Παραπλανητική διαφήμιση για μαθήματα Proficiency

Κυκλοφορεί διαφήμιση στο Internet από κάποιο φροντιστήριο Αγγλικών που λέει ότι με ένα τάδε ποσό “συνολικά” παρακολουθείς Proficiency σε “8μηνο τμήμα Ενηλίκων μετά από πολυετή αποχή από τα Αγγλικά”. Εσύ επομένως καταλαβαίνεις ότι σε 8 μήνες θα πάρεις το Proficiency, ακόμα και αν δεν έχεις πρόσφατο Lower.

Φυσικά και υπάρχουν φροντιστήρια Αγγλικών για ενήλικες που κάνουν αυτό το πρόγραμμα (Proficiency από Lower σε 8 μήνες) και το κάνουν πολύ καλά, βέβαια είναι εντατικό.

Όχι όμως και η συγκεκριμένη σχολή που διαφημίζει “8μηνο τμήμα ενηλίκων μετά από πολυετή αποχή από τα Αγγλικά”, γιατί πολύ απλά, όταν πας από εκεί, σου λένε ότι αυτό είναι ένα χαλαρό πρόγραμμα με λίγες ώρες την εβδομάδα για να ξαναθυμηθείς τα Αγγλικά σου και να φτάσεις – στην καλύτερη – μέχρι επίπεδο Advanced. Και για Proficiency; Θα χρειαστείς, λένε, άλλο ένα 8μηνο, και θα πληρώσεις άλλα τόσα (και περισσότερα).

Επομένως, το Proficiency στη συγκεκριμένη σχολή βγαίνει σε 2 οκτάμηνα και όχι σε ένα, όπως – παραπλανητικά και πονηρά – αναφέρει η διαφήμιση. Καλό είναι επομένως, όποιος ψάχνει για μαθήματα Proficiency να κάνει μία προσεκτική έρευνα αγοράς γιατί πολλές φορές αλλιώς τα λένε στις διαφημίσεις και αλλιώς είναι η πραγματικότητα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *