Αδυνάτισμα και περπάτημα

Ένα συχνό ερώτημα που έχουν πολλοί είναι αν είναι δυνατόν να χάσουν κιλά μόνο με το περπάτημα, χωρίς να κάνουν κάποια άλλη άσκηση. Η γρήγορη απάντηση είναι ναι, μπορείς να χάσεις κιλά με το περπάτημα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ένας απλός περίπατος δε καίει ιδιαίτερα πολλές θερμίδες, οπότε αν ο στόχος σου είναι να χάσεις πολλά κιλά πρέπει είτε να περπατάς πολύ, είτε να μειώσεις σημαντικά τις θερμίδες που καταναλώνεις ακολουθώντας κάποια δίαιτα.
Για να πάρεις μια ιδέα, ο μέσος άνθρωπος καίει περίπου 150 θερμίδες σε έναν απλό περίπατο διάρκειας 30 λεπτών. Οπότε, αν προσθέσετε 30 λεπτά χαλαρού περπατήματος στην καθημερινή σας ρουτίνα θα καίτε το μήνα ενέργεια που αντιστοιχεί σε κάτι παραπάνω από μισό κιλό λίπους. Βέβαια αν περπατάτε γρηγορότερα και περισσότερο θα κάψετε και παραπάνω θερμίδες.

Έτσι, αν θες να αδυνατίσεις αποτελεσματικά κάνοντας μόνο περπάτημα θα πρέπει να περπατάς τουλάχιστον μία ώρα κάθε μέρα με γρήγορο ρυθμό. Πάντως μη περιμένεις θεαματικά αποτελέσματα, ακόμα και με γρήγορο περπάτημα. Ενδεικτικά, περπάτημα μιας ώρας σε ανηφόρα αντιστοιχεί σε περίπου 420 θερμίδες (1 κιλό αντιστοιχεί σε περίπου 7500 θερμίδες).

Συνοψίζοντας, αν θες να χάσεις κιλά μόνο με περπάτημα φρόντισε να ακολουθήσεις και μία σωστή διατροφή! Αλλιώς, ξεκίνα ένα καλό πρόγραμμα γυμναστικής.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *