“Τι δείχνει το φλιτζάνι”; – Η Ελληνίδα που τρέλανε τους ξένους “διαβάζοντας” φλιτζάνια! (PHOTOS)

Η Laura ανήκει στο δυναμικό του αμερικανικού περιοδικού OZY που έχει ως αποκλειστικό περιεχόμενο την παρουσίαση νέων ανθρώπων με πρωτότυπες επιχειρηματικές ιδέες. Ταξίδεψε από τις ΗΠΑ, μόνο και μόνο για να επισκεφτεί το καφέ «Το φλιτζάνι» της δημοσιογράφου Μαίρης Κοντολούρη στο Περιστέρι που η φήμη του έφτασε ως την πατρίδα της, καθώς τα… «σπάει» σε καιρό οικονομικής κρίσης! Είναι, άλλωστε, (ίσως σε παγκόσμιο επίπεδο) η πρώτη επιχείρηση στην οποία κάποιος μπορεί να… «δει» το μέλλον –ή και το παρόν του- μέσα στο φλιτζάνι με το κατακάθι του (ελληνικού, φυσικά) καφέ και με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες, δηλαδή με άδεια λειτουργίας και κανονικές αποδείξεις.

«Η πρακτική της tasseography (το… «φλιτζάνι», δηλαδή) γινόταν πάντα στα κρυφά, σε κουζίνες, σαλόνια και κοιτώνες…» επισημαίνει στο άρθρο της και προσθέτει ότι το συγκεκριμένο καφέ δεν έχει καμία σχέση με κλειστές βαριές κουρτίνες, κρυστάλλινες σφαίρες, κεριά και άλλα αποκρυφιστικά. Απεναντίας, είναι ένα πολύ κομψό μαγαζί, γεμάτο φως και μεγάλες τζαμαρίες, ανοιχτό και σ’ αυτούς που δεν επιθυμούν να μάθουν τι τους περιμένει.

«Η Κοντολούρη άνοιξε “Το Φλιτζάνι” πριν από ένα χρόνο, όταν παραιτήθηκε από την καλοπληρωμένη δουλειά της ως τηλεοπτική δημοσιογράφος (σ.σ. στο Star)… «Ήταν καιρός να σπάσουμε τα ταμπού γύρω από το “διάβασμα” του φλιτζανιού. Ήθελα να το κάνω κοινωνικό και διασκεδαστικό» εξηγεί. Χρειάζεται να κλείσεις ραντεβού για να σου “πουν” το φλιτζάνι και, παρ’ όλο που γι’ αυτό ανέκαθεν ενδιαφέρονταν οι γυναίκες, η Κοντολούρη έχει και άνδρες πελάτες. Πολλοί από αυτούς πετούν από το… Ντουμπάι για να μάθουν το ριζικό τους, ή στέλνουν με κούριερ το… φλιτζάνι τους!» γράφει γεμάτη έκπληξη η Laura Secorun.

Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος σοκαρίστηκε όταν η «ειδική» του καταστήματος στο φλιτζάνι περιέγραψε με ακρίβεια τον σύντροφο της ζωής της, που ζήτησε τη γνώμη του καθηγητή ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο Nicholas Christenfeld:

«Όλοι έχουμε τη βαθιά επιθυμία να υπάρχει ένα κοσμικό σχέδιο. Αυτά που λένε όσοι προβλέπουν το μέλλον, είτε δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν, ή είναι τόσο ασαφή που μοιάζουν με αλήθεια…» της απάντησε.

Πάντως, το άρθρο στο ozy.com κλείνει με την αποκάλυψη ότι οι δουλειές της Μαίρης Κοντολούρη πάνε τόσο καλά, που η δημοσιογράφος θα ανοίξει σύντομα και δεύτερο «Φλιτζάνι», αυτή τη φορά στο Κολωνάκι. Κι όπως γράφει η Secorun, δεν θα είναι κίνηση με ρίσκο, αφού το «φλιτζάνι» θα το είχε προβλέψει!

protothema.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *