Σε αγώνα δρόμου o Σταύρος Κασιμάτης για φυλακές, νέα έργα και οικονομικά

Σειρά συναντήσεων με κορυφαίους Υπουργούς είχε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης. Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και τον Υφυπουργό Εσωτερικών Πάρη Κουκουλόπουλο θέτοντας επιτακτικά ζητήματα που απασχολούν άμεσα τον…
Κορυδαλλό. Μετά τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίμα, ο Σταύρος Κασιμάτης εμφανίστηκε αισιόδοξος, υπογραμμίζοντας ότι παρά τη δύσκολη συγκυρία, η δημοτική αρχή συνεχίζει να διεκδικεί δυναμικά και να αξιοποιεί κάθε δυνατότητα για έργα υποδομής που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πόλης και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Στη συνάντηση του με τον Υπουργό Ανάπτυξης συζητήθηκαν τα έργα που μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ 2007-2013, αφού όπως τόνισε ο Δήμαρχος, ο Δήμος διαθέτει πέντε υπερώριμα έργα, που μπορούν να δημοπρατηθούν την επόμενη μέρα. Συγκεκριμένα πρόκειται για: 1. Ανάπλαση της οδού Δημητρακοπούλου από την πλ. Ελευθερίας έως την οδό Γεννηματα και των κάθετων δρόμων έως την οδό Ταξιαρχών για την ενίσχυση του εμπορικού κέντρου της πόλης. 2. Ανάπλαση και ανακατασκευή της πλατείας Μέμου (Παγκόσμιας Ειρήνης) και ανάδειξη της οδού Ξενοφώντος έως την οδό Αγ. Γεωργίου σε οδό ήπιας κυκλοφορίας. 3.Βελτίωση χάραξης της οδού Ποταμού και των διασταυρώσεών της από την οδό Καραολή Δημητρίου έως την οδό Οδυσσέως 4. Ανάπλαση έκτασης γυναικείων φυλακών 4. Κατασκευή Αθλητικού Κέντρου στην έκταση των πρώην Λατομείων.

Η χρηματοδότηση της λειτουργίας του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κορυδαλλού (ΕΑΚΚ) ήταν το κεντρικό θέμα της συνάντησης με τον Υφυπουργό Εσωτερικών. Ο Δήμαρχος σε συνέχεια σχετικής επιστολής που είχε αποστείλει στον κ. Κουκουλόπουλο, τον ενημέρωσε αναλυτικά ότι ο Κορυδαλλός είναι από τους ελάχιστους Δήμους, ο οποίος από το 2005 χρηματοδοτεί το Αθλητικό του Κέντρο με ίδιους πόρους, αφού αν και η λειτουργία του μεταφέρθηκε στον Δήμο, δεν μεταφέρθηκαν και οι αντίστοιχοι πόροι. Ο κ. Κουκουλόπουλος χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα και διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει κάθε δυνατότητα ένταξης του σε πηγή χρηματοδότησης.

Την πάγια και σαφή θέση του για πλήρη και οριστική απομάκρυνση των φυλακών από τον Κορυδαλλό, όπως και των προκατόχων του και της Κυβέρνησης επανέλαβε στον Δήμαρχο, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Ο Σταύρος Κασιμάτης ενημέρωσε τον Υπουργό για τις εξελίξεις, θέτοντας ως θέμα άμεσης προτεραιότητας για τον Κορυδαλλό την χωροθέτηση έκτασης για την κατασκευή νέου σωφρονιστικού καταστήματος εντός της Αττικής και την ένταξη της στο νέο Ρυθμιστικό της Αθήνας, ενόψει της ψήφισης του. Το θέμα είχε θέσει ο Δήμαρχος και στη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τον Σωφρονιστικό Κώδικα. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει άμεσα στη σύσταση διακομματικής επιτροπής με αντικείμενο τη χωροθέτηση νέου καταστήματος κράτησης εντός της Αττικής που θα περιλαμβάνει ψυχιατρείο, νοσοκομείο και ΚΑΥΦ, ενώ σχετική επιστολή και αίτημα απέστειλε στον Πρόεδρο του Οργανισμού της Αθήνας κ. Γιάννη Πολύζο.

http://e-aftodioikisi.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *