Εκμάθηση Γερμανικών online real time – Ευρωδιάσταση – Μαθήματα Γερμανικών online

 ***ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ***

Zertifikat B2 Γερμανικών σε 11 μήνες, αρχίζοντας από το μηδέν. Έκπτωση έως 78% στα δίδακτρα + 2η ξένη γλώσσα δωρεάν.

Μία βασική διαφορά που πρέπει να γνωρίζει όποιος ενδιαφέρεται να μάθει Γερμανικά online είναι αυτή ανάμεσα στη “σύγχρονη” (ή “real time” ή “live”) εξ αποστάσεως εκπαίδευση και στην “ασύγχρονη” εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αυτή δηλαδή που είναι “κονσέρβα”, καθώς δεν περιλαμβάνει αλληλεπίδραση με καθηγητή και άλλους σπουδαστές σε πραγματικό χρόνο.

Όταν το εκπαιδευτικό αντικείμενο είναι σύνθετο και βασίζεται στη διαρκή αλληλεπίδραση με τον καθηγητή/εκπαιδευτή και τους υπόλοιπους σπουδαστές, με διαρκείς εναλλαγές μεταξύ “θεωρίας” και “πρακτικής εφαρμογής”, όπως η εκμάθηση της Γερμανικής γλώσσας (και ξένων γλωσσών γενικότερα), η ασύγχρονη εκπαίδευση αντενδείκνυται.

Εάν ο σπουδαστής δεν έχει τη δυνατότητα συμμετοχής σε ένα τμήμα Γερμανικών για ενήλικες με τη φυσική του παρουσία, η συμμετοχή σε μία πραγματική τάξη Γερμανικών σε πραγματικό χρόνο μέσω μίας πλατφόρμας ανταλλαγής ήχου και εικόνας είναι η μόνη ικανοποιητική εναλλακτική λύση. Η επιλογή αυτή εξασφαλίζει στον “απομακρυσμένο” σπουδαστή τη συμμετοχή στα “δρώμενα” μίας πραγματικής τάξης σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό, εξαιρώντας φυσικά τα πιθανά περιστασιακά τεχνικά προβλήματα που αφορούν τους παρόχους.

Αντίθετα, η αγορά ενός “προϊόντος” για την εκμάθηση της Γερμανικής γλώσσας χωρίς την συνεχή υποστήριξη ενός καταξιωμένου φροντιστηρίου Γερμανικών για ενήλικες αποδεικνύεται συνήθως άστοχη επιλογή, με πενιχρά αποτελέσματα. Συνήθως, οι σπουδαστές που επιχειρούν να μάθουν με ένα τέτοιο “προϊόν” στρέφονται μετά από λίγο καιρό σε ένα δοκιμασμένο φροντιστήριο Γερμανικών για ενήλικες προκειμένου να έχουν άμεσα και απτά αποτελέσματα, καθώς διαπιστώνουν ότι είναι αδύνατο να μάθουν Γερμανικά (πολύ δε περισσότερο να προετοιμαστούν για διπλώματα όπως το Zertifikat B2) μόνο με τη χρήση κάποιου software. Η εκμάθηση της Γερμανικής γλώσσας, όπως και η προετοιμασία για τα πτυχία Γερμανικών Zertifikat, προϋποθέτει συνεχή επαφή με το διδάσκοντα αλλά και αλληλεπίδραση με την υπόλοιπη τάξη.

Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών για Ενήλικες Ευρωδιάσταση, με 20ετη παρουσία στο χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων, παρέχουν στους σπουδαστές τους των Γερμανικών οι οποίοι δεν μπορούν να έχουν φυσική παρουσία στα μαθήματα, π.χ. γιατί μένουν εκτός Αττικής, τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν live εξ αποστάσεως τα ταχύρυθμα τμήματα Γερμανικών που προσφέρουν, παρέχοντας τους ταυτόχρονα και “helpline” ως πρόσθετη υποστήριξη.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *