Ο Τόλιος έβαλε φωτιές στον ΣΥΡΙΖΑ! Σταμάτης: Αυτό είναι το Plan B του ΣΥΡΙΖΑ! Θα χρησιμοποιήσει τις καταθέσεις των Ελλήνων μικροκαταθετών!

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό από τις δηλώσεις Γιάννη Τόλιου στο Νίκο Ευαγγελάτο
– Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε εσωτερικό δανεισμό χρησιμοποιώντας τις καταθέσεις, αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης

– «Κάθε δεκαπέντε μέρες θα «τραβάνε» από τις καταθέσεις των Ελλήνων», αναφέρει
Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έχουν βάλει οι δηλώσεις του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Τόλιου στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1.

Μιλώντας το πρωί στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Τόλιος είπε ότι το πρόβλημα χρηματοδότησης μπορεί να λυθεί με την έκδοση εντόκων. Στο ερώτημα «Ποιος θα τα αγοράσει τα έντοκα;» απάντησε:

«Δεν είναι ανάγκη να τα αγοράσουνε οι ξένοι και ο ελληνικός λαός και οι καταθέτες μπορούν να τα αγοράσουν».

Ο κ. Τόλιος πρόσθεσε: «Αυτά που είπα και αυτά που λέω δημοσίως είναι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Στην προεκλογική μας ευρωεκλογική διακήρυξη τονίζεται ότι η αποπληρωμή του χρέους θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα αφού πρώτα εξασφαλιστεί μια μικρή περίοδος η διακοπή αποπληρωμής των τόκων και χρεολυσίων. Για την επίτευξη των στόχων θα αξιοποιηθούν στην περίπτωση εκβιασμού όλα τα όπλα. Η διακοπή πληρωμών, η καταγγελία για πρόκληση ζημιάς σε βάρος της χώρας μας με στόχο τη διάσωση του ευρώ και τόσα άλλα άρα λοιπόν αυτά είναι γνωστά και τα είπαμε και στην περίοδο των ευρωεκλογών. Άρα λοιπόν προς τι ο θόρυβος εκτός και αν το επιτελείο της ΝΔ δεν διαβάζει αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και πράγματι δεν διαβάζουν γιατί για παράδειγμα όταν κάθε φορά λένε “δεν έχουνε προτάσεις και που θα βρούμε τα λεφτά” και τόσα άλλα τα έχουμε απαντήσει επανειλημμένα γιατί λοιπόν ποντάρουνε σε εκφοβισμό και εκβιασμό!»

Ερωτηθείς αν συμφωνεί στο ότι αν πάμε σε μονομερείς ενέργειες η ΝΔ λέει ότι θα έχουμε αδυναμία πληρωμής συντάξεων και μισθών είπε:

«Αυτά τα λέει η ΝΔ και κινδυνολογεί, οι συντάξεις και οι μισθοί είναι κατοχυρωμένοι. Έχουμε έναν κρατικό προϋπολογισμό που προτεραιότητα έχουν να πληρωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί σε συνέχεια να είναι τα ασφαλιστικά δικαιώματα… Ρευστό το κράτος έχει, η ροή χρημάτων στο δημόσιο ταμείο είναι συνεχής μες το χρόνο και εν πάση περιπτώσει πρόσφατα βγάλαμε και έντοκα γραμμάτια. Η χώρα ζήτησε 1 δις και προσφέρθηκαν 1,9 δις.»

Αυτές οι δηλώσεις προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Επικρατείας κ. Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος όπως αναφέρει, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει Plan B και αυτό είναι να χρησιμοποιήσει τις καταθέσεις των Ελλήνων ακόμα και των μικροκαταθετών. Προσθέτει μάλιστα ότι κάθε 15 μέρες θα τραβάνε υποχρεωτικά από τις καταθέσεις των Ελλήνων.

ΟΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑΜΑΤΗ

Αποκάλυψη Τώρα!
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει μόνο σε διακοπή πληρωμής τόκων, οδηγώντας τη χώρα σε χρεοκοπία!
Επίσημα μας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει και σε εσωτερικό δανεισμό, χρησιμοποιώντας τις καταθέσεις των Ελλήνων, ακόμη και των μικροκαταθετών, για αγορά εντόκων γραμματίων του Δημοσίου.
Δηλαδή, κάθε δεκαπέντε μέρες θα «τραβάνε», προφανώς υποχρεωτικά, από τις καταθέσεις των Ελλήνων.
Αυτό είναι το Plan B του ΣΥΡΙΖΑ!
Επιτέλους, τι θέλουν; Δεν καταλαβαίνουν ότι και μόνη αυτή η αποκάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες;
Τόσο ανεύθυνοι είναι;

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

Φαίνεται πως σε αυτές τις εκλογές από τη ΝΔ δεν θα ακούσουμε καμιά αλήθεια παρά μόνο Ψέματα .
Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά, αφού το έχει κάνει και ο ίδιος, ότι οι κυβερνήσεις προβαίνουν σε έκδοση εντόκων γραμματίων. Το να αποκαλεί αυτήν τη συνήθη πρακτική “κατάσχεση καταθέσεων” συνιστά φτηνή λάσπη. Ας μας απαντήσουν, όμως, επιτέλους: σε τι ακριβώς έχει συμφωνήσει με την τρόικα ότι θα υλοποιήσει μετά τις εκλογές αν γίνει κυβέρνηση;

Ανδρέας Μαραθιάς

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *