Ψαρεύτηκε στη Βαλτική τo παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι και περιέχει μήνυμα για το Βερολίνο

Το παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι βρήκε ο καπετάνιος Κόνραντ Φίσερ και το πλήρωμά του. Οι γερμανοί ψαράδες είχαν απλώσει τα δίχτυα τους δυο μίλια μακριά από τον φάρο του Κιέλου και όταν έφτασε η στιγμή να τα σηκώσουν, ανακάλυψαν ένα απροσδόκητο εύρημα. Ανάμεσα στα ψάρια υπήρχε ένα παλιό μπουκάλι που έκρυβε μέσα του ένα μήνυμα ηλικίας 101 ετών, το παλιότερο μήνυμα που έχει καταγραφεί στη θάλασσα.

Το χειρόγραφο υπέγραφε ένας άνδρας από το Βερολίνο. Η πρώτη σκέψη του γερμανού ψαρά μόλις είδε το μπουκάλι, ήταν ότι άλλο ένα σκουπίδι μπλέχτηκε στα δίχτυα της τράτας του, που έχει το όνομα «Μαρία Α΄».

Το παλιό μπουκάλι της μπύρας όμως, έκρυβε μέσα κάτι ανεκτίμητο. Μια κάρτα με ημερομηνία 17 Μάη 1913, γραμμένη από έναν άνδρα που λεγόταν Ριχάρδος Πλατς. Μια κοινή δανέζικη καρτ- ποστάλ με δύο γερμανικά γραμματόσημα και ένα ευγενικό μήνυμα, που ζητούσε από αυτόν που θα το ανακάλυπτε να στείλει το μήνυμα σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση στο Βερολίνο.

Μια εκδοχή είναι ότι ο Πλατς ήθελε να αποφύγει τα διεθνή τέλη αποστολής του ταχυδρομείου. Η κάρτα πάντως δεν έφθασε ποτέ στον προορισμό της.Αντίθετα, κατέληξε στα δίχτυα των ψαράδων από το Χίντερντοφ μετά από έναν αιώνα.

Ο Κόνραντ Φίσερ, ήταν έτοιμος να πετάξει το μπουκάλι, όταν ένας άλλος ψαράς του φώναξε να σταματήσει γιατί έμοιαζε σαν να έχει κάτι μέσα. Ο Κόνραντ ενθουσιάστηκε και το μπουκάλι …δεν επέστρεψε στη Βαλτική. Σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, έως σήμερα, το παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι που είχε καταγραφεί είχε βρεθεί το 2012 και ήταν ηλικίας 97 ετών.

Έτσι, ο Φίσερ πήρε τη θέση του στον κατάλογο και απευθύνθηκε σε εμπειρογνώμονες για να αποτιμήσουν την αξία τους ευρήματός του. Στα 50 χρόνια, που είναι ψαράς, έχει βγάλει από το βυθό νάρκες, βόμβες, τορπίλες ακόμη και ένα πτώμα! Το μπουκάλι όμως μπορεί να αποδειχθεί τυχερό, αφού όπως αποκάλυψε σε τοπική εφημερίδα, σκέφτεται να το βγάλει σε δημοπρασία.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *