Στα πρόθυρα χρεοκοπίας η Praktiker

Ένα βήμα πριν από την πτώχευση βρίσκεται η μεγάλη γερμανικής εταιρείας Praktiker, λόγω των πολύ υψηλών χρεών της και την έλλειψη ρευστότητας….


Όπως σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο, η μετοχή της εταιρείας κατρακύλησε σήμερα, σημειώνοντας στην έναρξη της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου της Φραγκφούρτης πτώση της τάξης του 67% με τωρινή αξία 0,11 ευρώ. Μία ημέρα πριν είχε χάσει περίπου 20%.

Η εταιρεία βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας, καθώς οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της ήταν ανεπιτυχείς, καθώς κάποιοι από τους ομίλους των πιστωτών της δεν παρείχαν ενέκριναν αυτή τη χρηματοδότηση.

«Το διοικητικό συμβούλιο της Praktiker δεν δέχθηκε τη θετική πρόβλεψη για τη συνέχεια της εταιρείας Praktiker και συγκεκριμένων εταιρειών του ομίλου», ανακοίνωσε η εταιρεία. Οι μετοχές της υποχώρησαν κατά 67% στην έναρξη της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η έλλειψη ρευστότητας και το υψηλό χρέος της αποτελούν λόγους για την πτώχευσή της όπως προστάζει το γερμανικό δίκαιο. «Το διοικητικό συμβούλιο θα εξετάσει για ποια νομικά πρόσωπα του ομίλου θα πρέπει να υποβληθούν αιτήσεις πτώχευσης και στη συνέχεια θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της διαδικασίας αυτής όσο το δυνατόν συντομότερο», πρόσθεσε η Praktiker.

Δεν επηρεάζονται οι δραστηριότητες στην Ελλάδα

Στο μεταξύ, όπως ανέφεραν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο εκπρόσωποι της εταιρείας στην Ελλάδα, “οι εξελίξεις στην Praktiker Γερμανίας δεν αφορούν την Praktiker Ελλάδος”.

Σύμφωνα με την εταιρεία, «η Praktiker Hellas, όπως και όλες οι εταιρείες της Praktiker που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό (Praktiker International GmbH) καθώς και οι εταιρείες της Max Bahr (Premium Βrand του Ομίλου στη Γερμανία), δεν επηρεάζονται από τις εξελίξεις στην Praktiker AG που αφορούν ενέργειες εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων του Ομίλου για συγκεκριμένες δραστηριότητες στη Γερμανία και συνδέονται με την αδυναμία εκπλήρωσης των οικονομικών υποχρεώσεων από τις συγκεκριμένες μονάδες.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, η Praktiker Hellas παραμένει η μόνη κερδοφόρα αλυσίδα στον κλάδο της στην Ελλάδα, και μία από τις καλύτερες σε αποδόσεις στον Όμιλο Praktiker, με κύκλο εργασιών 196 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 3,5 εκατ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2012. Η εταιρεία λειτουργεί απρόσκοπτα από το 1991, έχοντας σήμερα 14 καταστήματα και ηλεκτρονικό κατάστημα που πρόσφατα αναβαθμίστηκε.

Το εκτεταμένο πλάνο δραστηριοτήτων της ελληνικής εταιρείας, ως μέλος του Ομίλου Praktiker, συνεχίζεται κανονικά, αναμένοντας ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα για το 2013.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *