OTAN Ο LANDON THOMAS ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟΥΣ Ν.Υ.Τ. ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!

ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΙΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ…
Πάταγο έκανε το ρεπορτάζ του Fimotro (fimotro.blogspot.gr/2013/10/new-york-times.html) για τον περίεργο ρόλο του δημοσιογράφου Landon Thomasτων ΝΥΤ…

ο οποίος χτυπούσε την Ελλάδα με την αρθρογραφία του το 2011. Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος με την αρθρογραφία του.

επιβεβαίωσε τα ερωτηματικά που θέσαμε για τον περίεργο ρόλο του, καθώς επί χρόνια ήταν στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα με άριστες σχέσεις με το καθεστώς Ερντογάν αλλά και πριν από αυτό. Χαρακτηριστικότερη περίπτωση για τα ανθελληνικά του ρεπορτάζ του, το δημοσίευμα του 2011 που αναπαρήγαγε ως απλή είδηση και το capital.gr (www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1355847) .
Ο εν λόγω δημοσιογράφος έγραφε για “Εφιαλτικό σενάριο NYT για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στρατό στην εξουσία”. Αναλυτικά το δημοσίευμα :


Εφιαλτικό σενάριο NYT για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στρατό στην εξουσία Θα είναι ο χειρότερος εφιάλτης της Ευρώπης: μετά από εβδομάδες φημολογίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ανακοινώσει κάποιο Σάββατο βράδυ ότι η χώρα εγκαταλείπει το ευρώ κι επιστρέφει στη δραχμή, αναφέρει άρθρο του Landon Thomas Jr που δημοσιεύεται στους New York Times με τίτλο «Μελετώντας μια δραμτική ημέρα: η έξοδος από το ευρώ». 
Το πρωί της Δευτέρας, οι οργισμένοι Έλληνες αντί να κατευθυνθούν ως συνήθως στις δουλειές τους θα σχηματίσουν ουρές έξω από τις κλειστές πόρτες των τραπεζών, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στις παγωμένες καταθέσεις τους. Η αξία της δραχμής θα υποτιμηθεί περισσότερο από 60% έναντι του ευρώ, οι τιμές των αγαθών θα εκτιναχθούν και λίγα μαγαζιά θα ανοίξουν εκείνη τη μέρα. 
Οι διεθνείς πιστωτικές γραμμές της χώρας θα διακοπούν, αφού θα χρεοκοπήσει. Το άρθρο συνεχίζει λέγοντας πως καθώς η χώρα θα βυθίζεται στο χάος, ο στρατός θα πάρει τον έλεγχο από την κυβέρνηση. Ενδεχομένως αυτή η τρομακτική ακολουθία γεγονότων να μη συμβεί ποτέ, σημειώνει ο συντάκτης. 
Ο κίνδυνος ωστόσο εγκατάλειψης της ζώνης του ευρώ από την Ελλάδα ή κάποια άλλη προβληματική χώρα δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί. Επίσημα, οι «φύλαρχοι» της νομισματικής ένωσης αρνούνται να συζητήσουν δημόσια την πιθανότητα εξόδου ενός κράτους-μέλους από το ευρώ. Όπως το έθεσε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi: 
«Δεν θα ήταν συνετό να συντάσσουμε εναλλακτικά σχέδια όταν δεν βλέπουμε πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο». Βλέπε: Εφιαλτικό σενάριο NYT για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στρατό στην εξουσία 2) Ετσι θα περάσουμε δια πυρός και σιδήρου από το ευρώ στη δραχμή Το τρομακτικό σενάριο της μετάβασης από το ευρώ στη δραχμή περιγράφεται σε μελέτη του Γαλλικού Καθολικού Πανεπιστημίου της Λιλ IESEG και ειδικότερα της Σχολής Μάνατζμεντ. 
Στη μελέτη πάντως από την αρχή επισημαίνεται ότι οι δυσκολίες είναι τόσες πολλές ώστε αυτό ενδεχομένως μπορεί να δράσει αποτρεπτικά.Στη μελέτη επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που μια χώρα αποφασίσει την έξοδό της από το ευρώ και επιχειρήσει να μετατρέψει το εξωτερικό της χρέος στο νέο νόμισμα, θα προκαλέσει κύμα προσφυγών εναντίον της από τους πιστωτές της. Ακόμη, όμως, και τα μέτρα στα οποία θα χρειαστεί να καταφύγει στο εσωτερικό της θα είναι «αμφίβολης νομιμότητας», όπως η απαγόρευση στις εκροές κεφαλαίου που αντιβαίνει τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. 
Από τη στιγμή που μία χώρα, η Ελλάδα για παράδειγμα, αποφασίσει την έξοδό της από το ευρώ και την έκδοση ενός νέου νομίσματος, μιας νέας δραχμής για παράδειγμα, θα πρέπει να παγώσουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί με την εξαίρεση όσων λογαριασμών ανήκουν σε άτομα που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της χώρας αυτής. 
Στη συνέχεια οι λογαριασμοί αυτοί θα μετατραπούν στο νέο νόμισμα με ισοτιμία ένα προς ένα προς το ευρώ εκτός από τους λογαριασμούς όσων δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι. Το ευρώ θα αντιμετωπίζεται εις το εξής ως συνάλλαγμα. Η κεντρική τράπεζα της χώρας θα διοχετεύσει στις εγχώριες τράπεζες ρευστότητα στο νέο νόμισμα και θα υποχρεώσει όλα τα καταστήματα της χώρας να δέχονται μόνον το νέο νόμισμα. 
Το ίδιο θα ισχύσει για τις πιστωτικές και τις χρεωστικές κάρτες, καθώς και για κάθε είδους ηλεκτρονική συναλλαγή. Δεδομένου ότι οι λογαριασμοί όσων δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι θα παραμείνουν σε ευρώ, θα χρειαστεί να απαγορευθούν προσωρινά οι μεταφορές κεφαλαίων από τους λογαριασμούς των πολιτών της χώρας σε νέους λογαριασμούς σε ευρώ ή σε λογαριασμούς που θα διατηρούν σε ευρώ οι μη μόνιμοι κάτοικοι. 
Χρέη που θα απορρέουν από συμβόλαια μεταξύ πολιτών της χώρας, δάνεια, μισθοί, ενοίκια ή λογαριασμοί θα πρέπει να πληρώνονται στο νέο νόμισμα με τη νέα ισοτιμία του 1:1. Θα δημιουργηθεί αγορά συναλλάγματος στην οποία θα ανταλλάσσονται τα ευρώ, ή άλλα ξένα νομίσματα, με το νέο νόμισμα της χώρας με την ισοτιμία του ένα προς ένα. 
Προκειμένου να αποφευχθούν οι ουρές στις τράπεζες, θα παγώσουν προσωρινά οι τραπεζικοί λογαριασμοί, ενώ κατά παράβασιν της κοινοτικής νομοθεσίας θα επιβληθούν προσωρινά έλεγχοι στις κινήσεις κεφαλαίων και θα τεθούν περιορισμοί στις εκροές κεφαλαίων. 
Στο χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρις ότου εκδώσει η κεντρική τράπεζα τα νέα χαρτονομίσματα, θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των χαρτονομισμάτων του ευρώ που, όμως, θα «σφραγισθούν», ώστε να διασφαλισθεί πως η αξία τους θα αντιπροσωπεύει την αξία του νέου νομίσματος. 
Το ίδιο θα ισχύσει και για όσα χαρτονομίσματα του ευρώ θα δίνουν τα ταμεία των τραπεζών ή τα ΑΤΜ. Η αξία τους θα ανταποκρίνεται πλέον σε εκείνη του νέου νομίσματος και όχι του ευρώ. Αυτά τα «σφραγισμένα» χαρτονομίσματα θα είναι πλέον τα μόνα χρήματα που θα κυκλοφορούν νομίμως στη χώρα. Το χρονικό διάστημα που θα δοθεί για να παρουσιασθούν τα χαρτονομίσματα και να σφραγισθούν θα είναι περιορισμένο. 
Θα υπάρξουν ασφαλώς πολίτες που θα κρίνουν σκόπιμο να φυλάξουν τα χαρτονομίσματα του ευρώ, προκειμένου να τα ανταλλάξουν αργότερα σε υψηλότερη ισοτιμία. Σε ό,τι αφορά, πάντως, τα «σφραγισμένα» χαρτονομίσματα, θα αποσυρθούν από την κυκλοφορία όταν θα κυκλοφορήσουν τα νέα χαρτονομίσματα. 
Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, η έξοδος από το ευρώ θα οδηγήσει σε χρεοκοπία την κεντρική τράπεζα όποιας χώρας το επιχειρήσει, ιδιαιτέρως σε περίπτωση ραγδαίας υποτίμησης του νέου νομίσματος προς το ευρώ.

fimotro.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *