Απεργίες για τους εργαζόμενους του μετρό Θεσσαλονίκης

Σήμερα στις 11 η συνέντευξη Τύπου του σωματείου

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από την Πέμπτη οι εργαζόμενοι του μετρό Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στην πρόθεση της αναδόχου κοινοπραξίας να απολύσει 400 εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργίες μετά την άρνηση της αναδόχου να τούς εντάξει σε καθεστώς διαθεσιμότητας, όπως αντιπροτείνουν, αντί να προχωρήσει στις απολύσεις.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Σωματείου Χάρης Κυπριανίδης, υποστήριξε ακόμη ότι η εταιρεία επιμένει στις απολύσεις προκειμένου στη συνέχεια να επαναπροσλάβει τους εργαζομένους με χαμηλότερους μισθούς, καθώς στην περίπτωση που τεθούν σε διαθεσιμότητα, θα διατηρήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα.

«Πιστεύουμε ότι είναι εφικτό σε τρεις μήνες να έχουμε ανοιχτά σκάμματα τόσο στην Αγία Σοφίας όσο και στη Βενιζέλου και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων. Κατά συνέπεια, η παύση εργασιών είναι προσωρινή και θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε στη δουλειά μας, χωρίς να χάσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα. Ωστόσο, η εταιρεία παραμένει αμετακίνητη στις απολύσεις» υπογράμμισε ο κ. Κυπριανίδης.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης θα δώσει συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 11 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

newsbeast.gr/greece/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *