Θωρακίζει με Scanner (X-Ray Vans) ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τα ελληνικά λιμάνια!

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με απόφαση του θωρακίζει άμεσα τα ελληνικά λιμάνια με τρία υπερσύγχρονα κινητά συστήματα ανίχνευσης (x-ray vans) με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

Συγκεκριμένα το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή προμηθεύεται με….
3 προηγμένης τεχνολογίας συστήματα υπέρυθρης ανίχνευσης με στόχο την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος μέσω της αναγνώρισης και ανίχνευσης εκρηκτικών μηχανισμών, λαθραίων τσιγάρων και άλλων αντικειμένων που μεταφέρονται παράνομα κατά την είσοδο ή έξοδο από τα λιμάνια της χώρας.

Οι περιοχές που θα τοποθετηθούν είναι λιμενικές εγκαταστάσεις της χώρας χωρίς όμως να γίνει γνωστό το που θα τοποθετηθούν για λόγους επιχειρησιακής ασφάλειας. Η επιλογή των αυτόνομων κινητών συστημάτων έγινε για να μην περιορίζεται η γεωγραφική τους απασχόληση και για να μπορούν σε εύλογο χρονικό διάστημα να μεταβούν σε απομακρυσμένα σημεία ώστε να επιχειρούν είτε εκτάκτως είτε κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών σε απαραίτητους ελέγχους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι τα πρώτα συστήματα τέτοιου είδους που θα παραδοθούν στη χώρα και η ανάγκη του για τα ελληνικά λιμάνια χρόνιζε. Η συγκυρία είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι κύρια προτεραιότητα για την κυβέρνηση και το υπουργείο ναυτιλίας ουσιαστικά ρίχνεται σε αυτή τη μάχη με όλες του τις δυνάμεις. Ο χρόνος παράδοσης αυτών των προηγμένων τεχνολογικών συστημάτων τύπου scanner έχει ορισθεί για τους επόμενους πέντε μήνες με αυστηρές ρήτρες μάλιστα, εκ μέρους του Υπουργείου Ναυτιλίας, σε περίπτωση καθυστέρησής τους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *