Δωρεάν μουσική σε PC και tablet με Windows 8 και Windows RT με το Xbox Music

Στις 16 Οκτωβρίου κάνει το ντεμπούτο της η υπηρεσία μουσικής Xbox Music της Microsoft. Απεριόριστη μουσική θα ακούν αρχικά μόνο οι κάτοχοι της κονσόλας..

Xbox 360, όμως μετά τις 26 Οκτωβρίου Windows 8 PC, smartphone με Windows Phone 8 και τα tablet Surface «θα ακούνε» από μια συλλογή που αριθμητικά ανταγωνίζεται το Apple iTunes με 30 εκατομμύρια τραγούδια, αντί συνδρομής.

Η υπηρεσία ακρόασης με τεχνολογία ροής (streaming) θα είναι δωρεάν σε PC και tablet με Windows 8 (και σε tablet με Windows RT) και θα υποστηρίζεται από διαφημίσεις και τους πρώτους έξι μήνες δεν θα υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των τραγουδιών. Ο χρήστης θα μπορεί να ανακαλύψει νέα μουσική, και να δημιουργήσει λίστες αναπαραγωγής.

Εάν ο χρήστης επιλέξει να γίνει συνδρομητής στην υπηρεσία Xbox Music Pass αντί 9,99 δολαρίων το μήνα, θα αποκτά πρόσβαση χωρίς περιορισμούς στα τραγούδια και τους καλλιτέχνες της προτίμησής του (και στις playlist που έφτιαξε στον υπολογιστή του) από PC, tablet, Xbox 360 και τηλέφωνο (αρχικά μόνο σε αυτά με Windows Phone 8) και εκτός σύνδεσης (offline). Με το Xbox Music Pass απαλλάσσεται επίσης από τις διαφημίσεις. Η συνδρομή εξασφαλίζει επίσης πρόσβαση σε «δεκάδες χιλιάδες» μουσικά βίντεο από το Xbox 360.

Xbox Music Store ονομάζεται το δισκοπωλείο της Microsoft, από το οποίο ο χρήστης θα μπορεί να αγοράζει μουσική σε φορμά MP3 (ανά track ή ανά άλμπουμ) για Windows 8, Windows RT PC ή tablet και σε smartphone με Windows Phone 8. Τιμές δεν ανακοινώθηκαν προς το παρόν.

Επίσης, η υπηρεσία θα έχει την λειτουργία SmartDJ για την δημιουργία «ραδιοφωνικών σταθμών» με βάση τις επιλογές καλλιτεχνών και λιστών αναπαραγωγής του χρήστη.

Το 2013 η Microsoft θα προσθέσει στην υπηρεσία το λεγόμενο Cloud Storage, με την οποία οι χρήστες θα μπορούν να μεταφέρουν στο cloud την δική τους μουσική συλλογή με λειτουργία scan-and-match (ένας όρος που παραπέμπει στην δυνατότητα να μεταφερθεί η μουσική στα «περιουσιακά σας στοιχεία» χωρίς upload, αν και μένει να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες). Η εταιρεία αναφέρει ότι η μουσική αυτή μπορεί να προέρχεται και από άλλες υπηρεσίες (να έχει αγοραστεί για παράδειγμα από το iTunes).

Το 2013 στην υπηρεσία θα προστεθούν και χαρακτηριστικά κοινωνικής δικτύωσης, που θα επιτρέπουν την κοινοποίηση των προτιμήσεων σε τρίτους. Το σημαντικότερο ίσως είναι ότι το 2013 η υπηρεσία Xbox Music θα είναι διαθέσιμη και σε τηλέφωνα ανταγωνιστικής πλατφόρμας (iOS, Android).

πηγή…in.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *