Πάρνηθα: Oι ανεμογεννήτριες δεν πρέπει να μπαίνουν δίπλα σε κατοικημένες περιοχές. Κίνδυνος στην υγεία απο τους υπόηχους.

Ελλάδα, μια χώρα για σφαλιάρες


Γράφει ο Αδαμάντινος

Καταρχήν δεν είμαι κατά της πράσινης ανάπτυξης αλλά η πολύ «πρασινάδα» μπορεί να κάνει κακό. π.χ. άμα γεμίσεις την Αθήνα με δέντρα θα έχει πρόβλημα η κινητή τηλεφωνία, αν γεμίσεις τη Πάρνηθα με ανεμογεννήτριες οι Αθηναίοι θα/….
αρχίσουν να έχουν παραισθήσεις, αν βάλεις ανεμογεννήτριες δίπλα σε στρατιωτικές βάσεις ή αεροδρόμια μπορεί να έχουν πρόβλημα τα ραντάρ τους!

Σας φαίνονται παράξενα όσα λέω; Oμως έτσι είναι τα πράγματα. Η Ελλάδα με όσα της συμβαίνουν κάνει μπάμ ότι εχει χρεοκοπήσει σε όλα τα επίπεδα.

Δεν με πιστεύετε; Εσείς χάνετε. Εγω είμαι μια χαρά εδώ που είμαι και διασκεδάζω με τα «κάλλη» της χώρας και τη νοοτροπία που δεν αλλάζει… Δικαίωμα στην άποψη έχουμε όλοι αλλά κάποιες απόψεις πρέπει να μετράνε περισσότερο. Αποτέλεσμα της νοοτροπίας αυτής είναι ότι η Ελλάδα ειναι ο αφρός στον βαρέλι που δεν έχει πάτο…

Η Πάρνηθα έχει γεμίσει απο ανεμογεννήτριες. Δεν ξέρω αν αυτό έγινε με άδεια απο κάποιο φορέα. Αυτό που ειναι σίγουρο είναι ότι πρέπει να φύγουν. Ο λόγος είναι οι υπόηχοι που παράγουν. (Infrasound and Wind Turbines)

Υπόηχοι είναι ήχοι συχνότητας μικρότερης απο εκείνη που μπορεί να ακούσει το ανθρώπινο αυτί δηλαδή μικρότερης απο 20 Ηz (0.001-20 Ηz).

Οι υπόηχοι μπορούν να παραχθούν από φυσικά φαινόμενα, όπως η κακοκαιρία, οι σεισμοί, οι χιονοστιβάδες, τα ηφαίστεια, το σπάσιμο των παγόβουνων, το σέλας, οι αστραπές, τα κύματα της θάλασσας κλπ. Η μη γραμμική αλληλεπίδραση των κυμάτων κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας στον ωκεανό παράγει υπόηχους με συχνότητα περίπου 0.2 Ηz, που είναι γνωστοί και σαν «φωνή της θάλλασσας».

Οι υπόηχοι επίσης μπορούν να παραχθούν από ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως από εκρήξεις, από μηχανές π.χ. οι κινητήρες ντήζελ, ηχεία subwofer, πολεμικά όπλα και οι ανεμογεννήτριες.

Ο Οργανισμός για την εφαρμογή της συνθήκης πλήρους απαγόρευσης τών πυρηνικών δοκιμών χρησιμοποιεί τους υπόηχους για τον εντοπισμό τυχόν πυρηνικών εκρήξεων.

Μερικά ζώα όπως π.χ. οι φάλαινες, οι ελέφαντες, οι ρινόκεροι, οι καμηλοπαρδάλεις και οι κροκόδειλοι χρησιμοποιούν τους υπόηχους για να επικοινωνήσουν ακόμα και σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων. Οι φάλαινες π.χ. χρησιμοποιούν μια συχνότητα περίπου στα 15 Hz. Κύματα αυτής της συχνότητας μπορούν να διαδοθούν σε τεράστιες αποστάσεις μέσα στο νερό. Η ηχητική μόλυνση όμως της θάλασσας, κυρίως από τα μηχανοκίνητα πλοία, μπλοκάρει αυτό το κανάλι επικοινωνίας, και το γεγονός αυτό έχει προταθεί ως μια από τις εξηγήσεις για τη μείωση του πληθυσμού των φαλαινών κατά τον εικοστό αιώνα.

Οι ελέφαντες παράγουν υπόηχους με την προβοσκίδα και τη ρινικλη τους κοιλότητα, οι οποίοι μπορούν να διαδοθούν μέσα στο έδαφος και να γίνουν αισθητοί (μέσω των ποδιών) από μια άλλη ορδή ελεφάντων σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων.

Εχει αποδειχτεί ότι τα υποηχητικά κύματα διαδίδονται σε μεγάλες αποστάσεις και προκαλούν μεταξύ τών άλλων προβλήματα υγείας π.χ. δημιουργία stress, ζαλάδες, φαντασιώσεις κλπ. αφού οι συχνότητες τους είναι παρόμοιες με εκείνες τών λειτουργιών του εγκεφάλου και άλλων ανθρώπινων αισθητηρίων π.χ. το μάτι 18 Ηz.

Οι ανεμογεννήτριες κάτω από ειδικές συνθήκες περιβάλλοντος ή κατασκευής (όπως αυτές στην Πάρνηθα) μπορούν να δημιουργήσουν ανάλογα φαινόμενα γιαυτό και η τοποθέτησή και η επιλογή τους δεν πρέπει να γίνεται τυχαία και φυσικά χωρίς νομικό πλαίσιο.

Δεν θα περίμενα ποτέ κάποιοι να φτάσουν να βάλουν ανεμογεννήτριες στην Πάρνηθα. Πολύ ασχετίλα και ξεφτύλα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *