O Χιου Ντάλας νέος Αρχιδιαιτητής

Το μεγάλο όνομα από το εξωτερικό που είχε ανακοινωθεί ότι θα αναλάβει τον καταρτισμό των πινάκων και την εκπαίδευση των Ελλήνων διαιτητών έγινε σήμερα γνωστό και θα έχει τον
τίτλο του υπεύθυνου επαγγελματικού ποδοσφαίρου, δηλαδή τόσο της Superleague, όσο και της Football League. Πρόκειται για τον Σκωτσέζο Χιού Ντάλας.

O Χιου Ντάλας είναι γεννημένος στις 26 Οκτωβρίου του 1957. Έχει σφυρίξει δυο φορές σε Παγκόσμιο Κύπελλο, το 1998 και το 2002, όταν και ήταν τέταρτος διαιτητής στον τελικό.

Διαιτήτευσε τον τελικό του ΟΥΕΦΑ το 1999, πολλούς αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στο ενεργητικό του προστίθεται και η παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996.

Το πρώτο του ερασιτεχνικό παιχνίδι ήταν το 1982 (Μάδεργουελ-Βικτόρια) και το πρώτο του επίσημο διεθνές το 1988 για το κύπελλο κυπελλούχων μεταξύ της Σαμπντόρια και της Καρλ Ζαινς Ιένα.

Ο Χιου Ντάλας αποσύρθηκε από την ενεργό δράση μετά το τέλος της σεζόν 2004/05 του σκωτσέζικου πρωταθλήματος και αργότερα προσλήφθηκε ως παρατηρητής και μπήκε στην επιτροπή των Διαιτητών της ΟΥΕΦΑ. Το 2009 διορίστηκε ως επικεφαλής της επιτροπής για τη βελτίωση των διαιτητών στη Σκωτία.

Σημειώνεται ότι Πρόεδρος της νέας ΚΕΔ αναλαμβάνει ο κύριος Καραμελίδης. Αναπληρωτής πρόεδρος θα είναι ο κύριος Καλύβας, ενώ μέλη της οι κύριοι Σωμαρακάκης και Γκρούτσης. Υπεύθυνος ανάπτυξης και εκπαίδευσης θα είναι ο κύριος Μπριάκος.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *