Συνέντευξη Βενιζέλου στη Sabah: Νέες, βαρύτατες υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα

Σε συνέντευξή του στην τουρκική Sabah ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος επιβεβαιώνει και προχωράει…

περαιτέρω τις νέες υποχωρήσεις στην εξωτερική πολιτική της χώρας, όπως αυτές είχαν πρωτοδιατυπωθεί με προηγούμενες δηλώσεις του στο περιθώριο της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ειδικότερα, ο κ.Βενιζέλος κάνοντας μία στροφή 180 μοιρών στην ακολουθούμενη κατά την τελευταία τριακονταετία εξωτερική πολιτική της χώρας, αναγνωρίζει έμμεσα το τουρκικό ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου επαναλαμβάνοντας και επιβεβαιώνοντας ότι θα συναντηθεί επίσημα με τον τουρκοκύπριο εκπρόσωπο του ψευδοκράτους Έρογλου. 

Επιπλέον, αναφερόμενος στην Κυπριακή Δημοκρατία προβαίνει στην πολιτική αθλιότητα να ονοματίζει τον Πρόεδρό της ως «Πρόεδρο των Ελληνοκυπρίων»! Ταυτόχρονα ομιλεί για συνομιλίες που θα έχουν ως βάση το 1960, δηλαδή τις επαίσχυντες συμφωνίες της Ζυρίχης και του Λονδίνου! Κατά τον κ. Βενιζέλο και την κυβέρνηση Σαμαρά αιφνιδίως εξαφανίστηκαν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και των Γενικών Συνελεύσεων του ΟΗΕ, που από το 1969 αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία ως ανεξάρτητο κράτος, μέλος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Εμφανίζεται έτσι η διπλωματικά πρωτάκουστη και εθνικά απαράδεκτη εξέλιξη: η χώρα μας να αναγνωρίζει τη στρατιωτική εισβολή και κατοχή του νησιού, τις 40.000 τουρκικού στρατού και τις 200.000 των εποίκων. Εμφανίζεται τελικά η χώρα μας να εκλαμβάνει ως υπερψηφισθέν από τον Κυπριακό λαό το διαβόητο σχέδιο Ανάν , το οποίο καταψηφίστηκε το 2004 με ποσοστό 76%!

Απ΄ όλα τα προηγούμενα δικαιολογείται και η υπεραισιοδοξία που εκφράζει ο κ. Βενιζέλος στην προηγούμενη συνέντευξη, για άμεση επίλυση του Κυπριακού και των ελληνοτουρκικών διαφορών. Αισιοδοξία η οποία φυσικά κάθε άλλο παρά έχει σχέση με την πραγματικότητα, εφόσον λίγες ημέρες πριν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ερντογάν διακήρυξε ότι «η Κύπρος δεν υπάρχει» και εφόσον οι τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου και του FIR Αθηνών καθ΄όλο το 2013 ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και τα τουρκικά πολεμικά πλοία έφθασαν μέχρι το Σαρωνικό.

Το ΔΗΚΚΙ έχει από καιρό διατυπώσει τη θέση ότι η κατοχοποίηση και αποικειοποίηση της χώρας μέσω των μνημονίων και της Ο.Ν.Ε. δεν εφαρμόζονται μόνες τους. Συνοδεύονται και συνδιάζονται στο παρασκήνιο από μια ελληνική εξωτερική πολιτική που ευνοεί όλη τη γεωστρατηγική αναδιάταξη της ζώνης Κύπρος-Αιγαίο-Θράκη με βαρύτατο και μη αντιστρεπτό τίμημα για την χώρα μας. Η οικονομική κατάρρευση η οπία επέρχεται από την πολιτική της γερμανοκρατούμενης Ε.΄Ενωσης και των εγχώριων συμμάχων της θα συνοδευτεί και από μια γεωπολιτική-εθνική κρίση. 

Η γερμανοκρατούμενη Ε.΄Ενωση και το ΝΑΤΟ (το οποίο υποκρίπτεται πίσω από τις παραπάνω εξελίξεις), δεν αποτελούν παρά τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Η ενδοτικότητα της ελληνική κυβέρνησης απέναντι στις πιέσεις της ΄Αγκυρας και του ΝΑΤΟ, θα φέρει τα ίδια αποτελέσματα με την ενδοτικότητα και την υποταγή που αυτή δείχνει στις εντολές των Βρυξελλών. 

Χρειάζεται επειγόντως το αντιμνημονιακό κίνημα να θέσει τα αιτήματα και τους στόχους της εθνικής ανεξαρτησίας στα καίρια θέματα της υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας και των συνόρων μας.

ΔΗΚΚΙ – Σοσιαλιστική Αριστερά

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *