Τελευταία Νέα

ΚΡΙΣΕΙΣ: “The same Pantelaki mou” –

Τα όσα έγιναν και γίνονται στις κρίσεις περιγράφονται σ΄ ένα κείμενο γραμμένο με πάρα πολύ χιούμορ. Πικρό χιούμορ με το οποίο εκφράζονται πολλές και μεγάλες αλήθειες. Το υπογράφει ένας…
βετεράνος.

Γράφει ο Νικόλαος Σκιαδάς
Veteran of, no Korea, no II World War, just only beautiful Greece.

Το κείμενο που ακολουθεί είναι προσωπική μου μετάφραση από το πρωτότυπο αγγλικό στην ελληνική γλώσσα. Όπου δεν μπορούσα να μεταφράσω με ακρίβεια ή δεν ήταν ευκρινές το κείμενο της πρωτότυπης επιστολής έχω αντικαταστήσει με το σήμα ΧΧΧ.

The same Pantelaki, the same Panteli mou
(Αυτό είναι αυτούσιο το θέμα από το e-mail που έλαβα)

Αγαπητέ μας φίλε Νίκο,

γνωρίζοντας την αγάπη σου για ενημέρωση και διαβάζοντας την έγκυρη ειδησεογραφία που σου πρόσφερε ο ανταγωνιστής μας Google (http://www.onalert.gr/stories/pos-tha-einai-oi-enoples-dynameis-se-deka-xronia), θέλουμε με το παρόν e-mail να σε ενημερώσουμε έγκαιρα για γεγονότα που θα συμβούν το 2015 έτσι ώστε να ανακαλύψεις τις τεράστιες δυνατότητες της Bing (μηχανής αναζήτησης στο διαδίκτυο) και να γίνεις φανατικός οπαδός μας.

Διάβασε με πολύ προσοχή πρωτοσέλιδες ειδήσεις του 2015:

Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, θα γίνει η κλήρωση των 100 αριθμών δελτίων ταυτότητας, που θα αντιστοιχούν στους τυχερούς Αθηναίους που θα έχουν δικαίωμα να παρακολουθήσουν την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση. Υπενθυμίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών για τις 25 Μαρτίου εντός του νομού Αττικής.

Ο Υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε την πολυαναμενόμενη αναδιοργάνωση του στρατού ξηράς η οποία περιλαμβάνει:
Δημιουργία 51 νέων θέσεων υποστρατήγων ως Υπεύθυνοι αναδιοργάνωσης μονάδων του νομού (ένας για κάθε νομό).
Δημιουργία 102 θέσεων Ταξιάρχων ως βοηθοί και αναπληρωτές των 51 νέων υποστρατήγων.
Δημιουργία 4 νέων τμημάτων στο ΓΕΕΘΑ, τα τμήματα αναδιοργάνωσης μονάδων, επαναδημιουργίας μονάδων, αποκατάστασης λειτουργίας μονάδων και επανασυγκρότησης μονάδων που θα στελεχωθούν με 2500 επιτελείς και 150 εφέδρους.
Πρόσληψη 30 νέων εξειδικευμένων ειδικών συμβούλων στο ΥΠΕΘΑ με στόχο την καλύτερη ανασυγκρότηση.

ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ που ξεχώρισαν τον Μάρτιο 2015:
Φυλάκιο στη Σύμη αναζητά αξιωματικό, υπαξιωματικό ή εθελοντή βετεράνο για να το αναλάβει, διότι μετά την ολοκλήρωση των μεταθέσεων στελεχών του Α΄ σταδίου του 2ου γύρου, της 3ης φάσης αναδιοργάνωσης, έμεινε ορφανό.
Πωλείται υπερπολυτελές σκάφος 50μ. από νεαρό στρατιωτικό λόγω λήψεως εφάπαξ επιδόματος από πλεόνασμα του δευτερογενούς πλεονάσματος (πλεόνασμα που δημιουργήθηκε όταν δικαιούχοι του 1ου επιδόματος δεν προσήλθαν για να το παραλάβουν).
Παραθαλάσσια προκατασκευασμένη κατοικία ενοικιάζεται ή ανταλλάσσεται με ορεινό φυλάκιο που θα δεν θα λειτουργεί την σαιζόν «Χειμώνας 2015». Πληροφ. 699ΧΧΧ

Τιμήθηκε σε ειδική εκδήλωση της ΜΚΟ «Ποδήλατο και όχι αυτοκίνητο» ο στρατός ξηράς για την χρησιμοποίηση ποδηλάτων στις μετακινήσεις στελεχών και οπλιτών σε αποστάσεις μέχρι και 10 km από την έδρα της Μονάδας για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Ο εκπρόσωπος παραλαμβάνοντας το βραβείο δήλωσε : Όταν δεν έχεις καύσιμα και ανταλλακτικά ανακαλύπτεις την μαγεία του ποδηλάτου και όλα κυλάνε πιο ομαλά. Εξάλλου τι είναι η ζωή, μια ρόδα που γυρίζει.

Νέα αναδιοργάνωση ανακοίνωσε ο υπουργός άμυνας στις στρ. σχολές (ΣΣΕ και ΣΜΥ) με κατάργηση των τμημάτων μηχανολογίας και ΜΕΚ και δημιουργίας 2 νέων τμημάτων: ιππασίας και μεταφορικών κτηνών. Στόχος είναι η εξειδίκευση των μαθητών στη χρήση των τετράποδων μεταφορικών ζώων (άλογο, γαϊδούρι, ελέφαντας κ.α) η οποία θεωρείται πρωτοποριακή κίνηση παγκοσμίως για την εποχή μας και αφετέρου η εφαρμογή της οδηγίας Νο.32547 της τρόικας για χρήση μόνο 500 λίτρων καυσίμου ανά έτος από στρατιωτικά μεταφορικά μέσα.

Ένταση δημιουργήθηκε στις σχέσεις υπουργού εξωτερικού και υπουργού εθνικής άμυνας όταν το πρωθυπουργικό Gulfstream ήθελαν να το χρησιμοποιήσουν ο μεν πρώτος για να επισκεφθεί το Μπαγκλαντές για να συμμετάσχει σε πολιτικό συνέδριο ως κεντρικός ομιλητής με θέμα «Η μοναξιά του χαρισματικού ηγέτη: Μόνος και με κόμμα σε κώμα», ο δε δεύτερος για ομιλία στο ΜΙΤ με θέμα «Η θεωρία του χάους και η πολυπλοκότητα της ανασυγκρότησης των Ενόπλων Δυνάμεων». Ευτυχώς λύθηκε το θέμα όταν αμφότεροι ανακάλυψαν ότι δεν μπορεί να πετάξει πριν την επόμενη επίσκεψη της τρόικας η οποία θα πρέπει να εγκρίνει δαπάνη 3.000€ (αλλαγή λαδιών – τακάκια φρένων)

Συγκίνηση προκάλεσε η κίνηση ενός βετεράνου της Κορέας που δώρισε μια χρυσή ντουντούκα στον βετεράνο στρατηγό (πρώην ΓΕΕΘΑ) κατά την εκδήλωση παρουσίασης του πρώτου του βιβλίου με συλλογή ρομαντικών ποιημάτων. Το βιβλίο με τίτλο «Άστα να πάνε, τι ωραία που κυλάνε» έχει γίνει ανάρπαστο ειδικά το ποίημα με τίτλο «Οι λίστες» του οποίου ένα απόσπασμα είναι το εξής:

Μια μέρα το πρωί, με φώναξε με ταραχή
ο πιο μεγάλος και μου’ πε σιγανά στο αυτί.
Πάρε τούτες τις λίστες με μεγάλη προσοχή,
και πες τους να τις διαβάσουν απ’ την αρχή
και τίποτις να μην πουν, ούτε να ρωτήσουν
και όλα να τα δικαιολογήσουν, ξέρουν αυτοί.

Τι να ’κανα ο δύσμοιρος, ο φτωχός, ο πελαγωμένος,
μόλις είχα πάρει πρωϊνό κι ήμουν φαγωμένος,
έκανα ότι ήξερα να κάνω πιο καλά για τόσα χρόνια
τους έδωσα τις λίστες και είπα με νάζι και πονηράδα.
Κοιτάξτε τι σας έφερα, μα μην το μάθει ο κόσμος όλος,
γιατί πολλοί θα πουν πως έγινε «της μαϊμούς ο κώλος».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έλαβε ευχαριστήριο μήνυμα του Αμερικανού προέδρου Barack Obama στο οποίο από διαρροές έγινε γνωστό ότι αναφέρονταν και τα εξής: … πραγματικά είναι σωτήρια η κίνησή σου να στείλεις τμήματα στις 114 περιοχές της γης που είχαν ανάγκη σε αντικατάσταση δικών μας, γιατί ο Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων μας είχε γίνει πολύ φορτικός τώρα τελευταία ότι είναι αναγκαία η ανασυγκρότηση μας και η προσαρμογή μας στις εθνικές απαιτήσεις. Δυστυχώς δεν βλέπει τόσο μακριά όσο εσύ. Θέλει λέει μικρό στρατό, λειτουργικό και ευέλικτο με λειτουργικά όλα τα οπλικά συστήματα και μέσα υποστήριξης.Tragic. Σε ζηλεύω πολύ. Εκεί ζείτε στην αδρεναλίνη μέσα. Δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει….

ΑΝΕΛΠΙΣΤΑ ΕΣΟΔΑ για το ΤΑΙΠΕΔ προέκυψαν όταν το ερευνητικό κέντρο Johns Hopkins προσέφερε 1.5 δις ευρώ για να λάβει δείγμα από τον εγκέφαλο του πρώην υπουργού Adoni XXX το οποίο πιστεύεται ότι θα δώσει τις απαντήσεις στους επιστήμονες για την μετάβαση από τον χιμπαντζή στο Homo Erectus Hazobiolus. Ο ίδιος όταν έμαθε για την προσφορά δήλωσε: Πρέπει να γίνει για να αυξηθούν τα έσοδα, να χαρεί η τρόικα και να ακούσω πάλι τον τόπο να δονείται από την κραυγή «Είσαι μεγάλος». Επίσης θέλω να δηλώσω ότι, όπως με διαβεβαίωσαν όλοι οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, δεν έχω κανένα κίνδυνο κατά την λήψη του δείγματος και την μικρή τομή που θα γίνει στο κρανίο μου να πάρουν τα μυαλά μου αέρα.

http://www.onalert.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *