O Facebook Messenger for Kids αποτυγχάνει στο σκοπό του

O Facebook Messenger for Kids αποτυγχάνει στο σκοπό του

Ο βασικός λόγος ύπαρξης του Facebook Messenger for Kids είναι για να προστατεύει τα παιδιά από τις συνομιλίες με ύποπτες επαφές, αλλά τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Verge δείχνουν ότι η εφαρμογή δεν μπορεί να εγγυηθεί αυτό που υπόσχεται.

Αναλυτικότερα, τα στοιχεία δείχνουν ότι ένα σφάλμα στο σχεδιασμό του Facebook Messenger for Kids επιτρέπει την επικοινωνία των παιδιών με ύποπτες επαφές. Ο κεντρικός σχεδιασμός προβλέπει ότι η εφαρμογή λειτουργεί πάντοτε υπό την επίβλεψη των γονιών, με εκείνους να καθορίζουν το ποιες θα είναι οι επαφές με τις οποίες θα έχει τη δυνατότητα να μιλά το κάθε παιδί. Τώρα, εκπρόσωποι του ίδιου του κοινωνικού δικτύου δηλώνουν ότι έχουν ενημερώσει τους γονείς για ένα τεχνικό σφάλμα το οποίο και επιτρέπει στα παιδιά να μπαίνουν σε ομαδικές συνομιλίες με ύποπτες επαφές ή μη εγκεκριμένους από τους γονείς χρήστες. Όλα αυτά χωρίς να το γνωρίζει ο κάθε γονιός, στοιχείο που δημιούργησε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα με επικίνδυνες συνέπειες.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την παύση λειτουργίας πολλών από αυτά τα ομαδικά chat rooms και παράλληλα ενημέρωσε τους γονείς για το κενό ασφαλείας που είχε προκύψει στην εφαρμογή του. Το Facebook επέλεξε να στείλει ενημερώσεις σε όλους τους γονείς και όχι να περιοριστεί απλώς και μόνο σε μία γενική προειδοποίηση και κάπως έτσι έγινε γνωστή η είδηση στο ευρύ κοινό, μετά από το σχετικό δημοσίευμα του Verge.

Όπως μπορεί να κατανοήσει κανείς, οι νομικές επιπτώσεις που προκύπτουν είναι πολλές, καθώς αυτό που τονίζουν οι ειδικοί είναι πως αυτή η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ασφάλεια ενώ απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε χρήστες των οποίων η ηλικία είναι κάτω από τα 13 έτη. Το γεγονός ότι εντοπίζεται ένα τόσο σοβαρό κενό ασφαλείας σε μία εφαρμογή που απευθύνεται σε ένα «ειδικό» κοινό δεν μπορεί παρά να θορυβεί όχι μόνο τους γονείς, αλλά και τις Αρχές.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *