Νίκη Τζαβέλα: Ο αγωγός ΤΑP αποκτά σημασία τώρα με την ουκρανική κρίση

Η Ευρώπη δείχνει πλέον έντονα ενδιαφέρον για τα κοιτάσματα στη Νοτιοανατολική…

Μεσόγειο. Ιδιαίτερα οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και η στάση της Ρωσίας θα επιταχύνουν την αξιοποίηση των ενδογενών πηγών ενέργειας της Ευρώπης.

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της στο Athens Energy Forum 2014 η Ελληνίδα ευρωβουλευτής της ΝΔ Νίκη Τζαβέλα και πιο συγκεκριμένα στη συζήτηση σχετικά με την ανάδειξη και τη σημασία των κοιτασμάτων αερίου και πετρελαίου στην Ελλάδα
Η κ. Τζαβέλα ταυτόχρονα τόνισε ότι η σημασία του αγωγού TAP για τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο τώρα με την κρίση στην Ουκρανία» ζητώντας επίσπευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών τόσο στην ΕΕ όσο και στην Ελλάδα για την έναρξη κατασκευής του.
«Η ουκρανική κρίση μας οδηγεί επίσης στην ανάγκη δημιουργίας διαμετακομιστικού κέντρου ενέργειας (energy hub center). Ιδανικός πλέον ο χώρος για την εγκατάσταση αυτού του hub center είναι η Θεσσαλονίκη. Είμαι σίγουρη ότι θα τύχει της αποδοχής όλων των ενδιαφερόμενων γειτονικών χωρών γιατί η Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο γεωγραφικά στο κέντρο της περιφέρειας αυτής αλλά είναι πολιτισμικά αποδεκτή από όλους» τόνισε η κ. Τζαβέλα παρουσιάζοντας έναν ρεαλιστικό σχεδιασμό της ενεργειακής αγοράς της Ελλάδος.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *