Oδηγοί της ΕΘΕΛ σε ρόλο…..”ΔΙΑΣΩΣΤΗ-ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ” ! ! !

Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε τι συμβαίνει στο ΕΚΑΒ στην Ελλάδα του 2011…

Το κράτος αποφάσισε να βάλει «οδηγούς» στα ασθενοφόρα και έχει δρομολογήσει μετατάξεις από τις υπό κατάργηση ΔΕΚΟ προς το ΕΚΑΒ. Το να «οδηγεί» κάποιος μόνο όμως, δεν αρκεί σε αυτό το επάγγελμα! Το ΕΚΑΒ διαθέτει δική του σχολή διετούς φοίτησης, η οποία παρότι είναι αναγνωρισμένη ως ΙΕΚ, προσφέρει ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, τόσο στο θεωρητικό κομμάτι όσο και στο πρακτικό. Κυρίαρχη βάση όλων σχεδόν των μαθημάτων είναι η….
Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική.
Ο «διασώστης – πλήρωμα ασθενοφόρου» είναι ένα εξειδικευμένο και μη διαπραγματεύσιμο επάγγελμα, το οποίο αν δεν το έχεις αγαπήσει, πολύ απλά δεν μπορείς να το κάνεις!! Εάν οι «οδηγοί» μεταταχθούν στο ΕΚΑΒ, γυρνάμε 23 τουλάχιστον χρόνια πίσω, και η υποβάθμιση του ΕΚΑΒ είναι πλέον γεγονός, θέτοντας σε κίνδυνο την ακεραιότητα του κάθε Ελληνα τραυματία ή ασθενή. Ποιος ο λόγος να γίνουν τέτοιου είδους μετατάξεις, όταν οι πιστοποιημένοι απόφοιτοι του ΙΕΚ ΕΚΑΒ ξεπερνούν τους 1000 και είναι αδιόριστοι??

Θα ήθελε ο Υπουργός Υγείας σε ένα ενδεχόμενο τροχαίο ατύχημα να τον παραλάβει με το ασθενοφόρο ένας εξειδικευμένος και άρτια εκπαιδευμένος ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ ή ένας ΟΔΗΓΟΣ???? Εσείς τι θα προτιμούσατε?? Σας δηλώνουμε ότι εμείς, νιώθουμε ασφάλεια μόνο όταν ο κάθε επαγγελματίας κάνει την δουλειά που πρέπει να κάνει, που έχει εκπαιδευτεί να κάνει. Όπως όταν χαλάσει ο ηλεκτρικός πίνακας του σπιτιού μας, καλούμε ηλεκτρολόγο να τον επισκευάσει, έτσι και σε ένα επείγον περιστατικό, καλούμε ΔΙΑΣΩΣΤΗ να το αντιμετωπίσει!
Σας παραθέτουμε στα συννημένα:
Την θέση των ήδη εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, μέσα από Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων της Αθήνας.
Την θέση μας ως Πανελλήνια Κίνηση Αποφοίτων Διασωστών ΕΚΑΒ, μέσα από Δελτίο Τύπου που εκδώσαμε σε απάντηση των δηλώσεων του Υπουργού Μεταφορών στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του mega στις 19/5/2011.
Το απόσπασμα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του mega στις 19/5/2011 με τις δηλώσεις του κ. Ρέππα. Σας παρακαλούμε δώστε βάση στο 3.13 λεπτό του βίντεο:

Αθήνα 18.05.2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ παραμένουν απλήρωτοι από το Δεκέμβρη του 2010 και συνεχίζουν την κατάληψη στο αμφιθέατρο του ΥΥ&ΚΑ καθώς

ο εμπαιγμός καλά κρατεί.

Μετά την χτεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Κον Λοβέρδο έγινε σαφές ότι η προνοσοκομειακή φροντίδα έχει μπει στην κλίνη του προκρούστη.

Η υποβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ είναι πλέον γεγονός μετά την προειλημμένη απόφαση για μετάταξη οδηγών από τις υπό κατάργηση ΔΕΚΟ.

Θέλουμε να ρωτήσουμε τον Κύριο Λοβέρδο, στα περιπολικά τις Αστυνομίας η σε άλλες υπηρεσίες με ειδικευμένο προσωπικό θα μετατάξει οδηγούς από τις υπό κατάργηση ΔΕΚΟ;

Σε κανένα από τα θεσμικά μας αιτήματα δεν πήραμε καμία απάντηση και κανένα χρονοδιάγραμμα.

Αυτή η στάση τους μας δυναμώνει και συσπειρώνει τον κόσμο διπλά μας ενισχύοντας τον αγώνα μας.

Θα παραμείνουμε στο χώρο του υπουργείου μέχρι να δικαιωθούμε.

Η κυβέρνηση επιτέλους ας αναλάβει τις ευθύνες της και ας δώσει λύσεις.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

20 Μαϊου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών κ. Ρέππα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, χθες 19/05/2011, θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι οι εργαζόμενοι στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΙ, ΑΛΛΑ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ – ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ!!

Είναι απόφοιτοι της σχολής του ΕΚΑΒ, εξειδικευμένοι επαγγελματίες στην επείγουσα προνοσοκομειακή αντιμετώπιση βαρέως πασχόντων ασθενών ή τραυματιών.

Οι οδηγοί από τις υπό κατάργηση ΔΕΚΟ δεν έχουν καμία θέση στο ΕΚΑΒ, μιας και θα θέσουν σε κίνδυνο τον κάθε Έλληνα πολίτη ο οποίος σε μια τυχόν απειλητική για την ζωή του κατάσταση, έχει ανάγκη από εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους διασώστες που θα είναι σε θέση να του παράσχουν την καλύτερη δυνατή προνοσοκομειακή φροντίδα.

Και ρωτάμε: Σε ενδεχόμενο αυριανό τροχαίο ατύχημα, εάν το παιδί σας είχε τραυματιστεί, θα προτιμούσατε να αντιμετωπιστεί από έναν εξειδικευμένο διασώστη ή από έναν οδηγό;;;

Πανελλήνια Κίνηση Αποφοίτων Διασωστών ΕΚΑΒ

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΕΚΑΒ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *