Oracle: Λύσεις Autonomous Database και Cloud Infrastructure, δωρεάν για πάντα

Oracle: Λύσεις Autonomous Database και Cloud Infrastructure, δωρεάν για πάντα

Η Oracle ανακοίνωσε το Oracle Cloud Free Tier, που περιλαμβάνει νέες, δωρεάν για πάντα, υπηρεσίες ώστε να μπορέσουν όλοι να δοκιμάσουν την πρώτη παγκοσμίως αυτό-οδηγούμενη βάση δεδομένων και την Oracle Cloud Infrastructure, χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

Πιο αναλυτικά, οργανισμοί μικρού και μεγάλου μεγέθους, προγραμματιστές, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί μπορούν να δημιουργήσουν, να μάθουν και να εξερευνήσουν την πλήρη λειτουργικότητα των Oracle Autonomous Database και Oracle Cloud Infrastructure, στις οποίες περιλαμβάνονται λειτουργίες για εικονικές μηχανές (VMs) για υπολογιστικά συστήματα, Block και Object Storage και εξισορρόπηση φόρτου (Load Balancer) — όλα όσα χρειάζονται οι προγραμματιστές για να δημιουργήσουν ολοκληρωμένες εφαρμογές στο Oracle Cloud.

Ενώ άλλοι προμηθευτές λύσεων cloud μεγάλης κλίμακας παρέχουν μια περίοδο 12 μηνών για δωρεάν δοκιμή της σχεσιακής βάσης δεδομένων τους και στη συνέχεια επιβάλλουν χρεώσεις, η πάντα δωρεάν λύση Autonomous Database της Oracle συνεχίζει να μην έχει χρεώσεις για όσο χρονικό διάστημα χρησιμοποιείται. Επίσης, η Oracle προσφέρει περισσότερους πόρους υπολογιστικών συστημάτων και αποθήκευσης με τη μορφή υπηρεσιών δωρεάν για πάντα, σε σχέση με τους ανταγωνιστές που παρέχουν δωρεάν δοκιμαστικές εκδόσεις. Οι χρήστες μπορούν να κάνουν εύκολα αναβάθμιση ώστε να αποκτήσουν περισσότερα και μεγαλύτερα instances και πρόσθετες υπηρεσίες. Οι δωρεάν για πάντα υπηρεσίες είναι διαθέσιμες σε όλες τις περιοχές του κόσμου και για όλους, συμπεριλαμβανομένων χρηστών που έχουν λογαριασμούς επί πληρωμή με χρήση προγραμμάτων τιμολόγησης Universal Credit και νέους λογαριασμούς Free Tier.

Το νέο πρόγραμμα επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε γλώσσα και πλαίσιο ανάπτυξης με βάση τις λύσεις Oracle Cloud Infrastructure και Autonomous Database. Μπορούν να ξεκινήσουν γρήγορα, χωρίς να περιμένουν το τμήμα IT να διαθέσει και να μάθει νέες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική εκμάθηση. Οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Free Tier για προτυποποίηση και κατάδειξη νέων τεχνολογιών, καθώς και για δοκιμές πριν μετακινήσουν φόρτους εργασίας παραγωγής στο cloud. Μπορούν να δοκιμάσουν σε δείγματα δεδομένων τις ισχυρές εταιρικές δυνατότητες της υποδομής, όπως είναι η εξισορρόπηση φόρτου και η κλωνοποίηση πόρων αποθήκευσης. Επιπλέον, οι σπουδαστές μπορούν να μάθουν πώς να χρησιμοποιούν τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και να προετοιμαστούν καλύτερα για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Η Oracle προσφέρει, επίσης, ένα εμπλουτισμένο σύνολο δωρεάν εργαλείων για προγραμματιστές ώστε να μπορούν να δημιουργούν και να υλοποιούν γρηγορότερα νέες εφαρμογές βασισμένες στα δεδομένα, στην Oracle Autonomous Database. Στα εργαλεία για προγραμματιστές περιλαμβάνονται τα Oracle Application Express (APEX) για ανάπτυξη εφαρμογών Web με περιορισμένες απαιτήσεις σύνταξης κώδικα, SQL Developer Web για αλληλεπίδραση των χρηστών με τη βάση δεδομένων, Machine Learning Notebooks, διεπαφές REST για εύκολη πρόσβαση σε δεδομένα των βάσεων και δημοσίευσή τους, καθώς και προγράμματα οδήγησης για όλες τις δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού. Η λύση Oracle Cloud Developer Image περιλαμβάνει τα νεότερα εργαλεία, μια επιλογή από γλώσσες ανάπτυξης, κιτ ανάπτυξης λογισμικού (SDKs) OCI, καθώς και προγράμματα σύνδεσης για βάσεις δεδομένων. Ο χειρισμός όλων των πόρων της Oracle Cloud Infrastructure μπορεί να γίνεται εξ ολοκλήρου μέσω κονσόλας, REST APIs και SDKs, ή αυτοματοποιημένα με το Terraform.

Στο πλαίσιο αυτής της ανακοίνωσης, η Oracle θα παρέχει επίσης σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές τη λύση Oracle Cloud Free Tier μέσω του Oracle Academy, που αποτελεί το παγκόσμιο, φιλανθρωπικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Oracle. Ξεκινώντας από τις αρχές του 2020, τα ιδρύματα-μέλη του Oracle Academy θα απολαμβάνουν γρήγορη εγγραφή και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να δημιουργούν δωρεάν λογαριασμούς για τους σπουδαστές τους. Επιπρόσθετα, το Oracle Academy αναπτύσσει ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα μαθημάτων για τις λύσεις Oracle Autonomous Database και Oracle APEX.

Το πρόγραμμα Free Tier της Oracle έχει δύο συνιστώσες:

• Τις πάντα δωρεάν υπηρεσίες, οι οποίες εξασφαλίζουν πρόσβαση σε υπηρεσίες Oracle Cloud για απεριόριστο χρονικό διάστημα

• Τις δωρεάν δοκιμές Free Trial, που εξασφαλίζουν 300 $ σε credits για 30 ημέρες ώστε οι χρήστες να δοκιμάσουν πρόσθετες υπηρεσίες και μεγαλύτερες διαμορφώσεις

Το νέο πρόγραμμα των δωρεάν για πάντα υπηρεσιών περιλαμβάνει τα ουσιώδη που χρειάζονται οι χρήστες για να δημιουργήσουν και να δοκιμάσουν εφαρμογές στο cloud: Oracle Autonomous Database, εικονικές μηχανές (VMs) για υπολογιστικά συστήματα, τμήματα τόμων (Block Volumes), πόρους αποθήκευσης αντικειμένων (Object Storage) και αρχειοθηκών (Archive Storage) και εξισορρόπηση φόρτου (Load Balancer). Στις προδιαγραφές περιλαμβάνονται τα παρακάτω:

• 2 αυτόνομες βάσεις δεδομένων (Autonomous Data Warehouse ή Autonomous Transaction Processing), κάθε μία με 1 OCPU και 20 GB αποθηκευτικού χώρου

• 2 εικονικές μηχανές (VMs) για υπολογιστικά συστήματα, κάθε μία με 1/8 OCPU και 1 GB μνήμης

• 2 τμήματα τόμων (Block Volumes), 100 GB συνολικά, με έως 5 δωρεάν αντίγραφα ασφαλείας

• 10 GB Object Storage, 10 GB Archive Storage και 50.000/μήνα αιτήματα API

• 1 Load Balancer, εύρος ζώνης 10 Mbps

• 10 TB/μήνα για μεταφορά εξερχόμενων δεδομένων

• 500 εκατομμύρια σημεία δεδομένων εισαγωγής (ingestion) και 1 δισεκατομμύριο σημεία δεδομένων για την υπηρεσία παρακολούθησης

• 1 εκατομμύριο επιλογές παράδοσης ειδοποιήσεων ανά μήνα και 1000 emails ανά μήνα

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *