“Μήπως θέλετε να σας κάνει… push-ups ο Σαμαράς;”

Τα “Υστερόγραφα” αποκάλυψαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι στον σχεδιασμό του Αντώνη Σαμαρά έχει “κλειδώσει” η επιλογή του Σταύρου Παπασταύρου ως….

νέου Υπουργού Οικονομικών και διαδόχου του Γιάννη Στουρνάρα, στον ανασχηματισμό που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί μετά τις διπλές εκλογές του Μαϊου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού και άλλοτε Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, με σημαντικές επαφές στις Βρυξέλλες, θα αποτελέσει τη φυσική συνέχεια της πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά στον τομέα της Οικονομίας, σε μια ωστόσο που θα επιστρέφει πλέον στις αγορές, και θα αφήνει πίσω της την εφιαλτική περίοδο του Μνημονίου.

Ένα περιστατικό μάλιστα που καταγράφει ο “Βηματοδότης” στο σημερινό “Βήμα της Κυριακής”, είναι ενδεικτικό της προσωπικότητας του Σταύρου Παπασταύρου.

Όπως αναφέρει η έγκυρη στήλη της ναυαρχίδας του Συγκροτήματος Λαμπράκη, όταν ο Πολ Τόμσεν απαίτησε με το “καλημέρα” των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση, να σταματήσει από την πλευρά της Αθήνας η συζήτηση περί διανομής του πρωτογενούς πλεονάσματος, ο Σταύρος Παπασταύρου τον διέκοψε, και του απάντησε με μια ατάκα εξαιρετικά αιχμηρή.

“Τι άλλο θέλετε τέλος πάντων από εμάς, κ. Τόμσεν; Μήπως να ξαπλώσει μπροστά σας ο Πρωθυπουργός και να σας κάνει δέκα… push-ups για να ευχαριστηθείτε; Αν θέλετε να σας κάνουμε όλοι μαζί push-ups, πείτε το. Να αρχίσουμε τώρα, γιατί το πλεόνασμα εμείς είμαστε αποφασισμένοι να το δώσουμε”, ξεκαθάρισε ο Σταύρος Παπασταύρου στον Πολ Τόμσεν.

Και ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν επανήλθε…

ysterografa.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *