenger στο να σημειώσει μία νέα πορεία ανόδου στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πεδίο των υπηρεσιών ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων.

Πάντως, οι δημιουργοί του BlackBerry Messenger σημειώνουν ότι είναι υπερήφανοι για το δημιούργημά τους, παρόλο που η εμπορική του πορεία δεν ήταν τόσο επιτυχημένη τα τελευταία χρόνια. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο κόσμος των αντίστοιχων υπηρεσιών είναι ρευστός, επομένως δεν είναι εφικτό να διατηρούν όλες οι υπηρεσίες τη θέση τους, ακόμα και εάν αποτελούν την κυρίαρχη επιλογή κάποια στιγμή.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *