Απίστευτο – Αγόρασε ένα καταφύγιο του Β “Παγκόσμιου Πόλεμου και δείτε τι το έκανε… [photos]

Όταν η φαντασία και η δημιουργικότητα οργιάζουν…δεν υπάρχουν όρια. Πάρτε για παράδειγμα μια γυναίκα από το Ηνωμένο Βασίλειο που αγόρασε ένα υπόγειο καταφύγιο του Β Παγκόσμιου Πόλεμου και το μετέτρεψε σε ένα άνετο και πολύ όμορφο σπίτι!

Υπόγεια εγκαταλειμμένα καταφύγια υπάρχουν πολλά διάσπαρτα σε όλη την Ευρώπη. Ποιος όμως θα μπορούσε να σκεφτεί ότι κάποιος θα μπορούσε να κάνει ένα από αυτά σπίτι του;

Αγόρασε ένα καταφύγιο του Β “Παγκόσμιου Πόλεμου και δείτε τι το έκανε.

Το συγκεκριμένο καταφύγιο βρίσκεται στην Κορνουάλη του Ηνωμένου Βασιλείου. Χτίστηκε το 1942, κατά τη διάρκεια του Β “Παγκόσμιου Πόλεμου και χρησιμοποιήθηκε για να κρύβει στο εσωτερικό του μια υπηρεσία κατασκοπίας των δραστηριοτήτων του εχθρού. Αυτό περιελάμβανε πληροφορίες σχετικά με τις περιπολίες του εχθρού, τις επικοινωνίες και τις θέσεις των ελεύθερων σκοπευτών.

Εκείνη τη περίοδο ήταν ένα εμφανώς επικίνδυνο μέρος γιατί οι Γερμανοί ήθελαν με κάθε τρόπο να το καταστρέψουν. Δεν τα κατάφεραν όμως. Μετά τον πόλεμο το καταφύγιο κατέληξε σε έναν γεωργό ο οποίος το χρησιμοποίησε για να αποθηκεύει πατάτες.

Μέχρι που κατέληξε στα χέρια της Ελίζαμπεθ Στράτον η οποία το αγόρασε και το μετέτρεψε σε ένα πανέμορφο σύγχρονο σπίτι.

Ήταν μια μετατροπή που θα έκανε ακόμα και τον πιο ψυχρό αρχιτέκτονα να ανατριχιάσει.

Εξωτερικά το καταφύγιο μοιάζει να μην έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου. Εσωτερικά όμως έχει υποστεί πλήρη μεταμόρφωση.

Η νέα ιδιοκτήτρια του έχει περάσει χρόνια προσπαθώντας να πετύχει το ιδανικό αποτέλεσμα. Σήμερα περιγράφει το σπίτι της ως ένα «παράδεισο» αλλά και ως ένα «ένα μαγικό οχυρό» μια και το σπίτι της δεν έχει καθόλου παράθυρα.

Η Στράτον το αγόρασε για £ 143.000, και ξόδεψε άλλα 100.000 για να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές. Σήμερα είναι ένα πλήρως λειτουργικό σπίτι για όλη την οικογένεια.

«Ζώντας εδώ μπορείς να εκτιμήσεις πραγματικά τον τρόπο που οι άνθρωποι πολέμησαν τότε. Υπάρχει ένα παράξενο είδος σύνδεσης με τους ανθρώπους εκείνης της εποχής».
Απολαύστε το καταφύγιο – σπίτι στο βίντεο που ακολουθεί. Αν σας αρέσει μοιραστείτε το άρθρο με τους φίλους σας!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *