Τελευταία Νέα

Orbs: Το Φαινόμενο Πίσω Από τον Μύθο

Δεν είναι λίγες οι φορές που συναντάω στο διαδίκτυο φωτογραφίες από την καθημερινότητα απλών ανθρώπων, πλαισιωμένες με θολές φωτεινές μπάλες διαφόρων μεγεθών και με σχόλια των ιδίων- ή διαφόρων ερευνητών (με ή χωρίς εισαγωγικά)- του στυλ:
«Οι φωτεινές μπάλες που εμφανίζονται είναι ξεκάθαρο ότι είναι orbs, δηλαδή πνεύματα….

νεκρών ανθρώπων! Ψάξτε λίγο την ιστορία της τοποθεσίας και θα ανακαλύψετε την ταυτότητα τους!»

Μάλιστα, στην έως τώρα πορεία μου στο χώρο της εναλλακτικής αναζήτησης, δεκάδες αναγνώστες μου έχουν στείλει ανάλογες φωτογραφίες κατενθουσιασμένοι από τη δική τους «ανακάλυψη». Πλήθος παρόμοιων φωτογραφιών υπάρχουν πλέον και στο αρχείο μου, παρά τα μόλις τέσσερα χρόνια ενασχόλησης μου με το χώρο επώνυμα.
Κάπως έτσι, αν και είναι εξαιρετικά πιθανό να συναντήσεις κάποια εκ των εκατομμυρίων -παγκοσμίως- τέτοιων «αποκαλυπτικών» φωτογραφιών, εντούτοις είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις μία ικανοποιητική εξήγηση για το συλλογιστικό άλμα στη διαδεδομένη σήμερα πεποίθηση: φωτεινή μπάλα= orb= πνεύμα.
«Από πού επομένως προήλθε η εν λόγω θεωρία;», θα σκεφτείτε.. αυτή ακριβώς η ερώτηση ήταν το έναυσμα για την έρευνα που μόλις τώρα ξεκινάτε να διαβάζετε.

Orbs: Μορφή και Λοιπές Ιδιότητες.
Πριν προχωρήσουμε όμως στα αποτελέσματα των όποιων ερευνών μου, θα ήταν θεμιτό να αναφέρουμε εν συντομία τα -όχι και τόσο- «ευκόλως εννοούμενα», δηλαδή το τι ακριβώς είναι ένα orb;
Με τον όρο «orb» αναφερόμαστε στις ανωμαλίες που εμφανίζονται σε αρκετές φωτογραφίες και video, δηλαδή μικρές φωτεινές σφαίρες με διάμετρο από λίγα χιλιοστά έως κάποιες δεκάδες εκατοστά. Η ονομασία τους προέρχεται από τον λατινικό όρο «orbis» που σημαίνει κύκλος ή -δευτερευόντως- σφαίρα ή δίσκος. Ο όρος «orb» έχει επικρατήσει παγκοσμίως -και στην Ελλάδα-, ενώ λιγοστές χώρες χρησιμοποιούν ακόμα τη δική τους ορολογία, όπως π.χ. η Ισπανία στην οποία αυτού του είδους οι ανωμαλίες αποκαλούνται «canoplas» .
Εδώ, θα πρέπει να τονιστεί ότι τα «orbs» δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι -οι ορατές φωτεινές μπάλες φέρουν άλλη ονομασία- αλλά μόνο μέσω υπέρυθρων οθόνων, ενώ μπορούν να αποτυπωθούν και στο φωτογραφικό φιλμ.
Από τις έως τώρα καταγεγραμμένες εμφανίσεις orbs μπορούμε να προσθέσουμε -γενικεύοντας με κάθε επιφύλαξη- τα εξής: συνήθως αιωρούνται ακολουθώντας ακανόνιστη πορεία, κινούνται με μεγάλη ταχύτητα αφήνοντας πίσω τους ένα ασθενές ίχνος, ποικίλουν ως προς τη φωτεινότητα και τη διαφάνεια τους, ενώ ως προς το σχήμα μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί κυκλικά, ωοειδές, ακαθόριστα ή διαμαντόσχημα orbs.

Ένα Πλήθος Παραφυσικές Ερμηνείες.
Γνωρίζοντας πλέον τη μορφή τους -και άρα τον τρόπο να τα αναγνωρίζουμε- ας προσπαθήσουμε εν συντομία να ανατρέξουμε στις βασικότερες θεωρίες γύρω από το φαινόμενο.. που -πιστέψτε με- είναι πολλές!
Ας ξεκινήσουμε όμως από την επικρατέστερη, δηλαδή την παραφυσική, σύμφωνα με την οποία η εμφάνιση ενός orb αποτελεί στην πραγματικότητα «εκδήλωση ενός πνεύματος». Έτσι, σε αρκετές περιπτώσεις -σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες- άνθρωποι που προσπάθησαν να φωτογραφήσουν κάποιο πνεύμα βλέποντας ξεκάθαρα τη μορφή του, το μόνο που είδαν αργότερα στο φιλμ ήταν ένα orb! Γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο; Όπως διατείνονται αρκετοί ghost-hunters, το τι ακριβώς βλέπει ένας άνθρωπος εξαρτάται πλήρως από την προσωπική του ευαισθησία και την υποκειμενική του αντίληψη.
Με λίγα λόγια, όπως ένας χριστιανός σε κάποιο όραμα του θα δει έναν άγγελο, άγιο ή την Παναγία, ενώ ένας «άθρησκος» θα δει απλά μία ακαθόριστη φωτεινή φιγούρα, έτσι ακριβώς συμβαίνει και στις λεγόμενες παραφυσικές εμπειρίες: κάθε άνθρωπος μεταφράζει τα ίδια ακριβώς ερεθίσματα με τελείως διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με το γνωσιολογικό και πολιτιστικό του υπόβαθρο.
Κάπως έτσι, οι κυκλικές φωτεινές σφαίρες που αποτυπώνονται κατά καιρούς σε φωτογραφίες ή video αποτελούν έναν «τεχνοκρατικό» τρόπο αντίληψης των πνευμάτων που χαρακτηρίζει τα διάφορα μέσα οπτικής καταγραφής.

Μία άλλη παραφυσική ερμηνεία του φαινομένου θέλει τα orbs να αποτελούν μία ξεχωριστή μορφή ζωής που δεν έχει ακόμα παρατηρηθεί από τη συμβατική επιστήμη και η οποία τρέφεται με την ενέργεια που περικλείεται στα συναισθήματα των ανθρώπων και άλλων οργανισμών.
Τρίτον, κινούμενοι πάντα στη σφαίρα των παραφυσικών ερμηνειών, υπάρχει μία θεωρία που αναφέρει ότι τα orbs αποτελούν μη-νοήμονες μάζες ενέργειας που υλοποιούνται από τα πνεύματα ώστε να κάνουν εμφανή την παρουσία τους. Μάλιστα, εφόσον στον ίδιο χώρο υπάρχουν αρκετά orbs, τότε κάποιο πνεύμα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ώστε στιγμιαία να αποκτήσει μορφή.
Και οι σχετικές θεωρίες δεν τελειώνουν εδώ.. αντιθέτως μάλιστα! Συνεχίζουν επιδεικνύοντας ακόμα μεγαλύτερη ποικιλομορφία. Κάπως έτσι, υπάρχουν άνθρωποι που στα orbs βλέπουν οντότητες φωτός άρρηκτα συνδεδεμένες με τη φύση και τα δέντρα (elfs, κλπ.), ενώ κάποιοι άλλοι -σαφώς φιλικά προσκείμενοι προς τη συνωμοσιολογία- πιστεύουν ότι αποτελούν συσκευές υψηλής τεχνολογίας που χρησιμοποιούνται από εξωγήινους πολιτισμούς ώστε να παρακολουθούν τις δραστηριότητες της ανθρώπινης φυλής!
Όπως είδαμε παραπάνω, από θεωρίες άλλο τίποτα.. Αυτό όμως που προέχει τη δεδομένη στιγμή είναι ένα πολύ απλό, μα συνάμα άκρως σημαντικό, ερώτημα: που στηρίχθηκαν όλες οι παραπάνω ερμηνείες;

Μία Θεωρία Δίχως Βάση;
Αν και κατά τη διάρκεια της έρευνας μου ήρθα σε επαφή με δεκάδες επιστημονικά papers, τόσο από τη βιβλιοθήκη της Βρετανικής Εταιρίας Ψυχικών Ερευνών, όσο και από αντίστοιχα ανεξάρτητα ερευνητικά εργαστήρια ανά την υφήλιο, εντούτοις σε κανένα από αυτά δεν συνάντησα κάποια λογική εξήγηση, έστω και για μία από τις παραπάνω ερμηνείες.
Με λίγα λόγια, η ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση που θέλει τα orbs να ισοδυναμούν με πνεύματα είναι πέρα ως πέρα αβάσιμη(με τον πλέον επιεική όρο), με αποτέλεσμα σήμερα να συμβαίνει το εξής παράδοξο: όλο και περισσότεροι ερευνητές να χρησιμοποιούν ανάλογες φωτογραφίες για να αποδείξουν την ύπαρξη πνευμάτων σε κάποια τοποθεσία, όμως κανένας εξ αυτών να μην αναζητεί στοιχεία που να δικαιολογούν -έστω και εν μέρει- τη σύνδεση του φαινομένου με το χώρο του παραφυσικού!

Ένα Απλό και Φυσικό Φωτογραφικό Φαινόμενο;
Αυτό ακριβώς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στη συνέχεια του κειμένου: να αναζητήσουμε στοιχεία που να δικαιολογούν μία τέτοια σύνδεση. Και το έναυσμα για την αρχή της αναζήτησης μας δεν μπορούμε παρά να το πάρουμε από το πεδίο της παραψυχολογίας, το μοναδικό ίσως αποδεκτό επιστημονικό τομέα για τη μελέτη παραφυσικών φαινομένων.
Σε σχετικό μου παλαιότερο κείμενο έδινα την πλέον διαδεδομένη ερμηνεία του εν λόγω τομέα: «Παραψυχολογία είναι η μελέτη φαινομένων, πραγματικών ή υποτιθέμενων, που μοιάζουν ανεξήγητα με βάση τις σημερινές καθολικά αποδεκτές επιστημονικές θεωρίες.»
Με λίγα λόγια, για να προχωρήσουμε στη διατύπωση παραφυσικών θεωριών, πρώτα απ’ όλα πρέπει να εξετάσουμε τις ερμηνείες που δίνονται από τα υπόλοιπα επιστημονικά πεδία και να δεχθούμε ότι δεν μας καλύπτουν. Αυτό ακριβώς θα κάνουμε παρακάτω..

Σύμφωνα με τη συμβατική επιστημονική προσέγγιση, τα orbs δύναται να οφείλονται σε μία πληθώρα φυσικών φαινόμενων, ανάλογα με τα οποία κατατάσσονται σε διαφορετικές κατηγορίες. Έτσι, έχουμε:
Α) Orbs στερεής φύσης: orbs που οφείλονται σε ξηρά μόρια σκόνης, σε γύρη, σε έ-ντομα, κλπ. που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα.
Β) Orbs υγρής φύσης: orbs που οφείλονται σε υγρές σταγόνες, συνήθως νερού όπως π.χ. σταγόνες βροχής, που υπάρχουν στο οπτικό πεδίο της φωτογραφικής -ή κινηματογραφικής- μηχανής κατά τη λήψη.
Γ) Λοιπά Orbs: orbs που οφείλονται σε «ξένο» υλικό που βρίσκεται πάνω στην εξωτερική ή εσωτερική επιφάνεια του φωτογραφικού φακού ή στο εσωτερικό του κυρίους σώματος της φωτογραφικής μηχανής(π.χ. βρωμιά, λεκέδες, σκόνη, υγρασία, κλπ.).

Πως όμως δημιουργούνται οι εν λόγω ανωμαλίες; Τα orbs που εμφανίζονται σε φωτογραφίες ή videos στην πραγματικότητα αποτελούν αντανάκλαση στέρεων ή υγρών μορίων -σκόνη, σταγόνες βροχής, κλπ.- τα οποία βρίσκονται εντός του οπτικού πεδίου του φωτογραφικού φακού, πολύ κοντά στην επιφάνεια του και εκτός του βάθους πεδίου του(δηλαδή εκτός πεδίου εστίασης).

Κάπου εδώ, πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να κάνουμε μία σύντομη αναφορά σε βασικούς όρους της τέχνης της φωτογραφίας, συμβουλευόμενοι παράλληλα και το σχετικό σχήμα. Με τον όρο οπτικό πεδίο ή πεδίο ορατότητας ονομάζουμε το πεδίο που ο φακός μπορεί να «δει».
Με τον όρο βάθος πεδίου ή πεδίο εστίασης αναφέρεται το πεδίο μέσα στο οποίο ο φακός μπορεί να εστιάσει πάνω σε αντικείμενα. Το πεδίο εστίασης ποικίλει ανάλογα με το είδος και την ποιότητα της εκάστοτε μηχανής, όμως κατά κανόνα η εστίαση σε ένα αντικείμενο είναι αδύνατη όταν αυτό βρίσκεται σε πολύ κοντινή ή πολύ μακρινή απόσταση από τον φακό. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι όταν «zoomάρουμε» με κάποια ψηφιακή ή αναλογική μηχανή, αν και βλέπουμε κάποια μακρινά αντικείμενα πολύ κοντά, εντούτοις δεν μπορούμε να εστιάσουμε σε αυτά με την ίδια ευκολία που εστιάζουμε σε κάποια κοντινά δίχως «zoom in».

m75_1

Γνωρίζοντας τα παραπάνω, μπορούμε πλέον να εξηγήσουμε τεχνικά τη φύση των orbs: αποτε-λούν πολύ μικρά -τόσο μικρά που δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι- αντικείμενα/ μόρια που εξαιτίας του ότι βρίσκονται εκτός πεδίου εστίασης του φακού στην τελική φωτογραφία/ video εμφανίζονται θολά, με ένα κυκλικό πεδίο «θολούρας» γύρω τους και άρα μεγενθυμένα. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι με γυμνό μάτι δεν τα βλέπουμε, μιας και είναι πολύ μικρά, όμως εμφανίζονται στην φωτογραφία ή video! Με λίγα λόγια, σε περίπτωση που ένα τέτοιο αντικείμενο βρίσκεται κοντά στο φακό, εντός πεδίου ορατότητας και εκτός πεδίου εστίασης, τότε ο τελευταίος θα καταγράψει το αντικείμενο/ μόριο ως.. orb!

Η Ζώνη των Orbs!
Παραπάνω, παραθέσαμε μία σειρά από περιορισμούς στην απόσταση που θα πρέπει να βρίσκεται ένα μικρό αντικείμενο ώστε να εμφανιστεί ως orb. Σε αυτούς, έχουμε να προσθέσουμε και έναν ακόμα: το εκάστοτε μόριο πρέπει να βρίσκετε και εντός της απόστασης όπου το flash είναι αρκετά δυνατό ώστε να δημιουργήσει το οπτικό αυτό φαινόμενο.
Αρκετά όμως δεν μπερδευτήκαμε; Ας προσπαθήσουμε να απλοποιήσουμε την κατάσταση ορίζοντας μία orb zone , μία περιοχή δηλαδή στην οποία το φαινόμενο των orbs είναι εφικτό. Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, η ζώνη αυτή πρέπει να ικανοποιεί τους εξής περιορισμούς:
Α) Να βρίσκεται πολύ κοντά στο φωτογραφικό φακό.
Β) Να βρίσκεται εντός του οπτικού πεδίου της μηχανής.
Γ) Να βρίσκεται εκτός του πεδίου εστίασης της.
Δ) Να βρίσκεται εντός της απόστασης όπου το flash είναι αρκετά έντονο ώστε να δημιουργήσει το οπτικό αυτό φαινόμενο.

Εφαρμόζοντας όλα τα παραπάνω, προκύπτει το παρακάτω απλό και κατανοητό σχεδιάγραμμα.

m75_2

Η οριοθέτηση της orb zone πραγματοποιήθηκε
μετά από σειρά πειραμάτων από το PSI και τον David Wood,
με την υποστήριξη και χρηματοδότηση της Association for
the Scientific Study of Anomalous Phenomena.

Πείραμα: Πώς Να Δημιουργήσετε και Να Φωτογραφίσετε τα Δικά σας Orbs;
Επειδή όμως στη θεωρία «όλοι έχουμε δίκιο», αλλά και εξαιτίας του ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα όσα ήδη ανέφερα να μην έγιναν κατανοητά από άτομα που δεν έχουν τις βασικές γνώσεις φωτογραφίας (δηλαδή την πλειοψηφία των αναγνωστών), ας προχωρήσουμε σε ένα απλό πείραμα κατά τη διάρκεια του οποίου -ούτε λίγο ούτε πολύ- θα δημιουργήσετε και θα καταγράψετε τα δικά σας orbs!
Για το πείραμα θα χρειαστείτε μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με flash(ή αναλογική, απλά θα περιμένετε περισσότερο χρόνο για να δείτε τις φωτογραφίες σας) και έναν μηχανισμό ψεκασμού νερού. Για την πρώτη περίπτωση, οι ψηφιακές μηχανές είναι πλέον τόσο διαδεδομένες που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπίτι. Για τη δεύτερη μην τρομάζετε, δεν κάνω λόγο για κάποιο εξειδικευμένο και σπάνιο μηχάνημα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό μπουκάλι από καθαριστικό τζαμιών (π.χ. Azax) ή ακόμα και τη λακ της κοπέλας, της μητέρας ή της κόρης σας.
Τοποθετήστε τη ψηφιακή μηχανή σε σταθερό έδαφος και ενεργοποιήστε την επιλογή flash. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το μηχανισμό ψεκασμού κάτω από την ψηφιακή μηχανή και σε κοντινή απόσταση. Ψεκάστε στην περιοχή μπροστά από την κάμερα και τραβήξτε μερικές φωτογραφίες με ενεργοποιημένο το flash.

m75_3

Προσοχή, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο ψεκασμός να γίνει πολύ κοντά στην κάμερα, ώστε να βρεθούν μόρια νερού κοντά στον φωτογραφικό φακό και επομένως εκτός πεδίου εστίασης (μέσα δηλαδή στην orb zone).

Τώρα, απλά ανατρέξτε στις φωτογραφίες που πήρατε και μετρήστε τα «orbs» που εσείς δημιουργήσατε. Σε λίγο θα παραιτηθείτε της προσπάθειας σας, μιας και θα καταλάβετε ότι είναι αμέτρητα!
Πειραματιστείτε επαναλαμβάνοντας το παραπάνω πείραμα σε κάποιο σκοτεινό δωμάτιο με ενεργοποι-ημένο το flash, σε κάποιο φωτεινό δωμάτιο επίσης με ενεργοποιημένο το flash και μετά δίχως flash. Παρατηρώντας τώρα τις φωτογραφίες που τραβήξατε θα δείτε σημαντικές διαφορές ανάμεσα στις παραπάνω τρεις περιπτώσεις..
Η παραπάνω διαδικασία, αν και απλή, αποτελεί έναν άκρως αξιόπιστο τρόπο επιστημονικής έρευνας πάνω στο φαινόμενο. Μάλιστα, αυτό ακριβώς το πείραμα χρησιμοποιήθηκε και από την ομάδα του Mark Kimura(Ph.D.) του εργαστηρίου Paranormal Research Investigations του Learning Light Foundation, κατά τη σχετική έρευνα που πραγματοποίησε την περίοδο 2005-6.

Βασικά Χαρακτηριστικά ενός Φυσικού Orb.
Επομένως, το παραπάνω πείραμα αποδεικνύει ότι όλα τα orbs είναι φυσικά οπτικά φαινόμενα; Σαφώς και όχι! Μπορεί όμως να μας βοηθήσει να αναγνωρίσουμε πότε αυτά αποτελούν ένα απλό οπτικό φαι-νόμενο και πότε όχι.
Ας δούμε κάποιες φωτογραφίες από τα δικά μου πειράματα. Στην εικόνα 1 βλέπουμε μία από τις πολλές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν. Στην εν λόγω περίπτωση χρησιμοποιήθηκε flash μέσα σε σκοτεινό δωμάτιο, με ένα μαύρο πανί για φόντο, ώστε τα orbs να είναι όσο το δυνατόν πιο ορατά.

m75_4

Μεγεθύνοντας τώρα κάποια από τα «orbs» της εικόνας παίρνουμε τις εικόνες detail 1, 2 και 3. Παρατηρώντας τες διακρίνουμε ότι τα orbs της φωτογραφίας μας έχουν κάποια κοινά χα-ρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα το κυκλικό τους σχήμα με ομόκεντρους κύκλους στο εσωτερικό του. ’ρα, όταν τα orbs που συναντάτε σε φωτογραφίες έχουν το παραπάνω χαρακτηριστικό, τότε σχεδόν σίγουρα αποτελούν φυσικό οπτικό φαινόμενο.

m75_detail_1m75_detail_2m75_detail_3

Επίσης, εξαιτίας του ότι τα φυσικά orbs αποτελούν αντανακλάσεις μορίων που βρίσκονται πολύ κοντά στο φωτογραφικό φακό, είναι πρακτικά αδύνατο να εμφανιστούν πίσω από κάποιο αντικείμενο πέρα από κάποιο άλλο orb (δηλαδή μέρος των φωτεινών σφαιρών να καλύπτεται π.χ. από ένα τραπέζι). Και όντως, σε όσες ανάλογες φωτογραφίες έχω συναντήσει μέχρι σήμερα, ποτέ δεν έχω παρατηρήσει orbs που να καλύπτονται από κάποιο αντικείμενο!

Επιπλέον, πρέπει να τονίσουμε ότι orbs δύναται να δημιουργηθούν και υπό το φως του ηλίου, δίχως τη χρήση flash. Αυτά συνήθως εμφανίζονται με διάφορους χρωματισμούς, εν αντιθέσει με τα orbs με χρήση flash που εμφανίζονται κατά κανόνα σε διάφορες κλίμακες του λευκού.

Πώς Να Αναγνωρίσουμε Ένα Παραφυσικό Orb;
Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, μπορούμε πλέον με σχετική ασφάλεια να ορίσουμε τις ιδιότητες που πρέπει να έχει ένα orb ώστε να μην αποτελεί φυσικό οπτικό αποτέλεσμα αλλά κάτι το παραφυσικό, καθώς και τις συνθήκες που πρέπει να ισχύουν κατά τη φωτογράφηση:
α. Μη χρήση flash κατά τη φωτογράφηση.
β. Σχήμα του orb πέρα του κυκλικού. Όσο πιο ακανόνιστο σχήμα φέρει, τόσο μειώνεται η πιθανότητα φυσικού φαινομένου.
γ. Στην περίπτωση των κυκλικών orbs , να μην φέρουν στο εσωτερικό τους ομόκεντρους κύκλους.
δ. Orbs με χρώμα που δεν φωτογραφήθηκαν υπό το φως του ηλίου.
ε. Να μην εμφανίζονται πολλά orbs στην ίδια φωτογραφία, μιας και κάτι τέτοιο είναι σχεδόν πάντα αποτέλεσμα σκόνης.
στ. Μέρος του orb να καλύπτεται από κάποιο αντικείμενο στη φωτογραφία.
ζ. Το orb να εμφανίζεται με τρεις διαστάσεις ή να έχει φωτογραφηθεί ταυτόχρονα από διαφορετικές γωνίες.

Όμως, ακόμα και αν όλα τα παραπάνω ισχύουν, πάλι θα πρέπει εξαρχής να έχετε εκμηδενίσει την πιθανότητα κάποιο «ξένο στοιχείο» που βρίσκεται πάνω στην εξωτερική ή εσωτερική πλευρά του φακού ή στο κυρίως σώμα της φωτογραφικής σας μηχανής, να έχει παίξει το ρόλο ενός μορίου κατασκευάζοντας έτσι το δικό σας orb!
Πέρα όμως από όλα τα παραπάνω, θα πρέπει κάθε φωτογραφία orb που μελετάτε να είναι υψηλής ανάλυσης(όσο το δυνατόν περισσότερα megapixel και σίγουρα μεγαλύτερο του 1 mp), ειδάλλως καμία ουσιαστική έρευνα δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Τρομακτική Αύξηση Των Orbs Τα Τελευταία Χρόνια!
Αν και παλαιότερα το φαινόμενο των orbs δεν ήταν γνωστό παραμόνο σε λιγοστούς ανθρώπους, εντούτοις σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι ανά την υφήλιο -χιλιάδες ανά την Ελλάδα- έχουν παρατηρήσει έκπληκτοι έστω και μία φορά κάποιο orb σε δική τους φωτογραφία! Γιατί όμως συμβαίνει κάτι τέτοιο; Η αιτιολόγηση της ραγδαίας αυτής αύξησης σε εμφανίσεις orbs είναι απλή.
Από τη μία έχουμε την τρομακτική διάδοση που γνωρίζουν πλέον οι ψηφιακές μηχανές, ώστε σχεδόν κάθε σπίτι να έχει από μία. Αυτό, σε συνδυασμό με τη φύση της ψηφιακής κάμερας που επιτρέπει εκατοντάδες φωτογραφίες δίχως κόστος, έχει ως αποτέλεσμα σε κάθε φωτογραφία που τραβιόταν πριν από 5-6 χρόνια σήμερα να αναλογούν εκατοντάδες!
Από την άλλη, η όλο και μεγαλύτερη σμίκρυνση που γνωρίζουν οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές έχει ως αποτέλεσμα την όλο και περισσότερη μείωση της απόστασης μεταξύ flash και φωτογραφικού φακού, κάτι που με τη σειρά του αυξάνει κατά πολύ την πιθανότητα αντανάκλασης αντικειμένων που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.. με λίγα λόγια, αυξάνει τις εμφανίσεις orbs!

Κάπως έτσι, τα τελευταία 2-3 χρόνια παρατηρείτε μία τρομακτική αύξηση στις φωτογραφίες με orbs, κάτι που οδήγησε ακόμα και αμφιβόλου αξιοπιστίας οργανισμούς ghost hunting ανά την υφήλιο να σταματήσουν να δέχονται τέτοιου είδους.. «αποδείξεις».

xorisoria.org

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *