Αναστασία Μπασιάκου: Η Μυτιληνιά που μάγεψε τους Τούρκους! [photos]

Κι όμως μια κοπέλα από τη Μυτιλήνη μαγεύει με το χορό της τους Τούρκους…
Η Αναστασία Μπασιάκου με καταγωγή από τη Λέσβο (από τη Μόρια Μυτιλήνης) κέρδισε το βραβείο καλύτερης χορεύτριας στο Φεστιβάλ Χορού στο Δικελί της Τουρκίας. Το Φεστιβαλ αυτό γίνεται κάθε χρόνο και το θέμα του είναι οι λαογραφικοί χοροί !

Η Αναστασία Μπασιάκου χόρεψε οριένταλ – belly dance.
Το πάθος της Αναστασίας για το χορό ξεκίνησε από την παιδική της ηλικία.
Κλασικό μπαλέτο από τα 4 ετών μέχρι το 15 έτος της ηλικίας της. Συνέχισε με latin χορούς κυρίως salsa , reggeaton , samba κ.λ.π. Και με την μεγάλη της αγάπη , το οριένταλ , ασχολείται από το 2005 .
Πλέον είμαι επαγγελματίας χορεύτρια και καθηγήτρια . Ζει μόνιμα στην Αθήνα και κάθε καλοκαίρι έρχεται στη Μυτιλήνη.

Μιλώντας στο Lesvosnews.net η Αναστασία Μπασιάκου μας ενημέρωσε ότι ξεκίνησε από τώρα τις ετοιμασίες για να λάβει μέρος και στο επόμενο Φεστιβάλ στην Τουρκία.
Για τη συμμετοχή της στο Φεστιβάλ αναφέρει: “Ταξιδεύω συχνά στην Τουρκία. Μιλάω την γλώσσα και εκτός αυτού έχω και κάποιες επαγγελματικές συνεργασίες. Σε κάποιο ταξίδι μου το 2013 είδα αυτο το Φεστιβάλ. Και έτσι αποφάσισα εφόσον ενημερώθηκα για το πότε θα γίνει να πάρω και εγώ μέρος! Ο διοργανωτής ο Κύριος Besim Biberovic κατάγεται από την Σερβία αλλά διοργανώνει το φεστιβάλ αυτό στο Σαριμσακλί και Δικελί της Τουρκίας κάθε χρόνο. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία. Μου φέρθηκαν με άψογο τρόπο όλοι. Ήμουν μόνο εγώ που εκπροσώπησα την χώρα μας και η αλήθεια είναι ζήλεψα λίγο τα άλλα γκρούπ από άλλες χώρες που ήταν 15 – 20 άτομα η κάθε ομάδα. Πριν από κάθε παράστασή μας κάναμε παρέλαση κρατώντας τις σημαίες μας. Και κάτι αξιοσημείωτο είναι πως κάποιοι Τούρκοι αστυνομικοί όταν παρατήρησαν να κρατώ τη ελληνική σημαία με έπιασαν απο το χέρι και με έβαλαν μπροστά από όλους”

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *