Raider X: Η Sikorsky αποκάλυψε την πρότασή της για το επόμενο επιθετικό ελικόπτερο των ΗΠΑ

Raider X: Η Sikorsky αποκάλυψε την πρότασή της για το επόμενο επιθετικό ελικόπτερο των ΗΠΑ

Lockheed Martin Corporation/Hand-out

Το Raider X παρουσίασε η γνωστή εταιρεία ελικοπτέρων Sikorsky, που υπάγεται στη Lockheed Martin: Πρόκειται για το concept της για ένα ευέλικτο, αποτελεσματικό και με υψηλά επίπεδα επιβιωσιμότητας, ειδικά σχεδιασμένο για «την εξασφάλιση της κυριαρχίας στην κάθετη ανύψωση απέναντι σε αντιπάλους ίδιων ή αντίστοιχων δυνατοτήτων στο μελλοντικό πεδίο μάχης».

Μέσω του προγράμματος Future Attack Reconnaissance Aircraft (FARA) του αμερικανικού στρατού, το Raider X αποτελεί την πλατφόρμα που προτείνει η εταιρεία για ένα προηγμένο ελαφρύ ελικόπτερο επιθετικής αναγνώρισης, «εξοπλισμένο για τα πιο απαιτητικά και διαφιλονικούμενα περιβάλλοντα».

Το ελικόπτερο ενσωματώνει την τεχνολογία X2 της εταιρείας: «Η οικογένεια αεροσκαφών Τεχνολογίας Χ2 είναι μια λύση χαμηλού κόστους και είναι κλιμακωτή ανάλογα με τις απαιτήσεις των πελατών μας» είπε ο Φρανκ Σεν Τζον, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Lockheed Martin Rotary and Mission Systems.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο σχεδιασμός των ελίκων του παρέχει βελτιωμένες επιδόσεις, με μεγάλη ευελιξία, αυξημένες ικανότητες αιώρησης σε χαμηλή ταχύτητα, καθώς και υψηλά επίπεδα επιτάχυνσης και επιβράδυνσης. Η Sikorsky επίσης τονίζει πως οι δυνατότητες ψηφιακού σχεδιασμού και κατασκευής που χρησιμοποιούνται σε άλλα προγράμματα της ίδιας και της Lockheed Martin θα επιτρέψουν μειωμένο κόστος και γρήγορες και οικονομικά συμφέρουσες αναβαθμίσεις, ενώ τα avionics και συστήματα αποστολής του, βασιζόμενα σε ανοιχτή αρχιτεκτονική συστημάτων του (MOSA) παρέχουν «plug and play» επιλογές όσον αφορά σε συστήματα υπολογιστών, αισθητήρων, επιβιωσιμότητας και όπλων. Το Raider X επίσης είναι σχεδιασμένο για χαμηλά λειτουργικά κόστη, «χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες για τη μετάβαση από τη συνηθισμένη συντήρηση και τους ελέγχους στην αυτοπαρακολούθηση και συντήρηση ανάλογα με τις συνθήκες».

Όσον αφορά σε άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το Raider X θα πιάνει ταχύτητες άνω των 250 κόμβων (460 χλμ/ώρα) και θα έχει δυνατότητα επιχειρήσεων σε ύψος άνω των 9.000 ποδών.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *