Public Issue: Τέσσερις στους πέντε Έλληνες εγκρίνουν τους κυβερνητικούς χειρισμούς

41“Σφαλιάρα” για την Συγγού αποτελούν τα δημοσκοπικά ευρήματα της Public Issue ως προς την αποδοχή της νέας κυβέρνησης από τους πολίτες, όπου η δμοτικότητά της ξεπερνά το 80%!

Τέτοια νούμερα αγγίζει μόνο ο Β.Πούτιν στη Ρωσία παρόλο τον προπαγανδιστικό λόγο εναντίον του από την Δύση. Αυτό όμως που κυριολεκτικά αφήνει “λιπόθυμη” την Αντιπολίτευση είναι ότι επίσης πάνω από 80% του εκλογικού σώματος εγκρίνουν τους κυβερνητικούς χειρισμούς!

Εντύπωση όμως προκαλεί το εύρημα ότι το 64% των πολιτών θεωρεί ότι η χώρα πλέον βαδίζει προς την σωστή κατεύθυνση. Είναι η πρώτη φορά που υπαρχει πλειοψηφικό ρεύμα αισιοδοξίας. Δεν είχε καταγραφθεί κάτι τέτοιο επι κυβέρνησης Α.Σαμαρά.

Σημειώνεται ότι οι μετρήσεις διεξήχθησαν πριν την ανακοίνωση της συμφωνίας της Παρασκευής όταν ακόμα υπήρχε έντονη αγωνία μετά την αδιάλλακτη στάση των Γερμανών και του δίδυμου Μέρκελ-Σόιμπλε.

Είναι προφανές ότι ο κόσμος ήθελε τέτοιους χειρισμούς να υψώσει ανάστημα μια ελληνική κυβέρνηση. Δυστυχώς δεν το έκανε η δεξιά κυβέρνηση και έχει δημιουργήσει πολιτικά συνειδησιακά προβλήματα στους δεξιούς ψηφοφόρους που αναγκάζονται να εκφράζονται θετικά για μια αριστερή κυβέρνηση.

Πολιτική μεταβολή, δείχνουν τα στοιχεία της πανελλαδικής δημοσκόπησης της Public Issue που διεξήχθη από τις 12 έως τις 17 Φεβρουαρίου.

Η θετική εντύπωση για την κυβέρνηση φτάνει στο 81%, ενώ για την αντιπολίτευση το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 16%. Οι αρνητικές γνώμες για την κυβέρνηση, σύμφωνα με τα στοιχεία είναι μόλις στο 11% και για την αντιπολίτευση στο 74%.

Ακόμη, η έγκριση των χειρισμών της κυβέρνησης φτάνει το 80% έναντι 13% που είναι το ποσοστό εκείνων που διαφωνούν.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση:

-86% των ερωτηθέντων αισθάνονται εθνικά υπερήφανοι και μόνο το 13% δεν αισθάνεται υπερηφάνεια

-Στο 87%, αυξημένη κατά 42 ποσοστιαίες μονάδες, η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα, που θεωρείται κατάλληλος για πρωθυπουργός με 73%

-Στο 24%, μειωμένη κατά 19 μονάδες, η δημοτικότητα του Αντώνη Σαμαρά, που θεωρείται κατάλληλος για πρωθυπουργός με 12%

-Στο 74% οι αρνητικές γνώμες για τον πρόεδρο της ΝΔ

-Ανεβασμένη η δημοτικότητα του Πάνου Καμμένου στο 57%. Σταθερή στο 42% η δημοτικότητα του Σταύρου Θεοδωράκη. Στο 39% ανεβασμένη κατά οκτώ μονάδες η δημοτικότητα του Δημήτρη Κουτσούμπα. Μεγάλη πτώση στη δημοτικότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου που έφτασε στο 17% από 28%.

– Υψηλή η δημοτικότητα του Γιάνη Βαρουφάκη με 75% και με 24% αρνητικές γνώμες

– Το 64% θεωρεί σωστή την κατεύθυνση της χώρας και 20% λάθος

– Το 49% έχει την άποψη ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και το 15% χειρότερα

-Μόνο 13% φοβάται ότι θα χειροτερεύσει η οικονομική τους κατάσταση

– Θετικά αξιολογεί την κυβέρνηση το 69%

-Στο 83% η απόρριψη του Μνημονίου, ενώ μόλις το 6% τάσσεται υπέρ της εφαρμογής του

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *