Πιστοποίηση της παραγωγής pellet στη μονάδα της ALFA WOOD στο Νευροκόπι Δράμας

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) πραγματοποίησε επιθεώρηση πιστοποίησης της παραγωγής των pellet στη μονάδα της ALFA WOOD στο Νευροκόπι Δράμας, για τις κατηγορίες ENplus Α1 και ENplus Α2 οι οποίες αποτελούν τις κορυφαίες ποιότητες pellet σύμφωνα με το πρότυπο ENplus.
Η ΤÜV HELLAS (TUV NORD), με ηγετική θέση στον τομέα των επιθεωρήσεων – πιστοποιήσεων στη χώρα μας, δραστηριοποιείται στον τομέα πιστοποίησης pellet σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό πρότυπο ENplus με άρτια εκπαιδευμένους και έμπειρους Επιθεωρητές και είναι ο μοναδικός ελληνικός φορέας Επιθεώρησης αναγνωρισμένος από το European Pellet Council.

Η ALFA WOOD πρωτοστατεί στα προϊόντα ξύλου τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Με την πιστοποίηση κατά ENplus, η μονάδα της ALFA WOOD στο Νευροκόπι είναι η πρώτη ελληνική μονάδα παραγωγής pellet που πιστοποιείται με αυτό το πρότυπο και μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το μοναδικό αριθμό αναγνώρισης (ENplus ID) GR 001 μαζί με τη σφραγίδα πιστοποίησης του προϊόντος. Με αυτόν τον τρόπο, μια ελληνική επιχείρηση αποκτά ουσιαστικό εμπορικό πλεονέκτημα, καθώς διαθέτει την πλέον έγκριτη πιστοποίηση στο αντικείμενο και τη δυνατότητα να τεκμηριώσει την υψηλή ποιότητα παραγωγής αλλά και ταυτόχρονα να διεισδύσει σε πιο απαιτητικές αγορές.

Η πιστοποίηση ποιότητας ENplus είναι ένα μεγάλο βήμα για την καθιέρωση των pellet ως ευρέως χρησιμοποιούμενου προϊόντος για θέρμανση. Το ENplus είναι πιστοποίηση ποιότητας που έχει εγκριθεί από το European Pellet Council (EPC) τον Ιανουάριο 2011. Σκοπός της πιστοποίησης είναι η διασφάλιση της παροχής pellet ξύλου για θέρμανση με σαφώς καθορισμένη και σταθερή ποιότητα.

Το σύστημα πιστοποίησης ENplus βασίζεται στα ακόλουθα κρίσιμα σημεία:

Απαιτήσεις για την παραγωγή και τη διασφάλιση ποιότητας κατά την παραγωγή ξύλινων pellet
Απαιτήσεις για το προϊόν (EN 14961-2) με διενέργεια δοκιμών
Απαιτήσεις για σήμανση, διακίνηση και ενδιάμεση αποθήκευση
Απαιτήσεις για παράδοση στους τελικούς πελάτες

Με βάση τα ανωτέρω, διεξήχθη από την ΤÜV HELLAS (TUV NORD) στη μονάδα παραγωγής της ALFA WOOD στο Νευροκόπι δειγματοληψία και δοκιμές στο προϊόν προκειμένου να επαληθευτεί η ποιότητά του, ενώ παράλληλα διασφαλίστηκε ότι διενεργούνται συνεχείς έλεγχοι στο εργοστάσιο καθ’ όλη τη διάρκεια παραγωγής του προϊόντος. Κατά την ετήσια επιθεώρηση του εργοστασίου, επιβεβαιώνεται η καταλληλότητα των πρώτων υλών, η αποφυγή χρήσης χημικών και η ιχνηλασιμότητα ενώ ελέγχονται οι συνθήκες παραγωγής και αποθήκευσης, ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη απόδοση και η ελάχιστη υποβάθμιση του προϊόντος στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *