Politico: Μαργαρίτης Σχοινάς, ένα από τα πλέον επιφανή στελέχη της νέας Κομισιόν

Στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της ΕΕ με αφορμή τις πιέσεις που δέχεται η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να αποσύρει τον αμφιλεγόμενο τίτλο «προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» από το χαρτοφυλάκιο του Μαργαρίτη Σχοινά, του αρμόδιου για τη μετανάστευση επιτρόπου, αναφέρεται σε άρθρο του το Politico.

To περιοδικό σημειώνει ότι ο Μ. Σχοινάς, ο οποίος υπήρξε βασικός εκπρόσωπος του κ. Γιούνκερ είναι ένα από τα πλέον επιφανή και αποδεκτά μέλη της νέας ομάδας της κυρίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, γνωστός τόσο για την υψηλής ποιότητας καθημερινή «μάχη» του με τους ρεπόρτερς στη μεσημβρινή ενημέρωση της Κομισιόν, όσο, ενίοτε, και ως αιτία… αναστεναγμών χάρη στην ικανότητά του να ξεφεύγει από θέματα ή να μην απαντά σε ανεπιθυμητές ερωτήσεις.

«Ομως η αφοσίωσή του στην ΕΕ και στο ευρωπαϊκό σχέδιο είναι αδιαμφισβήτητη», σημειώνει το περιοδικό και προσθέτει: «Ακόμη και ο Γιούνκερ, ασκώντας κριτική στον προτεινόμενο τίτλο του χαρτοφυλακίου του, υπερασπίσθηκε τον κ. Σχοινά, δηλώνοντας στο Euronews ότι ο εν λόγω τίτλος δεν ταιριάζει με τις προσωπικές αξίες του Ελληνα επιτρόπου.

«Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής σημαίνει συνάθροιση ταλέντων και ενεργητικότητας και σε αυτό περιλαμβάνεται και ο σεβασμός των άλλων, ανεξαρτήτως του χρώματος και της αρχικής τους προέλευσης», είπε ο κ. Γιούνκερ στη συνέντευξή του, εισηγούμενος την αλλαγή του τίτλου του νέου χαρτοφυλακίου.

Σημειώνεται ότι ο τίτλος των αρμοδιοτήτων του κ. Σχοινά, προκάλεσε έντονη πολεμική, καθώς οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΕΛΚ που είναι και η πρώτη δύναμη στο ευρωκοινοβούλιο αλλά και ανεξάρτητες ενώσεις καταγγέλλουν μια «ρητορική δανεισμένη από την άκρα δεξιά».

Οι τρείς κύριες πολιτικές ομάδες αντίπαλες του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο ζητούν να εγκαταλειφθεί αυτός ο τίτλος. Ο επικεφαλής του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ δεν έχει εκφραστεί δημόσια για το θέμα αυτό.

Πηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *